Stiri

Russell Westbrook, pe urmele legendarului Oscar Robertson

Eduard Popa

Eduard Popa
12.01.2017

russell_oscar

Russell Westbrook a reuşit cel de-al 18-lea triple double în actuala stagiune. Performanţa a venit în victoria lui Oklahoma City Thunder în faţa celor de la Memphis Grizzlies, scor 103-95.

Russell a reuşit împotriva "urşilor" o linie statistică de 24 de puncte, 13 recuperări şi 12 pase decisive. A fost al doilea triple double din ultimele trei meciuri pentru Westbrook. De altfel, şi în ultimul meci cu Chicago, câştigat de OKC cu 109-94, Westbrook a ratat de puţin triple double-ul (21 de puncte, 14 pase decisive, 9 recuperări).

Mai impresionant este faptul că point guard-ul a strâns cele 18 performanţe în numai 40 de meciuri şi a egalat astfel performanţa reuşită anul trecut. Conducătorul de joc a egalat în două sezoane consecutive performanţa lui Magic Johnson, care strânsese tot 18 astfel de performanţe în sezonul 1982-1983.

Westbrook şi Magic deţin recordul de cele mai multe triple double-uri din ultimii 49 de ani, de la sezonul 1967-1968, atunci când Wilt Chamberlain a reuşit 31 de astfel de performanţe. Însă, dacă Westbrook continuă în acest ritm ar putea să depăşească performanţa uriaşului Wilt de acum jumătate de secol. Cele mai multe TD într-un sezon (41) au fost reuşite de Oscar Robertson, în stagiunea 1961-1962.

În acest moment Westbrook se află pe locul şase în istoria NBA la triple double-uri reuşite în carieră (55), după Oscar Robertson (181), Magic Johnson (138), Jason Kidd (107, Wilt Chamberlain (78) şi Larry Bird (59). 

Mai mult, Russell Westbrook este pe punctul de a deveni doar al doilea jucător din istoria NBA care reuşeşte să termine un sezon cu o linie statistică de triple double. După 40 de meciuri, Westbrook a adunat medii halucinante de 31 de puncte, 10,5 pase decisive şi 10,7 recuperări. Singurul care a mai reuşit o astfel de performanţă este Oscar Robertson, în sezonul 1961-1962. "The Big O" a adunat atunci 30,8 puncte, 11,4 pase decisive şi 12,5 recuperări în 79 de partide pentru Cincinnati Royals.

De asemenea, Oklahoma City Thunder are şi un parcurs destul de bun în acest sezon, în ciuda despărţirii din această vară de Kevin Durant. OKC a adunat până acum 24 de victorii şi 16 înfrângeri în 40 de meciuri şi se află la egalitate cu Utah Jazz pentru locul 5 în conferinţa de Vest.

Cât priveşte trofeul MVP, Russell Westbrook are o competiţie serioasă din partea fostului coechipier James Harden. "Bărbosul" are la rândul său un sezon de excepţie, cu medii de 28,6 puncte, 11,8 pase decisive şi 8,3 recuperări, dar şi 11 triple-double, iar Houston se află pe locul trei în Vest, cu 31 de victorii şi 10 înfrângeri.

*foto: sportingnews.com

*sursa statistici: nba.com, espn.go.com, basketball-reference.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate