Stiri Juniori U17 Masculin

România va găzdui Campionatul Mondial Women U17 din 2020

Eduard Popa

Eduard Popa
30.03.2019

fiba world cup u17 women cluj

România va găzdui Campionatul Mondial de baschet feminin U17 - Basketball World Cup Women U17 – din 2020, potrivit unui anunț făcut de FIBA pe rețelele de socializare.

Tot în 2020 Bulgaria va găzdui Mondialul masculin, la Sofia.

Astfel, Clujul va găzdui în decurs de trei ani o nouă competiție internațională importantă de baschet, după ce Polivalenta clujeană, denumită din rațiuni comerciale BTarena, a organizat o grupă la EuroBasket 2017.

Campionatul Mondial U17 feminin din anul 2020 va fi destinat sportivelor născute după 1 ianuarie 2003. Calificarea la acest eveniment se face în cursul anului 2019, prin intermediul campionatelor continentale ale Africii, Americilor, Asiei/Oceania și Europei.

Primele cinci ediții ale Campionatului Mondial U17 feminin s-au desfășurat la Rodez/Toulouse (Franța) în 2010, Amsterdam (Olanda) în 2012, Klatovy/Plzen (Cehia) în 2014, Zaragoza (Spania) în 2016, respectiv Minsk (Belarus) în 2018.

Competiția a fost câștigată de SUA în patru rânduri și de Australia o dată. Cele mai bune rezultate obținute de Europa aparțin Franței și Spaniei, ambele cu câte două medalii de argint.

Va fi prima competiție cu statut de Campionat Mondial găzduită în țara noastră. La acest eveniment vor participa 16 echipe naționale.

Generația 2003 din baschetul juvenil feminin românesc va participa în această vară la Campionatul European U16 feminin Divizia B și va avea loc la Sofia, în perioada 15-24 august anul curent. Tricolorele vor fi antrenate de Mădălin Piperea.

*foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!