Stiri

Rudy Fernandez, reușită încredibilă la finalul partidei cu Panathinaikos (VIDEO)

David Istrate

David Istrate
28.03.2019

Cu doar două etape rămase, situația clasamentului în Euroligă este una foarte complicată, 7 echipe luptându-se pentru ultimele 3 locuri de playoff. Favoritele principale înaintea ultimelor două jocuri erau Baskonia, Panathinaikos, Olimpia Milano și Olympiacos.

Panathinaikos Atena și-ar fi putut asigura calificarea în playoff încă de astăzi, 28 martie, dacă ar fi reușit să se impună pe teren propriu în fața Realului. Campioana en-titre a Euroligii se află momentan pe locul al treilea însă speră în continuare la terminarea pe poziția secundă. În schimb, trupa condusă de Rick Pitino se afla într-o formă excelentă, câștigând ultimele 6 meciuri pentru a ajunge la un bilanț de 15 victorii și 13 înfrângeri.

Lipsită de mai mulți jucători, Real Madrid era văzută ca o pradă sigură în OAKA Arena, care a fost umplută până la refuz. Jocul a și început în acest fel, Panathinaikos reușind să domine primul sfert, pe care l-a câștigat cu 32-14. În actul secund, oaspeții au avut o răbufnire de orgoliu și au preluat inițiativa arătând un joc din ce în ce mai bun. Astfel, formația spaniolă a recuperat 6 puncte până la pauză, când tabela arăta un avantaj de 12 puncte pentru Panathinaikos, scor 45-33.

După revenirea de la vestiare, gazdele au continuat să fie foarte imprecise în aruncări iar acest lucru a rezultat în mai multe acțiuni finalizate de oaspeți. Real Madrid a câștigat și acest sfert la o diferență de 6 puncte și situația se complica pentru greci. În ciuda acestui fapt, jucătorii lui Rick Pitino nu s-au speriat ci au reușit să facă o ultimă secvență foarte bună. Cu puțin peste 5 minute rămase, Panathinaikos conducea cu 61-50 și părea că totul merge în direcția potrivită. Însă, treptat oaspeții au început să recupereze din deficit și cu 37 de secunde scorul era 73-71.

Ultimele faze ale partidei au fost incredibile. Mai întâi, Georgios Papagiannis a fost faultat și a primit două libere însă le-a ratat pe amândouă. Apoi, Nick Calathes a reușit recuperarea ofensivă însă Keith Langford a ratat aruncarea de 3 puncte care le-ar fi asigurat calificarea în playoff. Pe atacul madrilenilor, Rick Pitino a decis să se apere în loc să comită fault iar această decizie a părut a fi cea corectă până în ultimele zecimi de secundă ale partidei. Grecii au reușit o apărare foarte bună dar Rudy Fernandez a reușit o aruncare miraculoasă pe sirenă prin care a adus victoria echipei sale, scor 74-73.

După meci, Pablo Laso și-a spus părerea despre aruncarea jucătorului său:

Cred că Panathinaikos s-a apărat excelent însă mingea a intrat în coș și noi am câștigat meciul. Asta se întâmplă în baschet.”

În urma acestui rezultat, Panathinaikos ajunge la un bilanț de 15 victorii și 14 înfrângeri și este nevoită să câștige următorul joc împotriva lui Buducnost VOLI. În schimb, Real Madrid păstrează în continuare șanse de a o depăși pe CSKA Moscova pentru a termina pe poziția secundă.

*foto: euroleague.net

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    apropo de nba vs euroliga
    astia de la euroliga intreaba? Have you ever seen anything like that?

    Raspunsul: Da, odata la doua-trei seri in NBA :))))

    Bineinteles, este o exagerare grosolana, dar totusi, sunt faze din astea o tona in NBA. Ultima cea a lui D Wade. Cum sa fii asa penibil sa intrebi daca s-a mai vazut asa ceva?
    Ah, stai, poate se refereau doar la Euroliga. Acolo da, nu cred ca s-a mai vazut asa ceva =))))))

    cu 4 ani în urmă (29.03.2019) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat nemeritat de Real Madrid. Atat acest meci cat si ultimele 2 de ei in Euroliga pe care le-am vazut cred ca Realul a jucat slab. Nici la acest ultim atac nu pareau ca stiu ce abordare sa aiba. Cred ca sperau sa duca meciul in prelungiri. Imi place in general cum joaca Realul (am vazut multe meciuri din Euroliga) dar victoria asta a fost mincinoasa si norocoasa cat incape.

    cu 4 ani în urmă (29.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!