Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara a câștigat amicalul cu CSM CSU Oradea

Andreea Vlase

Andreea Vlase
31.08.2018

SCM Timișoara s-a impus cu 81-64 în amicalul de pe propriul teren cu campioana CSM CSU Oradea. Scorul pe sferturi a fost: 21-19, 21-12, 21-19, 18-14. Pentru alb-violeți a fost primul meci de verificare, în timp ce orădenii erau la al doilea.

SCM Timișoara a început cu Diculescu, Komatina, Vukosavljevic, Sherwood și Randolph. CSM CSU Oradea i-a avut în 5-ul de start pe Kariniauskas, Nicolescu, Watson, Valeika și Denison. Alb-violeții au avut 14 jucători pe foaie la acest amical, iar orădenii au avut doar 11 jucători echipați. Richard a fost menajat, având o mică problemă la genunchi. Startul partidei a fost echilibrat, cu cele două echipe trecând pe rând la conducere. La prima pauză scorul era 21-19.

Timișorenii s-au distanțat la 28-19 în debutul sfertului secund și orădenii s-au apropiat la 28-24 după un antisportiv al gazdelor, care au încercat să stopeze contraatacul. Barnette strângea ecartul la două lungimi, 31-29, după o reușită de la distanță. A fost din nou rândul alb-violeților să aibă minute mai bune de joc și s-au distanțat la 42-31 la jumătatea partidei. În prima repriză s-a jucat destul de cursiv, cu tranziții rapide.

Ecartul a crescut la 13 lungimi, 51-38 în minutul 24, iar Denison ajungea la 4 faulturi. Oaspeții au redus ecartul la sub 10 puncte, dar gazdele s-au desprins din nou, conducând cu 57-42 cu mai puțin de patru minute până la ultima pauză. Ambele echipe aveau doi români pe teren, la gazde Popa Calotă și Baciu, iar la orădeni Gavrilă și Watson. Amândouă formațiile încercau apărarea în zonă în partea a doua a perioadei de joc. La ultima pauză scorul a fost 63-50.

Bănățenii au marcat primele cinci puncte ale sfertului patru, după o reușită de la distanță și un contraatac. Bihorenii au înscris din spațiul de trei secunde, după două pătrunderi ale lui Nicolescu, iar scorul devenea 68-54 în minutul 33. Achim trimitea în teren o formulă cu trei jucători sub 23 de ani (Niclescu, Petrescu și Fometescu). Popa Calotă a făcut 70-54 și urma timpul de odihnă al oaspeților. SCM Timișoara s-a distanțat la 20 de lungimi la jumătatea sfertului patru, 76-56. Alb-violeții au terminat partida cu toți jucătorii tineri în teren, cu Diculescu cel mai experimentat. Scorul final a fost 81-64.

Coșgheterul partidei a fost Vukosavljevic cu 17 puncte (1x3). De la gazde l-au urmat: Diculescu 12 puncte (2x3), Stojadinovic 11 (3x3), Brown 11 (1x3), Popa Calotă 10, Komatina 8 (1x3), Pesakovic 8 (1x3), Coconea 2 și Baciu 2 puncte.

Valeika și Barnette (1x3) au fost cei mai buni marcatori de la orădeni cu câte 11 puncte. Pentru campioana en-titre au mai înscris: Denison 10 puncte (1x3), Gavrilă 8 (2x3), Nicolescu 7, Kariniauskas 6, Petrescu 5 (1x3), Watson 4 și Fometescu 2.

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    ??
    Avazut cinva meciul?Cev

    cu 5 ani în urmă (01.09.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Irelevant scorul
    Scopul acestor meciuri este ca echipa sa-si testeze toti jucatorii, relatiile de joc si poate mai putin scheme de joc avana in vedere ca sunt multi nou-veniti. Prefer ca un antrenor sa piarda toate meciurile amicale dar sa fie lamurit dupa terminarea lor, ce anume are de imbunatatit la echipa de care raspunde. Pe de alta parte apar jucatori necunoscuti la noi in campionat si cativa dintre acestia ar putea sa ne surprinda placut ...

    cu 5 ani în urmă (02.09.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!