Stiri

S-au stabilit grupele Ligii Balcanice, sezonul 2015-2016

Ionuț Greere

Ionuț Greere
03.09.2015

Noul sezon al Ligii Balcanice va debuta pe 13 octombrie 2015, anunță site-ul oficial al competiției. Zece echipe s-au înscris, iar aceastea au fost împărțite în două grupe de câte 5.

În grupa A vor juca campioana en-titre KB Sigal Prishtina (Kosovo), KK Mornar și  KK Teodo (Muntenegru), KK Kozuv (Macedonia) și BC Beroe (Bulgaria). În cea de a doua grupă vor evolua campioana din 2014, bulgarii de la Levski Sofia, KB Bashkimi și KB Peja (Kosovo), KK Lovcen Basket și KK Sutjeska (Muntenegru). Există posibiliatea ca alte două echipe să se înscrie în perioada următoare, una din Albania, iar cealaltă din România. În cazul în care aceste echipe vor lua startul în competiție, formația albaneză va intra în grupa A, iar formația română în grupa B.

În primele meciuri ale noii ediții din BIBL vor juca cele două debutante. La Prizren, nou venita KB Bashkimi va primi vizita kosovarilor de la KB Peja. De asemenea, o altă echipă care evoluează pentru prima dată în competiția balcanică, BC Beroe va juca pe teren propriu cu Stara Zagora.

Vor fi 40 de meciuri în prima fază a grupelor, urmând să se califice mai departe toate echipele în cazul în care nu vor mai exista alte cereri de înscriere sau primele cinci echipe din fiecare grupă dacă la startul sezonului se vor găsi 12 echipe.

Finala Ligii Balcanice va avea loc în luna aprilie a anului 2016.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!