Stiri

România, vicecampioană europeană la baschet 3x3!

Mihai Iordan

Mihai Iordan
04.09.2016

Naționala de baschet 3x3 feminin a României a cucerit medaliile de argint la Campionatele Europene care au fost organizate la București, între 2 și 4 septembrie, la AFI Palace Cotroceni.

Gabriela Mărginean, Sonia Ursu, Anca Șipoș și Andra Haas au cedat în ultimul act al competiției în fața Ungariei, scor final 14-21. România a avansat în ultimul act după două succese superbe cu Cehia în sferturile de finală, 18-16, după prelungiri și cu Elveția în semifinale, 16-14.

Este a doua medalie consecutivă câștigată de România în competițiile continentale de baschet 3x3 după aurul cucerit de băieți în 2014. De această dată echipa masculină a României s-a oprit în sferturile de finală, cedând în fața Serbiei, 11-22 și a ocupat locul șapte în clasamentul final.  

Slovenia a reușit marea surpriză în competiția masculină, câștigând medaliile de aur în fața Serbiei, o echipă alcătuită din primii patru jucători în clasamentul mondial FIBA 3x3.

Gabriela Mărginean, liderul naționalei feminine a fost aleasă în cea mai bună echipă a turneului, iar Angel Santana a cucerit medalia de argint la concursul aruncărilor de la distanță, având același număr de puncte, 11, ca medaliatul cu aur, olandezul Joey Schelvis, acesta completând traseul într-un timp mai bun.

Campionatele Europene de Baschet 3x3 se desfășoară sub egida Federației Internaționale de Baschet și sunt organizate de către Sport Arena, ACS Sport Promotion și Federația Română de Baschet cu sprijinul Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București, Primăriei Municipiului București, PROEDUS și a Universității Politehnice București. Partenerii evenimentului sunt: Telekom România, AFI Palace Cotroceni, Nike, Gatorade și Wilson, sponsor global al FIBA 3x3. Powered by Kiss FM și Vice.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate