Stiri

S-au împlinit 14 ani de când CSU Asesoft Ploiești a câștigat trofeul FIBA Europe Cup

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
10.04.2019

Pe data de 10 aprilie 2005, CSU Asesoft Ploiești scria o pagină de istorie pentru baschetul românesc. La vremea respectivă, prahovenii au reușit să cucerească FIBA Europe Cup, aducând astfel singurul trofeu european pentru baschetul masculin din România. Final Four-ul FIBA Europe Cup a fost găzduit în acel sezon de Sala Olimpia din Ploiești.

Calificarea în finala competiției a venit după o confruntare cu Banvit Bandirma. Elevii conduși pe atunci de Mladen Jojic s-au impus clar în fața turcilor, scor 83-69, datorită unui sfert secund excelent în care au pus 13 puncte diferență. Paul Helcioiu a fost cel mai bun jucător al acelei partide cu 24 de puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă.

Finala a fost una de infarct. Lokomotiv Rostov (actuala Lokomotiv Kuban Krasnodar) a fost o un adversar mult mai dificil. Înainte cu 3 minute de final, rușii aveau 4 puncte avantaj, 74-70. Marko Pekovic a readus Asesoftul imediat în joc după ce a marcat un coș de la 3 puncte. Până în ultimele 10 secunde, niciuna dintre echipe nu a mai găsit drumul spre coș. Vladimir Kuzmanovic a fost cel care a adus trofeul la Ploiești după ce a marcat 2 libere și a stabilit scorul final, 75-74.

Vladimir Kuzmanovic a fost cel mai bun jucător al finalei. Pe lângă liberele victoriei, sârbul a mai adăugat 28 de puncte și 3 recuperări. Cătălin Burlacu a terminat finala cu 12 puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive.

Cătălin Burlacu nu a uitat de ziua de 10 aprilie, cea în care a câștigat trofeul FIBA Europe Cup, și a postat următorul mesaj pe contul său de facebook:

„Uite că azi am făcut și buletin...14ani...La mulți ani singurului copil European al baschetului Românesc..Eu personal ca "moașă" chiar simt că mă scutură un fior plăcut de fericire reîncercată...felicitările mele sincere înca odata celor pe atunci IMPLICAȚI!!!”

Lotul lui CSU Asesoft Ploiești în 2005 era format din următorii jucători: Marko Pekovic, Paul Helcioiu, Levente Szijarto, Constantin Palii, Ivan Krasic, Cătălin Burlacu, Vladimir Kuzmanovic, Rareș Apostol, Nikola Bulatovic, Marko Rakocevic, Nicolae Toader și Predrag Materic, antrenor principal fiind Mladen Jojic.

În campania europeană din 2005, CSU Asesoft Ploiești a trecut de formații precum Apollon Limassol, Spartak Sofia, BC Bancourt și Banvit Bandirma.

Mai jos puteți urmări ultimele secunde ale finalei dintre CSU Asesoft Ploiești și Lokomotiv Rostov:

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    a facut si ghita ceva pozitiv
    din toate furaciunile cu statul....
    sa fie primit

    cu 4 ani în urmă (10.04.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Felicitări hoților!
    Așa facem noi... deși acel proiect unic pe bani privați, știe toată țara de unde și cum au fost obținuți acei bani. Mărturie sta lacătul pus pe club de Ghiță și fuga acestuia din țara. Ce naiba vrei mai mult?? Dacă s-ar redeschide arhivele acestui club, cu siguranța s-ar găsi toate mizeriile. Așa ca, zero respect pentru performanța voastră mânjită cu minciuna, furt, spălare, dare și luare, ZERO. Bucurați-va ca încă aveți titlurile obținute in palmares.

    cu 4 ani în urmă (11.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!