Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

SCM Timișoara preia conducerea în seria cu FCC ICIM Arad după succesul din deplasare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.04.2018

SCM Timișoara conduce cu 1-0 în duelul din turul doi de play-off, care contează în lupta pentru locurile 5-8. Meciul de la Arad s-a încheiat cu scorul de 57-65, pe sferturi: 12-18, 12-28, 18-0, 15-19.

Prima repriză le-a aparținut oaspetelor, în timp ce gazdele au avut mari probleme în atac. Arădencele au ieșit mult mai determinate de la vestiare și au reușit un run de 20 de puncte până în startul sfertului patru, în timp ce timișorencele au avut 0 în dreptul punctelor înscrise în sfertul trei. Galben-albastrele au avut multe ratări de la linia de fault, inclusiv în momente importante din final.

FCC ICIM Arad a renunțat la Wingate după primul tur de play-off, iar Tavic a fost pe bancă, dar n-a intrat. Bulj le-a trimis în 5-ul de start pe Poole, Coker, Ferenczi, Ciotir și Hadzovic. Coldea a început meciul cu Lloyd, Ivășchescu, Stoiedin, Brosovszky Boriga și Burdgess. Oaspetele au marcat 8 puncte la rând și s-au dus la 2-10, iar gazdele cereau primul timp de odihnă. Galben-albastrele au egalat la 10, dar alb-violetele au înscris de două ori de după semicerc, prin Filip și Brosovszky, iar Lloyd a dus run-ul la 8 puncte. Scorul la prima pauză a fost 12-18.

Timișorencele au început sfertul secund cu 7 puncte consecutive, în timp ce gazdele aveau probleme în apărare, dar și o stare de nervozitate pentru că nu primeau fault sub coșul advers. Filip a ieșit accidentată, ținându-se de nas, după un contact cu Mercea la mijlocul terenului, dar a revenit pe teren în partea secundă. Diferența a continuat să crească în favoarea bănățencelor, iar la pauza mare scorul era 24-46. Arădencele au avut un procentaj foarte slab la aruncările din acțiule, 26% (8 din 30), iar oaspetele au avu 55% (19/34).

Sfertul trei le-a aparținut în totalitate gazdelor, care au ieșit cu mai multă determinare de la vestiare și s-au apărat mai agresiv. Timișorencele nu au găsit drumul spre coș în toată perioada de joc. Arădencele au avut un run de 18 puncte, inclusiv cu trei reușite de după semicerc. Scorul la ultima pauză a fost 42-46. 0/12 au avut alb-violetele la aruncările din acțiune în această perioadă de joc.

Hadzovic a strâns ecartul la două lungimi, după o pătrundere reușită. Brosovszky a marcat primul coș al oaspetelor în repriza secundă, după care a scuturat plasa de la distanță și a dus ecartul la 7 lungimi, 44-51. Gazdele au cerut pentru a doua oară fault în atac la Burdgess la acea fază, după ce Mercea a căzut în urma contactului cu pivotul. Gazdele au avut probleme în atac, iar triplele lui Brosovszky și Lloyd au făcut 48-57 în minutul 35. Mercea și Nagy au strâns ecartul la 4 lungimi. Burdgess a înscris după o recuperare ofensivă, la o fază la care Coker s-a repliat greu în apărare, șchiopătând. Pe final gazdele s-au apropiat la patru puncte, Poole a pătruns și a cerut fault, dar n-a primit, iar arădencele au ratat din nou de la linia de fault ocazia să se apropie. Au fost multe ratări pe final, iar Filip a stabilit scorul final, după o reușită de la distanță, scor 57-65.

Monika Brosovszky Boriga a fost coșghetera partidei cu 16 puncte, fiind aproape de double-double cu 9 pase decisive. Burdgess a fost în double-double de la oaspete, cu 14 puncte și 15 recuperări. Pentru SCM Timișoara au mai înscris: Lloyd 15 puncte, Filip 6, Ardelean 6 și Stoiedin 6.

Ildiko Nagy a fost cea mai bună marcatoare de la gazde, cu 13 puncte. Au urmat-o Poole și Mercea cu 12 și 11 puncte. Coker a fost în double-double cu 10 puncte și 10 recuperări. Pentru g FCC ICIM Arad au mai înscris Ferenczi 8 puncte și Hadzovic 3.

Meciul doi se joacă joi la Timișoara. Dacă alb-violetele se impun atunci, vor încheia seria cu 2-0 și vor juca pentru locul 5 cu învingătoarea dintre CSBT Alexandria și CSU Alba Iulia. Dacă arădencele câștigă în deplasare, atunci vor duce seria în decisiv, pe care îl vor găzdui în 15 aprilie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!