Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

SCM Timișoara reușește surpriza primei zile din play-off

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.03.2018

Meciul dintre CSM Satu Mare și SCM Timișoara a adus prima mare surpriză din play-off-ul LNBF. Deși sătmărencele porneau cu prima șansă, după ce au încheiat pe locul doi în sezonul regulat, au pierdut acasă cu formația de pe locul 7, scor 71-82, pe sferturi 15-27, 12-25, 21-9 și 23-21.

Timișorencele, cu doar 2 straniere, au condus tot meciul, iar la pauza mare au avut un avans de 25 de puncte. Sătmărencele au marcat doar 8 coșuri din acțiune în prima repriză, față de 19 ale oaspetelor. În partea secundă a fost o revenire a gazdelor, care s-au apropiat până la 6 lungimi, dar alb-violetele au rezistat pe final și s-au impus. Dlesha Lloyd a fost coșghetera partidei cu 26 de puncte.

Green, Solopova, Sfîrlea, Mandache și Denson au fost în 5-ul de start al celor de la CSM Satu Mare. SCM Timișoara a început partida cu Brosovszky-Boriga, Ardelean, Ivășchescu, Lloyd și Burdgess. Brosovszky a înscris primele patru puncte ale meciului, iar Lloyd a dus scorul la 0-6. Mandache a marcat primul coș al gazdelor după 2 minute și jumătate, din interiorul semicercului. Ardelencele s-au apropiat la o lungime, dar triplele lui Brosovszky și Ardelean au dus scorul la 7-14. Lloyd și Pane, de două ori, au scuturat din nou plasa de după semicerc și au mărit ecartul la 13 lungimi, 10-23. Green a marcat de la distanță și a stabilit scorul la prima pauză, 15-27.

Lloyd a înscris primele șase puncte în sfertul secund și Stoiedin a dus diferența la 20 de puncte, 15-35 în minutul 13. Aceeași Mandache a reușit primul coș sătmărean și în a doua perioadă de joc, după mai mult de două minute. Lloyd a marcat cinci puncte la rând și scorul devenea 23-45 cu mai puțin de trei minute până la pauza mare. Sătmărencele au punctat până la finalul sfertului de la linia de fault, iar Stoiedin și Lloyd au dus ecartul la 25 de puncte la jumătatea partidei, scor 27-52. Lloyd avea 22 de puncte după 20 de minute.

Sfertul trei a început cu reușite de după semicerc semnate de Solopova (2) și Brosovszky, iar scorul devenea 33-55. Alb-violetele nu au înscris mai mult de patru miute și jumătate, în a doua parte a sfertului trei. Sătmărencele au încheiat perioada de joc cu 9 puncte și s-au apropiat la 48-61 la ultima pauză.

Baltic și Solopova au redus ecartul la zece lungimi de la linia de fault, în debutul sfertului patru, iar Stoiedin a marcat primul coș al oaspetelor după un minut și jumătate.  Alb-violetele conduceau cu 17 puncte în minutul 34, dar Mandache, Solopova și Denson au strâns diferența la 6 lungimi, 65-71 la intrarea în ultimele patru minute. Au fost aproape trei minute fără coș pentru oaspete, dar veterana Brosovszky a oprit această perioadă cu o reușită de după semicerc. Sătmărencele s-au apropiat la 7 lungimi după tripla lui Harrison, în penultimul minut, dar nu au mai înscris până la final. Harrison a fost sancționată cu antisportiv, Pop și Stoiedin au punctat de la linia de fault, iar scorul final a fost 71-82.

Dlesha Lloyd a fost coșghetera partidei cu 26 de puncte, la care a adăugat 5 recuperări și 3 pase decisive. Pentru SCM Timișoara au mai înscris: Stoiedin 17 puncte plus 9 recuperări, Brosovszky-Boriga 13 puncte plus 6 pase decisive, Burdgess 13 puncte plus 7 recuperări și 4 assist-uri, Pane 6 puncte, Ardelean 3, Pop 2 și Filip 2 puncte.

Marina Solopova a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 16 puncte, 8 recuperări și 7 pase decisive. Pentru CSM Satu Mare au mai înscis: Denson 12 puncte plus 6 recuperări, Harrison 12 puncte, Mandache 10, Green 10, Baltic 6 puncte plus 7 recuperări, iar Uiuiu 5 puncte.

Se joacă după sistemul cel mai bun din trei partide. Meciul doi al seriei este programat marți, de la ora 19:30, la sala Constantin Jude din Timișoara. Dacă se impun sătmărencele, atunci vor găzdui decisivul în 30 martie.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Memoriu
    Satu Mare a depus memoriu si spera sa castige meciul la masa verde, pentru ca timisorenii au folosit prea putine jucatoare straine.

    cu 6 ani în urmă (23.03.2018) Raspunde
  • Virjil :

    Bine
    Foarte bine ca o ăștia de la satu mare au tinut o intr un circ până încă nici nu ă început campionatul

    cu 6 ani în urmă (23.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!