Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara l-a transferat pe Amaury Gorgemans

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.07.2019

SCM Timișoara l-a transferat pe Amaury Gorgemans

SCM Timișoara a anunțat transferul lui Amaury Gorgemans. Belgianul are 2,13 înălțime și 107 kilograme. Pivotul împlinește 27 de ani în luna septembrie și clubul timișorean va fi primul din afara țării sale pentru care joacă. În ultimul sezon a evoluat pentru Basic-Fit Brussels, semifinalistă în campionatul belgian.

Amaury Gorgemans va fi primul belgian care evoluează pentru formația de pe Bega. Acesta a evoluat în ultimul sezon la Basic-Fit Brussels, pentru care intra din postura de rezervă. A jucat 25 de meciuri în campionat, cu medii de 4,3 puncte și 2,8 recuperări în 11.6 minute, conform statisticilor de pe eurobasket.com.

„Gorgermans este un pivot mobil, un strech 5, care pentru înălțimea lui se mișcă destul de repede. Nu reprezintă un clasic post-up 5, ci calitatea lui principală este mobilitatea. A contat foarte mult și dorința lui de afirmare într-un campionat diferit de cel belgian și din primele discuții am simțit că acest jucător va aduce un plus de energie, chiar dacă nu este fundaș sau extremă”, a declarat antrenorul timișorenilor, Dragan Petricevic, pentru site-ul oficial al echipei.

Noul pivot al timișorenilor a crescut la Royal BC Waterloo (1999-2005) și Centre de Formation AWBB (2004-2008). În 2009 s-a mutat la Belfius Mons Hainaut, pentru care a jucat la echipa de juniori și în a 3-a și a 2-a ligă. A început să joace la prima echipă în sezonul 2009-2010, iar în 2011 câștiga Cupa Belgiei cu Mons-Hainaut. A rămas la aceeași formație până în 2017. În ultimul sezon la Mons-Hainaut a fost coechipier cu pivotul român Alexandru Olah.

În sezonul 2017-2018 a evoluat pentru Spirou Charleroi. Are experiență în EuroCup, EuroChallenge și Europe Cup alături de echipele din țara sa. În 2018 s-a alăturat celor de la Basic-Fit Brussels, cu care a fost pe locul 4 la finalul sezonului regulat, a trecut cu 2-0 de Mons-Hainaut în sferturi și a cedat cu 0-2 în semifinala cu Antwerp.

Amaury Gorgemans este al 6-lea stranier confirmat de bănățeni pentru sezonul viitor. Din stagiunea precedentă au rămas Nikola Pesakovic, Sherwood Brown și Milos Komatina, iar Adam Mirkovic și Troy Franklin Jr. vor juca în premieră în LNBM, la fel ca pivotul belgian. Formația de pe Bega i-a mai adus până acum în această vară pe Mirel Dragoste și Anders Abu Teir, iar din sezonul trecut rămân tinerii autohtoni Alexandru Coconea, Mihai Ursan, Bogdan Penciu, Cristian Mocrițchi și Robert Schipor.

*foto: dhnet.be

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mikki :

    mobilsi puternic
    https://www.youtube.com/watch?v=cew_AZaHVgE

    cu 4 ani în urmă (22.07.2019)
    • SCM "U" Craiova sebi12:

      Da
      Mi se pare genul lui sturanovic

      cu 4 ani în urmă (22.07.2019)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Timisoara
    A fost mereu o nucă tare, indiferent de probleme si buget. Un plus pentru sezonul ce urmează va fi antrenorul. Au păstrat 3 jucători străini serioși, cu statistici bune sezonul trecut. S au bazat foarte mult pe Vuko. Au pierdut unul dintre cei mai buni u23, dar au câștigat un over23, pe Dragoste care cred ca va face un sezon bun. Va fi interesant de văzut Timișoara in sezonul de urmează.

    cu 4 ani în urmă (22.07.2019)
    • tanaseb:

      Re
      Brown si Pesakovic sunt buni, nu pot spune acelasi lucru despre Komatina, care are o varsta. Eu vad o Timisoara mai subtire decat anul trecut, ii doar o parere.

      cu 4 ani în urmă (22.07.2019)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Ca si statistici
      Nu sta foarte bine Komatina, dar e un jucător de lot, serios, care sigur se pregătește foarte bine. Ma asteptam sa l păstreze si pe Randolph.

      cu 4 ani în urmă (22.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      Petricevic
      a facut treaba excelenta pe unde a fost, asa ca ma astept TM sa fie o surpriza placuta in noul sezon

      cu 4 ani în urmă (22.07.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    Pe pozitiile 1-2-3 cred ca sta la fel de bine ca anul trecut, in schimb pe 4-5 stau doar in 2 oameni Komatina si Gorgemans.

    Momentan vad Timisoara o echipa de locul 6-7. Sa vedem ce vor transfera si Dinamo, Steaua, Voluntari.

    cu 4 ani în urmă (22.07.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!