Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara și-a luat pivot din Liban

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.08.2018

Vladan Vukosavljevic este al treilea transfer al verii pentru formația timișoreană. Sârbul a jucat în Liban în ultimele patru sezoane. Acolo a lucrat cu noul antrenor al timișorenilor, Miodrag Perisic. Jucătorul de 33 de ani poate evolua pe posturile 4 și 5 și are în jur de 130 de kilograme.

SCM Timișoara îl va avea pe Vladan Vukosavljevic sub panou pentru următoarea stagiune. Acesta va împlini 34 de ani în octombrie. În sezonul precedent a jucat pentru Tadamon Zouk, formația care a încheiat pe ultima poziție în campionatul libanez.

„Vukosavljevic este un jucător cu foarte mare experiență. L-am avut ca jucător vreme de patru sezoane în Liban și vă pot spune că este foarte puternic, bătăios acolo în zona de sub inel. Are toate șansele să se dovedească un transfer foarte inspirat”, a declarat Miodrag Perisic pentru pagina de facebook a celor de la Baschet SCM Timișoara.

Sârbul de 2,06 și 132 de kilograme a jucat în 14 meciuri în campionatul libanez în stagiunea precedentă, cu medii de 19 puncte, 11.1 recuperări, 1.6 pase decisive și 1.4 capace/meci. A plecat în luna martie de la echipe de pe locul 10. A avut medii de double-double în ultimele patru sezoane pe care le-a petrecut în Liban. A ajuns acolo la finalul lui 2013, după ce a început sezonul în Ucraina, la Politekhnika-Halychyna. A mai evoluat în Turcia, Muntenegru sau Belgia.

A făcut junioratul Steaua Roșie Belgrad, cu care a debutat și în competițiile europene. Mai are în CV echipe din țara natală ca OKK Beograd, Hemofarm Vrsac și Radnicki Kragujevac. La Hemofarm a petrecut patru sezoane, în care a jucat în ULEB și în EuroCup.

Vladan Vukosavljev este al 3-lea stranier transferat de „lei” în această vară, după Brandon Randolph (din NCAA) și Sherwood Brown (de la Al Ittihad, din Arabia Saudită). Octavian Popa Calotă a semnat pentru încă doi ani cu formația de pe Bega, iar Adrian Diaz mai avea contract din sezonul trecut. Conform surselor noastre și Dragoș Diculescu va evolua în alb-violet în sezonul următor. La capitolul plecări confirmate până acum: Mladen Jeremic, Lucas Tohătan și Tudor Gheorghe, pe lângă cea a antrenorului Tudor Costescu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!