Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sâmbătă se va afla ultima finalistă a Ligii Naţionale

Paul Olar

Paul Olar
12.05.2017

U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea se duelează sâmbătă, în meciul decisiv al semifinalei Ligii Naţionale. Confruntarea va avea loc pe parchetul Sălii Sporturilor Horia Demian, cu începere de la ora 18:00.

Presiunea este pe ambele echipe, aflate acum la bilanţ egal în serie. Clujenii au fost cei care au inaugurat perfect semifinala, adjudecându-şi jocurile de pe teren propriu.În prima confruntare, U-BT s-a impus cu 83-76. Apoi, în partida secundă, Jucan şi compania au câştigat cu 103-96, devenind favoriţi cerţi la calificarea în finală. Asta cel puţin înaintea disputelor de la Oradea.

CSM a arătat o altă faţă în propriul fief. Zeno, Mandache şi Barnette au explodat în ofensivă, iar CSM a copleşit-o pe U-BT încă din debutul meciului trei. Oaspeţii au alergat după egalare, dar formaţia lui Cristian Achim a gestionat perfect momentele cheie şi nu a cedat teren.

Ulterior, în jocul patru, gruparea clujeană a încercat să controleze startul de meci. Chiar şi aşa, Oradea a avut inţiativa, conducând aproape permanent pe tabela de marcaj. Filip Adamovic şi Aleksandar Rasic au sunat trezirea în tabăra lor, prin intermediul coşurilor de trei puncte. Spre neşansa lui Mihai Silvăşan, Rasic a suferit o accidentare pe finalul sfertului patru. Mai mult, Oradea a încheiat în forţă întâlnirea, declanşând bucuria în tribunele Arenei Antonio Alexe.

Drept urmare, ziua de sâmbătă va fi decisivă. Clujenii dispun de avantajul terenului propriu, dar Mihai Silvăşan trebuie să producă un şoc la echipă, astfel încât U-BT să surprindă Oradea. Indiscutabil, cele două victorii le dau elan bihorenilor, iar absenţa lui Aleksandar Rasic îşi poate spune cuvântul. În altă ordine de idei, U-BT aşteaptă mai mult din partea lui Vlad Moldoveanu, cel care a totalizat în deplasările de la Oradea doar 9 puncte.

Încleştarea va putea fi urmărită în direct la Digi Sport.

*Foto: Andor Marton

19 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea nexco :

    CSM
    Oradea.

    cu 6 ani în urmă (12.05.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu csv :

    succes!
    totusi mizez 51% pe "U". Joaca acasa si ...e greu sa piarda trei meciuri la rand. Va conta lipsa lui Rasic, dar cred ca se vor trezi celelalte 3-4-5 MVP`uri din echipa.
    Va fi un meci...sufocant !

    cu 6 ani în urmă (12.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Sharky4 :

    Oradea
    Dacă va fi lăsată! :)

    cu 6 ani în urmă (12.05.2017)
    • zapacitu79:

      :)))
      crezi ca digi va prefera clujul in finala in locul oradiei?

      cu 6 ani în urmă (12.05.2017)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      :))
      Daca digi prefera clujul, e clar ca bt va prefera oradea

      cu 6 ani în urmă (12.05.2017)
    • CSM CSU Oradea Black_Mamba:

      :)))
      Daca tot o dam in paranoia - Oare arbitrilor nu le pasa de ce zice mamitica lu' papuselu'?

      cu 6 ani în urmă (12.05.2017)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      din aceeasi categorie, "Paranoia - in toti si in toate"
      Snap-shot de pe semi-terasa unui birt oradean unde se discuta (si) baschet:
      " Ma, pe Total Baschet or aparut stiri cu arbitrii care nu si-or luat banii de vreo 3 luni....Iti dai seama ca bat apropouri...Hai ma, ca ii licitatie... care sare"bine", "sare" mai departe... amu va mai mirati de ce fluiera aia ce numa ei o vazut...ba... "
      Restul nu imi permit sa va mai reproduc...

      P.S. Snap-shot-ul e pe bune, nu e opinia mea. L-am consemnat ca atare, ptr. ca se potrivea cu replica d-lui "Black_Mamba"

      cu 6 ani în urmă (12.05.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu tarb :

    pronostic
    Clujul e favorita clara si fara Rasic. Publicul si cei 5% vor fi suficienti pentru organizarea in bune conditii a Campionatului European.

    cu 6 ani în urmă (12.05.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 6X :

    CH.L vrs. EC.
    Cine vrea mai tare participare CH.L ,Clujul sau Oradea
    Cu locul patru Oradea participa in E.C

    cu 6 ani în urmă (12.05.2017)
    • CSM CSU Oradea andreiuts93:

      6X
      Sa-nteleg ca cine va pierde aceasta semifinala va pierde automat si finala mica?

      cu 6 ani în urmă (12.05.2017)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      Cupe europene
      Poate in loc de FIBA europe cup sau BCL, poate vom avea o echipa in EuroCup

      cu 6 ani în urmă (12.05.2017)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      :(
      Minusuri date gratuit

      cu 6 ani în urmă (12.05.2017)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Welcome
      to " the Free Minus club " :)
      Unii asa sunt set-ati :)

      cu 6 ani în urmă (13.05.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Decisiv
    Salutare... Meciul de maine va fi castigat de echipa cu suma dintre inima + efort mai mare. E clar ca CSM a decodat jocul clujenilor si a gasit formula de aparare in fata eficacitatii ofensive. E la fel de clar ca si fara Rasic (pentru care imi pare nespus de rau) clujenii au un lot de temut din punct de vedere ofensiv. E clar ca va conta mult avantajul terenului propriu. E clar ca CSM-ul are ascendentul moral si va fi acompaniata de 200+ oradeni.

    Drept urmare raman cateva variabile care vor decide meciul: forma de moment, daruirea (inima), efortul (fizic si psihic), arbitrajul. Sper ca maine la ora 20:00 nimeni sa nu se planga de arbitraj ci doar sa recunoasca daruirea si efortul pe care cu siguranta ambele echipe le vor lasa pe teren.

    PS - @6X - U-BT deja si-a adjudecat un posibil loc in preliminariile BCL prin castigarea cupei. Chiar daca nu ar fi asa, dorinta de a castiga campionatul cred ca e mult mai mare pentru oricare echipa decat posibila competitie europeana din sezonul viitor viitor

    cu 6 ani în urmă (12.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      inima+efort + ...
      sa mai adaug sau repet pe langa cele amintite de tine: valoare echipa, valoare individuala, valoare antrenor, jucatori valizi, forma fizica, lungime banca, valoare jucator pe fiecare post, sala, arbitri, noroc ... cam multe necunoscute :)

      cu 6 ani în urmă (13.05.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :


    Oradenii vin dupa 2 victorii care le-au marit moralul, iar Clujul a intrat putin in panica. Tinand cont de experienta lui Achim si accidentarea lui Rasic eu vad Oradea favorita sambata.

    cu 6 ani în urmă (12.05.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Gent :

    Tomy
    Meci memorabil să fie! Vor avea toți de câștigat. Restul contează mai puțin
    @Tomy unul dintre cele mai bune și pertinente comentarii. Așa îmi crește inima când văd oameni echilibrați și cerebrali pe aici

    cu 6 ani în urmă (12.05.2017) Raspunde
  • FC Argeș Pitești free666 :

    Meci
    Hai ORADEA!

    cu 6 ani în urmă (12.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!