Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara, criticată de către proprii fani pe pagina oficială de facebook (Foto)

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
15.03.2018

Asociația Baschet Club Timișoara și Sport Club Municipal Timișoara au fost obligate în solidar, de către Tribunalul Arbitral Baschetbalistic, la plata a peste 90.000 de mii de euro către foștii sportivi Kyle Shiloh, Hristo Nikolov și Nenad Milosevic.

Deși hotărârea arbitrală a fost comunicată pe data de 8 martie, conducerea SCM Timișoara a emis un comunicat de presă doar cu 45 de minute înaintea unei conferințe de presă, organizată miercuri 14 martie de mandatarul sportivilor, în care urma să se prezinte decizia BAT.

Prin comunicatul de presă, SCM Timișoara a încercat să submineze verdicitatea hotărârii arbitrale cât si întregul Tribunalul Arbitral Baschetbalisti de la Geneva afirmând că decizia a fost luată "cu un vădit exces de putere, contrar tuturor normelor juridice aplicabile, cu încălcarea jurisprudenței anterioare", iar hotărârea "nu produce efecte pe teritoriul României"

Conducerea clubul a fost imediat taxată de către fanii bănățeni. Aceștia au reacționat la comunicatul de presă prin o serie de comentarii ironice la adresa clubului. 

"Ia uite câtă nedreptate domnule, cum nu înțeleg niște instanțe internaționale cum funcționează legea în România. Să nu priceapă ei că e perfect legal să preiei doar activele (locul în prima ligă), nu și pasivul (datoriile la jucători și terți), bineînțeles cu încălcarea regulamentelor FRB.
De ce nu a pornit acest nou și curat club de jos, asa frumușel...?
Oare datoriile către actualii jucători aparțin tot vechii asociații (sunt sarcastic, nu răspundeți la această întrebare)?" - a afirmat George Deac.

Adică au jucat pt Timișoara dar nu pt voi.. ? Cum dracu sa mai joace băieții noștri acum când văd ce țeapă si-au luat cei dinaintea lor? Tot al primăriei era clubul și înainte, indiferent de nume, așa ca e cât se poate de normal ca băieții sa fie plătiți! Și clubul poate ar trebui sa se întrebe de ce am ajuns câte 100 -200 de suporteri la fiecare meci la sală de la 1500 -2000 acum câțiva ani? În clipa în care a fost dat afară Jovanovic împreună cu toată echipa care a câștigat cupa s-a înjumătățit publicul. Iar ultimele decizii și scandaluri au făcut ca sala sa fie aproape goală chiar dacă avem o trupă foarte bună sezonul acesta. - spune și Manciu Cristian.

"Nici voi nu credeți că sunteți o alta entitate. Juridic poate ați învârtit niște hârtii, dar în mod real nu prostiți pe nimeni"


La rândul său, mandatarul sportivilor Sabin Gherdan a criticat comunicatul de presă venit din partea SCM Timișoara, conform sporttim.ro.

Consider acest comunicat de presă drept o abordare total greșită din partea SCM Timișoara. Noi avem deschidere față de club, însă din căte observ această deschidere pare să nu fie reciprocă, sper să mă înșel. Însă, dacă vom fi întâmpinați de un nou refuz, atunci vom solicita FIBA să aplice de îndată toate sancțiunile posibile și într-un cuantum cât mai mare.

Tot legat de comunicatul clubului, nu e adevărat că s-a schimbat jurisprudența. SCM a preluat doar activul, nu și pasivul, ceea ce era sancționat de jurisprudența tribunalului și în trecut. E și o chestie de bun simț. Dacă voiau, porneau un club nou, cu datorii zero, în liga a 2-a, dar din moment ce au dorit să continue în LNBM, au avut de preluat datoriile. Ei au încercat să fenteze regulamentele, iar acum, când sunt prinși, spun că nu se aplică.

Argumentele care sunt susținute de SCM au fost menționate și la Târgoviște de către actualul și fostul primar chiar luni seară într-o emisiune locală, că hotărârea nu produce efecte strict juridice în România fără a fi rescunoscută, într-adevăr, dar asta nu înseamnă că nu are efecte pe plan sportiv. Căci clubul din Timișoara este afiliat la FRB, iar FRB la FIBA, deci trebuie să se respecte prevederi sportive. Sigur, dacă participi într-un campionat județean poți să optezi pentru regulile tale, dar în această situație, te supui normelor sportive FIBA. 

Ei mai afirmă că respectă legislația națională. Sincer nu știu la ce se referă deoarece Regulamentul General de Organizare al Competițiilor de Baschet al Federației Române nu l-au respectat. - a conchis Sabin Gherdan.

Bănățenii au șapte zile să găsească soluții, în caz contrar urmând a suporta amenzi și interdicții din partea FIBA.  

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!