Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ronald Ross se retrage din activitate

Eduard Popa, Mara Mihăilescu

Eduard Popa, Mara Mihăilescu
03.09.2018

ronald ross retragere

Americanul Roland Ross a decis să își agațe ghetele în cui, la vârsta de 35 de ani. El a făcut acest anunț printr-un mesaj postat pe facebook.

„După ce am fost binecuvântat să joc 4 ani excepționali la Texas Tech, dar și 12 ani de baschet profesionist în Europa, mă retrag oficial! Nu am crezut că ziua aceasta va veni, dar s-a întâmplat și vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat în acești ani. Vă mulțumesc din suflet și vă spun că nu aș putut face nimic fără Dumnezeu, familie, colegii mei de echipă, antrenorii și, cu siguranță, fără fani. Vă iubesc pe toți pentru că mi-ați făcut călătoria în baschet atât de specială”, a scris Ross pe facebook.

Ronald Ross a jucat 4 ani baschet în NCAA la Texas Tech, urmând apoi o carieră frumoasă în Europa. El a venit în 2007-2008 în Germania, unde a jucat la MHP Riesen Luwigsburg, apoi a trecut la Artland Dragons și Mittledeutscher BC. În 2011 s-a mutat în Croația, unde a jucat la KK Jadranska Banska, apoi la echipa grecească AS Apollon Patras. După un început de sezon 2014/2015 la BCM U Pitești, el s-a mutat la Le Portel, în liga a doua din Franța. Apoi s-a întors din nou la Pitești, în vara lui 2015, dar a plecat în februarie 2016 la Keravnos, în Cipru.  

În Trivale, Ross a jucat mai mult de un sezon și jumătate, timp în care a strâns 50 de meciuri în LNBM, cu o medie de 17,7 puncte, 5,1 pase decisive și 4,5 recuperări. De asemenea, are și 10 meciuri în Cupa României, în care a adunat 14 puncte, 4,8 pase decisive și 3,8 recuperări.

Ross a jucat alături de argeșeni și finala Cupei României, pierdută în fața defunctei BC Timișoara, scor 91-81. Americanul a fost cel mai bun marcator al piteștenilor în acea finală, cu 27 de puncte.

După plecarea de la BCM U Pitești, Ross a mai jucat la Keravnos și Aries Trikala, în prima ligă din Grecia.

1 comentariu la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Marinescu Irinel :

    Ross
    Unul dintre cei mai buni jucatori care a trecut pe la Pitesti, pacat ca a fost prostit de cei mai tineri din echipa si fortat sa paraseasca Romania. Cine stie, cunoaste. In rest un jucator complex, rapid si agil. Sa speram ca o sa mai auzim de el macar prin muzica pe care o canta.

    cu 5 ani în urmă (04.09.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!