Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara obține prima victorie în fața celor de la SCM U Craiova

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
01.03.2019

SCM Timișoara a început partida cu Randolph, Diculescu, Stojadinovic, Vukosavljevic, Brown și Stojadinovic, iar de partea cealaltă, Aco Todorov i-a trimis în teren pe Gajovic, Ionescu, Mijajlovic, Troupe și Koreniuk.

Partida a fost inaugurată de timișoreni, prin coșul din acțiune marcat de Randolph, după aproximativ două minute de joc. Basti Ionescu egalează, iar urmat de Mijajlovic, duc SCM Craiova la +2. Cele două formații au continuat să treacă pe rând în poziția de lider pe tabelă. Cu doar un minut jumătate rămas din primul sfert, craiovenii au început desprinderea și și-au adjudecat primele 10 minute cu scorul de 24-19.

Randolph înscrie primele puncte ale sfertului secund, însă este urmat de Jason Boone, din tabăra oltenilor, cu un slam dunk. Komatina continuă lupta de revenire și aduce SCM Timișoara la o singură posesie în spatele oaspeților. Proaspăt intrat pe teren, Stojadinovic, reușește să egaleze la 26, printr-o aruncare din acțiune, dar căpitanul oltenilor își readuce la conducere, după un coș de la mare distanță. La fel ca și în sfertul anterior, cele două formații s-au luptat de la egal la egal, iar scorul după prima repriza era 35 egal.

La revenirea de la vestiare, același Randolph înscrie 8 puncte consecutiv, scorul era 43-35 în favoarea timișorenilor, iar Aco Todorov se vede nevoit să ceară primul timp de odihnă al reprizei secunde. Gazdele au continuat să-și domine clar adversarul, iar dupa 6 minute de joc, bănățenii au dus scorul la 50-37. Iuri Fraseniuc, cu un coș din acțiune, a fost singurul marcator al craiovenilor, cu doar 3 minute rămase din sfertul al treilea.  Pesakovic își duce echipa la +15, iar tehnicianul oaspeților cere al doilea timp de odihnă. Ionescu reduce diferența la -12, datorită unui coș de 3, însă Komatina îi oferă replica printr-o reușită din acțiune. Porter Troupe își trece și el în cont o aruncare de la distanță, dar și de data aceasta timișorenii au fost pe fază pentru a restabili diferența la 13 puncte. Sfertul a continuat în aceeași manieră, iar scorul înaintea actului decisiv era 62-47 în favoarea timișorenilor.

Sfertul final a consemnat lupta pentru revenire a craiovenilor, care au intrat pe teren motivați să întoarcă soarta jocului. După 5 minute de joc, SCM Craiova a venit la doar 8 puncte în spatele gazdelor, scor 69-61, iar Cristian Bota se vede nevoit să ceară timp de odihnă. Gajovic aduce Craiova la -1 cu doar 40 de secunde rămase din joc, scor 72-71. SCM Timișoara a ratat următorul atac, iar mingea le-a revenit oaspeților, însă în urma pasei greșite date de Mijajlovic, SCM Timișoara a plecat pe contraatac prin Randolph, care stabilește scorul final al întâlnirii, 74-71 în favoarea gazdelor și consemnează prima victorie a timișorenilor în fața celor de la SCM U Craiova în această ediție de campionat.

De la SCM Timișoara s-au remarcat: Brandon Randoplh cu 28 puncte (4x3), 4 recuperări și 5 pase decisive, Sherwood Terrell Brown cu 10 puncte (2x3), 2 recuperări și 3 pase decisive și Octavian Popa Calota cu 10 puncte (2x3), 2 recuperări și 2 pase decisive.

De partea cealaltă s-au remarcat Porter Silvanus Troupe cu 26 puncte (6x3), 6 recuperări și 2 pase decisive, Igor Mijajlovic cu 11 puncte (1x3), 4 recuperări și 10 pase decisive și Vladislav Koreniuk cu 9 puncte și 11 recuperări.

 

*foto: Andreea Vlase

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!