Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara: "Clubul nostru nu a fost niciodată de acord să preia datoriile unui alt subiect de drept"

Adrian Firican

Adrian Firican
20.12.2017

SCM Timișoara se apără afirmând că nu a preluat istoria vechiului club, deși în Sala Constantin Jude un banner mare pune la loc de cinste cupele câștigate de BC Timișoara în cei "30 de ani neîntrerupți în primul eșalon baschetbalistic" / Foto: Timisoreni.ro

În ultimele două zile Total Baschet a prezentat în exclusivitate documente și reacții referitoare la contractul de colaborare dintre Asociația Baschet Club Timișoara și Sport Club Municipal Timișoara prin intermediul căruia dreptul de participare în Liga Națională de Baschet masculin a fost transmis la clubul recent fondat.

Mai citiți și:

Daniel Sabou, administrator judiciar: "Nu știam de existența actului adițional dintre BC Timișoara și SCM Timișoara"

Horia Păun: "Nu știu despre ce e vorba în cazul BC Timișoara și SCM Timișoara"

EXCLUSIV. Prezentăm contractul de colaborare dintre BC Timișoara și SCM Timișoara (document)

De această dată dorim să vă prezentăm poziția clubului acuzat că a continuat activitatea baschetbalistică la Timișoara fără a prelua și datoriile estimate la 150.000 euro către foștii sportivi și antrenori. 

În urmă cu aproximativ un an, un grup de baschetbaliști format din Hristo Nikolov, Kyle Shiloh, Nenad Milosevic și Derrick Low au decis să acționeze la Tribunalul Arbitral Baschetbalistic cele două cluburi cu scopul de a le obliga la plata datoriilor salariale către aceștia. Fără a avea cunoștință de existența contractului de colaborare, cei patru baschetbaliști au reclamat Tribunalului Arbitral modul în care cele două cluburi au scăpat de datorii și au continuat activitatea în prima ligă. 

Prin intermediul avocatului angajat de SCM Timișoara, clubul nou înființat s-a apărat afirmând că "SCM Timișoara nu a fost niciodată de acord să preia datoriile unui alt subiect de drept" respectiv că "locul din prima ligă a făcut subiectul regulamentelor interne și a verificărilor din partea Federației Române de Baschet, actualmente SCM Timișoara este afiliată la FRB cu drept de participare în prima ligă masculină". Cu alte cuvinte bânățenii recunosc că nu au avut de gând, în niciun moment, să respecte Regulamentul General de Organizare al Competițiilor de Baschet

"Reclamanții invocă doar alegații care nu au suport juridic precum declarații de presă sau aspecte factuale (care, foarte important, sunt incorecte căci locul din prima ligă a făcut subiectul regulamentelor interne și a verificărilor din partea Federației Române de Baschet, actualmente SCM Timișoara este afiliată la FRB cu drept de participare în prima ligă masculină; că SCM Timișoara nu a preluat istoria sau recordul Asociației Baschet Club Timișoara, aceastea sunt deținute în continuare de Asociație; referitor la culoarea "viola" aceasta reprezintă o temă împrumutată de toate sporturile în Timișoara, nu numai în baschet) care nu au valoarea juridică să dovedească că a intervenit o subrogație în obligațiile altui subiect de drept, deoarece o asemenea subrogație intervine doar în urma unui acord expres, iar SCM Timișoara nu a fost niciodată de acord să preia datoriile unei alte entități de drept" - citat din pledoaria avocatului angajat de SCM Timișoara.

În aceeași pledoarie datată 20.10.2017, SCM Timișoara susține că nu există niciun document care să ateste că SCM a fost de acord să preia obligațiile Asociației BC Timișoara.

"În acest sens, reclamanții din nou își susțin argumentele doar pe alegații fără nicio valoare juridică și fără a aduce nicio probă care să susțină aceste alegații.

Existența unei preluări voluntare a obligațiilor asumate de Asociația BC Timișoara nu există și pentru acest motiv reclamanții nu au probat existența unui document care să prevadă preluarea acestor datorii de la Asociație la SCM Timișoara"

Pledoaria avocatului angajat de SCM Timișoara a fost rapid combătută de grupul de baschetbaliști. Cu toate că s-a negat existența unui document, baschetbaliștii au depus contractul de colaborare dintre părți alături de actul adițional prin care SCM își asuma o serie de datori. 

Printr-un răspuns datat 08.12.2017, clubul bănățean a subliniat că a fost de acord să preia doar datoriile aferente consorțiului dintre părți, iar cele ale Asociației Baschet Club Timișoara, "contrar imaginației bogate a baschetbaliștilor", au rămas la Asociație. 

"Prin actul adițional nr. 78/May 12 2016, părțile BC Timișoara și SCM Timișoara au stabilit că toate obligațiile financiare în relație cu consorțiul dintre BC Timișoara si SCM Timisoara vor fi preluate de clubul SCM Timisoara.

Prin acestă înțelegere clubul SCM Timisoara nu a fost niciodată de acord să preia obligațiile clubului BC Timisoara, iar printr-o corectă și atentă interpretare a actului adițional, acest aspect reiese foarte clar."


În concluzie, prin vocea avocatului clubul, SCM Timișoara recunoaște că nu și-a dorit în niciun moment să preia datoriile vechiului club, aspect incompatibil cu validarea contractului de colaborare și participarea în Liga Națională de Baschet masculin, conform RGOJB.

Cu toate acestea, în timp ce Horia Păun afirmă că nu cunoaște nimic despre cazul SCM Timisoara, bănățenii afirmă într-un mod răspicat, în fața Tribunalului Arbitral, că dreptul de participare în prima ligă a făcut obiectul verificărilor forului românesc, iar actualmente participă în LNBM "cu acte în regulă".

Tribunalul Arbitral Baschetbalistic va emite o decizie în perioada imediat următoare.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!