Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara s-a impus categoric în amicalul cu Szolnok Olaj

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.09.2018

SCM Timișoara a câștigat cu 104-63 meciul de verificare disputat sâmbătă în compania celor de la Szolnok Olaj KK, pe sferturi: 25-16, 32-20, 32-15, 15-12. La alb-violeți a lipsit Diculescu, iar oaspeții au venit cu o formulă diferită față de cea cu care au înfruntat CSM CSU Oradea, în urmă cu două zile.

Pentru bănățeni a fost al treilea amical, după cel câștigat la finalul lunii trecute cu Oradea și cel pierdut la Belgrad cu FMP. Szolnok venea pe Bega după ce în urmă cu două zile pierdea în fața campioanei României cu 61-72. Cinci jucători din lotul folosit de maghiari la acel meci nu au făcut deplasarea la Timișoara, aceștia fiind înlocuiți cu alții.

Miodrag Perisic a început partida cu Coconea, Brown, Komatina, Randolph și Vukosavljevic. Diculescu a absentat, fiind convocat la națională. Dragan Aleksic i-a trimis în formula de start pe Rowsey, Andric, A. Toth, Csak și Airington. Oaspeții au marcat primele trei puncte ale meciului, conducând doar un minut. Timișorenii au preluat rapid conducerea, având 13-5 în minutul 4. La prima pauză scorul a fost 25-16.

„Leii” s-au apărat agresiv la fundașul advers, la repunerea de sub coș. Au câștigat multe mingi și au plecat de multe ori pe contraatac. Au fost destule momente când s-a jucat rapid, fără să se așeze atacurile. Gazdele au avut o zi foarte bună la aruncările de la distanță și la jumătatea partidei conduceau cu 57-36. Diferența a continuat să crească. Alb-violeții au încercat apărarea în zonă în a treia perioadă de joc, iar la ultima pauză a fost 89-51.

Ecartul a ajuns la un maxim de 42 de puncte în minutul 38, când gazdele au atins suta. Perisic a trimis pe final o formulă cu jucători sub 23 de ani. S-a încheiat 104-63. Timișorenii au recuperat mai bine (38-26), au marcat 17 puncte după cele 17 mingi pierdute de adversari și au avut doar 7 turnovers. „Leii” au marcat jumătate din încercările de la distanță (13/26) și au avut 59% la șuturile din semicerc (26/44). Oaspeții au marcat 8/25 de la trei și 13/28 de la semidistanță.

Marko Stojadinovic a fost cel mai bun marcator al gazdelor, cu 19 puncte (4x5). Alți trei timișoreni au fost în double-digits: Vukosavljevic cu 18 puncte (1x3, plus 7 recuperări), Randolph cu 17 puncte (3x3) și Brown cu 14 puncte (2x3, plus 5 recuperări și 4 pase decisive). Pentru SCM Timișoara au mai înscris: Komatina 9 puncte, Popa Calotă 8 puncte (5 assist-uri), Mocrițchi 5 puncte, Pesakovic 4, Baciu 3, Penciu 3, Coconea 2 și Schipor 2 puncte. A mai jucat Ursan.

Andrew Rowsey, de la oaspeți, a fost coșgheterul partidei cu 28 de puncte (5x3). Nici un alt coechipier nu a mai fost în double-digits.

Pentru gruparea pregătită de Miodrag Perisic urmează un turneu la Kecskemet, în 14 și 15 septembrie. Bănățenii nu vor mai participa la Memorialul „Elemer Tordai” de la Sibiu, din 20-22 septembrie, cum se anunțase inițial.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!