Stiri Vulturi

România va juca cu Macedonia la Ploiești în precalificările EuroBasket 2021

Radu Bărăian

Radu Bărăian
17.01.2019

Echipa națională de seniori a României va disputa următorul meci din precalificările FIBA EuroBasket 2021 în Sala Olimpia din Ploiești, conform paginii oficiale de Facebook a „Vulturilor”. Confruntarea este programată într-o zi de joi, 21 februarie 2019. 

În ultimii ani, reprezentativa masculină a țării noastre a evoluat cel mai mult în meciurile de pe teren propriu în Polivalenta de la Cluj-Napoca, atât meciuri oficiale, inclusiv la EuroBasket 2017, cât și în partide de pregătire. De asemenea, tricolorii au mai evoluat și la Oradea, ultimul joc disputat acolo fiind chiar victoria cu Kosovo, 88-83, din 29 noiembrie 2018, partidă tot din cadrul precalificărilor la Campionatul European din 2021. 

Acum urmează că România să-și mute locația la Ploiești, în Sala Olimpia, o arenă cu o capacitate de aproximativ 3500 de locuri. Olimpia din Ploiești a fost casa multiplei campioane a României, CSU Asesoft, dar și ocazional casa celor de la Steaua în cupele europene, ultima dată chiar în acest sezon în FIBA Europe Cup. 

Așadar, pe 21 februarie, „Vulturii” vor evolua la Ploiești în fața reprezentativei similare a Macedoniei într-un meci din cadrul Grupei B a precalificărilor la EuroBasket 2021. Tricolorii se află pe locul 2 în grupa cu Macedonia și Kosovo, având 1 victorie și 1 înfrângere și un meci mai puțin disputat în comparație cu celelalte 2 echipe. 

În meciul tur de la Skopje, România a cedat în fața Macedoniei cu 76-90, iar imediat după a venit victoria cu Kosovo de la Oradea. Imediat după partida de la Ploești din 21 februarie cu Macedonia, tricolorii se vor deplasa în Kosovo pentru meciul din 24 februarie. 

Reamintim faptul că, câștigătoarea fiecărei grupe din precalificări și cel mai bun loc 2 se vor califica în faza secundă a precalificărilor, acolo unde se vor alătura alte 8 echipe naționale. 

*Foto: Facebook Echipa națională de baschet masculin a României

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!