Stiri Acvile

România va participa la FIBA 3x3 World Cup 2017

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
13.01.2017

FIBA 3x3 World Cup va alinia la start 40 de echipe din 36 de țări. Competiția va avea loc în Franța la Nantes în perioada 17-21 iunie.

Evenimentul organizat de FIBA în cooperare cu Federația Franceză de Baschet va ajunge la a 4-a ediție, după precedentele trei, Grecia 2012, Rusia 2014 și China 2016.

România va fi reprezentată la această competiție de echipa masculină de baschet 3 la 3.

Serbia la masculin și Cehia la feminin sunt campioanele ediție trecute de la Guangzou din 2016. Cele două formații au fost calificate automat pentru ediția din acest an, iar restul formațiilor și-au câștigat biletul de calificare în urma poziției din clasamentul FIBA 3x3 Federation.

La masculin  Româna ocupă locul 16 în acest clasament, în timp ce la feminin țara noastră se situează abia pe poziția a 22-a și astfel nu va face parte din cele 20 de echipe care vor lua startul la FIBA 3x3 World Cup 2017.

Echipele care vor lua startul la FIBA 3x3 World Cup 2017 sunt următoarele:

Masculin: Andorra, Egipt, El Salvador, Estonia, Franța (gazde), Indonesia, Olanda, Noua Zeelandă, Filipine, Polonia, Puerto Rico, Qatar, România, Rusia, Serbia (campioana din 2016), Slovenia, Corea de Sud, Sri Lanka, Ucraina și USA.

Feminin: Argentina, Australia, Bahrain, Camerun, China, Cehia (campioana din2016), Franța (Hosts), Germania, Hungaria, Italia, Japonia, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Olanda, Rusia, Spania, Elveția, Turkmenistan, Ucraina și Venezuela.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!