Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

SCM Timișoara a confirmat desființarea echipei de baschet feminin

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.07.2018

Consiliul de Administrație al SCM Timișoara a decis desființarea formației de baschet feminin. Echipa de pe Bega rămâne cu un singur sezon în prima ligă, în care a avut probleme din cauza întârzierilor salariale din tot clubul municipalității timișorene. Echipa masculină BC SCM Timișoara, cea cu cele mai mari datorii, rămâne singura prim-divizionară de baschet din Timișoara.

Primarul orașului, Nicolae Robu, a subliniat în mai multe rânduri în ultimul sezon că clubul municipalității nu a atras suficient de multe fonduri private, comparativ cu planul inițial, dar că a angajat cheltuieli pentru sume mai mari și de acolo au pornit problemele. Edilul a spus că fondurile primăriei nu sunt nelimitate și că clubul nu poate cheltui mult peste bugetul alocat. Pentru anul 2018, SCM Timișoara va avea maximum 20 de milioane de lei. De asemenea, la una din componentele importante ale clubului, echipa de rugby masculin, cel mai important sponsor privat a anunțat că își va diminua contribuția. Echipa va participa în cupele europene, astfel că probabil va avea nevoie de un suport mai important din partea SCM-ului.

SCM Timișoara a decis sacrificarea echipei de baschet feminin, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă clubul. În acest sezon au fost mari restanțe salariale, resimțite și în teren. La finalul sezonului CS SCM Timișoara a încheiat pe locul 5, avansând două locuri în faza eliminatorie față de sezonul regulat.

„Îmi pare foarte-foarte rău de fete, îmi pare rău că s-a luat decizia de a se desființa această echipă, dar totul se întâmplă din cauza problemelor financiare. Totul se restrânge în acest sezon și vorbesc la nivel de SCM, unde nu suntem doar noi, sunt mai multe secții și toate au aceeași problemă. Nu am fost martor la această decizie a Consiliului de Administrație, din care și eu fac parte, pentru că eram în concediu. S-a votat în unanimitate; durerea ar fi fost și mai mare dacă aș fi fost de față. Așa a trebuit doar să mă împac cu pierderea fetelor. Sunt nefericit cu această decizie, dar nu am ce face, aș fi fost singur împotriva tuturor”, a declarat președintele secției de baschet de la SCM Timișoara, Ilie Trițoiu, pentru site-ul oficial al SCM.

Echipa feminină a rămas cu două straniere din luna februarie, după ce Conwright a plecat pentru o ofertă bună în Rusia. Clubul a renunțat la Young și Kiriienko, care nu au avut roluri prea importante în angrenajul echipei. Au rămas Lloyd și Burdgess, iar Monika Brosovszky-Boriga a preluat rolul lui Conwright.

„S-a creat o coeziune foarte frumoasă între românce și straniere, am avut de-a face cu un grup frumos și de aceea îmi pare foarte-foarte rău de  cele petrecute. Lloyd a afirmat deseori până la această decizie a desființării că ar vrea să rămâna la Timișoara, în ciuda faptului că are oferte mai bune. S-a atașat de echipă, de oraș, de oameni. Burdgess a înțeles mai greu problemele financiare, dar când a văzut că facem eforturi să le rezolvăm s-a dedicat echipei. Dacă știam că se ajunge aici, le spuneam din timp să-și caute echipe, căci destule cluburi și-au făcut loturile. Ele își doreau să continue aici și nu au inițiat negocieri cu alții”, a mai spus Trițoiu.

Acesta speră că clubul municipalității ar putea să aibă din nou formație feminină de baschet, după ce se vor rezolva problemele.

„Până la urmă și noi am amânat un pic momentul anunțului, pentru a le oferi posibilitatea să-și găsească echipe și să nu le scadă foarte mult pretențiile salariale. Sper să-și găsească angajamente, căci sunt baschetbaliste de valoare și de caracter. Îmi pare atât de rău că nu mai avem ocazia să lucrăm împreună, dar poate le va rezolva timpul pe toate și vom avea din nou echipă de fete”.

Liga Națională de Baschet Feminin pierde astfel o echipă importantă în sezonul trecut. BC SCM Timișoara, care are de rezolvat problema datoriilor din trecut, rămâne singura prim-divizionară de baschet din orașul de pe Bega, după ce și Timba și-a anunțat retragerea.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!