Stiri

Rusia completează tabloul sferturilor de finală la EuroBasket 2017

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
10.09.2017

Rusia a depășit Croația în ultimul meci al optimilor de finală ale EuroBasket 2017. Cu un Aleksei Shved în zi de grație, formaia lui Andrey Bazarevich a învins o echipă care promitea mult la actualul campionat european.

Prima repriză a fost una echilibrată, chiar dacă Shved a avut un start de meci ca din pușcă. Rusia avea să câștige prima repriză, după ce în fiecare dintre primele două sferturi s-a impus la 2 puncte. Rușii au rupt echilibrul în sfertul trei când au marcat 26 de puncte și au primit doar 15. Dario Saric a fost extrem de șters și la jumătatea ultimului act avea 2/12 din acțiune. Bogdanovic a încercat să-și tragă echipa după el, însă eforturile sale nu au fost suficiente pentru o revenire senzațională a Croației de la un deficit maxim de 22 de puncte. Pe final Rusia s-a distrat și a reușit să atingă borna celor 100 de puncte marcate, scor final 101-78 (25-25, 21-19, 26-15, 29-21).

Aleksei Shved a făcut un meci de excepție, terminat cu 27 de puncte, 12 pase decisive și 4 recuperări. Andrey Zubkov a terminat cu 14 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Tot cu 14 puncte a terminat și Dimitrii Kulagin, care a mai adăugat și 3 pase decisive. Vitaly Fridzon a contribuit cu 13 puncte și 3 recuperări, iar Timofey Mozgov a adăugat 10 puncte.

Bojan Bogdanovic a fost principalul remarcat la Croației cu 28 de puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă. Dario Saric a avut 13 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, dar și un procentaj extrem de slab din acțiune, 21% (3/14). Luka Zoric a terminat partida cu 11 puncte și 3 recuperări.

Rusia este ultima echipă care avansează în sferturile de finală ale EuroBasket 2017, acolo unde va da piept cu Grecia.

Așadar, Spania este singura echipă din grupa jucată la Cluj-Napoca care ajunge în sferturile de finală ale EuroBasket 2017.

2 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Meci
    Un meci care demonstreaza ca o echipa trebuie construita ca o... echipa si nu ca suport neconditionat pentru 1-2 jucatori vedeta pentru ca totul se poate prabusi daca doar 1 "nu functioneaza in parametri", azi cazul lui Saric (iar Hanga a dat cred 1 punct in meciul Ungariei).

    Omogenitatea (structura echipei Rusiei s-a bazat pe jucatori de la CSKA) si jocul colectiv au fost decisive. 5 jucatori au avut peste 10 puncte.

    Poate vor invata si altii lectia asta.

    cu 6 ani în urmă (11.09.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    croatia
    e si ea o echipa omogena. e pe scheletul lui cedevita zagreb. dar rusii au jucat ce trebe sa joace. si cand intrau croatii in ritm, faultau si ii trimiteau la libere. si asa i-au scos din ritm. imi pare rau de croatia, care din 1995 nu a mai reusit nimic notabil, desi au o super echipa

    cu 6 ani în urmă (11.09.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!