Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

SCM Timișoara primește vizita ocupantei locului trei

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.11.2017

CS SCM Timișoara va găzdui duelul cu CSBT Alexandria din etapa a 6-a a Ligii Naționale. Va fi prima întâlnire între cele două echipe. Alb-violetele au rămas cu un singur succes în clasament după ce victoria de la Galați le-a fost anulată, la fel ca și celelalte patru rezultate a lui Phoenix în campionat.

Înainte de anularea primei victorii din deplasare, SCM-ul era pe 8, cu 6 puncte. În aceste condiții echipa de pe Bega a căzut pe ultimul loc, având doar 4 puncte, cu un bilanț de o victorie și 2 înfrângeri. Timișorencele au jucat primul meci în deplasare chiar înainte de pauza pentru naționale, la Galați. Deplasarea din etapa a doua, de la Cluj, a fost amânată pentru decembrie, astfel că alb-violetele au meciuri oficiale în campionat doar pe propriul teren.

În prima etapă au fost învinse de campioana en-titre, ACS Sepsi, scor 64-82, într-o partidă în care mai multe jucătoare au ieșit accidentate. A urmat înfrângerea cu liderul actual din campionat, CSM Satu Mare, scor 57-69. Debutanta în Liga Națională a obținut primul său succes în această competiție cu FCC ICIM Arad, 73-63 în etapa a 4-a.

CSBT Alexandria are un debut bun de campionat, fiind pe treapta a treia a podiumului, deși la începutul sezonului oficialii declarau că sunt bani doar pentru o lună și jumătate. Echipa lui Mădălin Piperea a fost  lider după prima etapă din această ediție a LNBF, după ce a trecut acasă cu 88-48 de CSU Alba Iulia. A urmat înfrângerea la limită de la Târgu Mureș, apoi o victorie la limită, acasă cu Olimpia Brașov. Cele două meciuri s-au încheiat cu coșuri pe sirenă. Teleormănencele au făcut un meci bun și pe terenul campioanei ACS Sepsi, conducând în mai multe rânduri, dar au fost învinse (73-85), pentru ca în ultima partidă să câștige la limită, 74-73 acasă cu Universitatea Cluj, după ce au avut un avans confortabil în prima parte.

SCM Timișoara are cea mai mică medie de puncte/meci în configurația noului clasament, cu 64,7 ppg în cele trei partide pe care le-a disputat. CSBT Alexandria are o medie de 78,8 puncte/meci. În schimb gazdele au o medie puțin mai mică în ceea ce privește punctele primite, 71,3 față de 73. Teleormănencele au procentaje mai bune la aruncările de două puncte (diferență de 11 procente), în timp ce alb-violetele stau mai bine la aruncările de la distanță, (40,4% față de 32%).

CSBT Alexandria dă liderii la două statistici individuale importante. Promise Amukamara are cea mai bună medie de puncte în campionat, 23,75 (cu un total de 95 de puncte în 4 meciuri). Este precedată la totalul de puncte de Harrison de la Satu Mare (104 în 5 meciuri, 20,8 ppg) și de coechipiera Bartee (96 de puncte în 5 meciuri, 19,2 ppg). Carla Bartee este cea mai bună recuperatoare cu o medie de 13 recuperări/meci.

Partida dintre CS SCM Timișoara și CSBT Alexandria se joacă duminică de la ora 19 la sala Constantin Jude. Brigada de arbitri va fi formată din Sorin Drugău, Amalia Marchiș și Tiberiu Șerbulea, supervizați de Bogdan Bădilă. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!