Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Craiova - Energia Rovinari, într-un nou episod din „Derby de Oltenia”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
14.02.2014

Liga Națională

Etapa XVIII

Sâmbătă, 15 februarie - Ora 18:00

Sala Polivalentă Craiova

10-7 Fișa meciului 10-7

Sala Polivalentă din Craiova va găzdui sâmbătă, 15 februarie, începând cu ora 18:00, un nou episod din „Derby de Oltenia”, dispută care pune față în fața formațiile SCM Craiova și Energia Rovinari. Jocul face parte din cadrul etapei cu numărul 18 din Liga Națională de Baschet Masculin. Inițial, meciul trebuia să fie transmis de postul DigiSport, însă nu se va mai televiza din cauza unor probleme tehnice ale RCS&RDS. 

Înaintea duelului din această etapă, cele două combatante sunt vecine de clasament, Rovinari pe 6, respectiv Craiova pe 7, ambele cu câte 27 de puncte acumulate și un bilanț de 10 victorii și 7 înfrângeri. Gorjenii sunt în fața gazdelor de la Craiova datorită deznodămândului din meciul tur, atunci când trupa lui Nini s-a impus în propriul fief cu 85-76. În istoria întâlnirilor directe, atât în meciuri oficiale cât și în amicale, SCM Craiova și Energia Rovinari au dat piept de 13 ori, timp în care baschetbaliștii din Târgu Jiu și-au adjudecat 9 confruntări, iar Sport Club Municipal Craiova doar 4. De asemenea, cele două combatante s-au duelat de două ori în perioada de pregătire de dinaintea debutului actualei stagiuni. Prima s-a consemnat în 29 august, în cadrul „Cupa Energia 2013”, atunci când gazdele turneului s-au impus cu 92-89. Apoi, a urmat pe 12 septembrie încleștarea din „Cupa Craiovei”, meci adjudecat de craioveni cu 107-105. 

Totuși, de la respectivele partide, inclusiv cea oficială din Liga Națională, au survenit numeroase modificări în loturile celor două formații, de la jucători și până la staff-ul tehnic. Cele mai recente sunt rezilierea contractului cu jucătorul Nemanja Maric și achiziționarea croatului Petar Babic în tabăra celor de la SCM Craiova, respectiv transferul efectuat de Energia Rovinari prin aducerea lui Nemanja Milosevic pentru a suplini absența lui Dalibor Djapa, accidentat în meciul cu ”U” BT Mobitelco. Făcând o mică paranteză, Florin Nini, tehnicianul Energiei, a declarat că Dalibor Djapa a început recuperarea, iar durata de repaus va mai dura aproximativ două săptămâni.

În altă ordine de idei, elevii pregătiți de Milan Nisic vin după o înfrângere în campionat, la Oradea, scor 75-76, insucces înregistrat pe final de joc, însă craiovenii au obținut la mijlocul acestei săptămâni o victorie extrem de importantă în Liga Balcanică, 72-61 cu macedonenii de la KK Kozuv. De cealaltă parte, Rovinariul vine după o victorie categorică cu Timba Timișoara, scor 101-58, respectiv două înfrângeri cu CSU Sibiu (71-75) și ”U” BT Mobitelco (70-72). 

Acest nou episod din „Derby de Oltenia” va oferi cu siguranță o doză de spectaculozitate ridicată prin prisma pozițiilor apropiate din clasament, a setei de victorii pentru a fi siguri de locul din play-off, a loturilor de jucători destul de apropiate valoric și nu în ultimul rând, din cauza suporterilor celor două echipe, având în vedere faptul că această întâlnire reprezintă un derby. 

Disputa dintre SCM Craiova și Energia Rovinari va oficiată de către o brigadă de arbitri formată din Alexandru Olaru, Bogdan Podar și Alexandru Anica, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Stelian Bănică.

*Foto: Facebook SCM U Craiova Baschet

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova adiro :

    neapart victorie
    Sa umplem sala si sa-i ajutam pe baieti sa prinda play-offul,iar daca nici meciul asta nu-l catiga, Nisic trebuie sa plece neaparat pt ca nu avem nicio sansa cu el pe banca

    cu 10 ani în urmă (15.02.2014)
    • SCM "U" Craiova adiro:

      scz
      neaparat,nu neapart.Din cauza vitezei

      cu 10 ani în urmă (15.02.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!