Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova începe primăvara pe Bega

Marius Petri

Marius Petri
28.02.2014

Liga Națională

Etapa a XXI-a

sâmbătă, 1 martie

ora 14:00

Sala "Constantin Jude"

3-17 Fișa meciului 11-8

Etapa a XXI-a din Liga Națională de Baschet Masculin programează duelul dintre BC Timba Timișoara și SCM U Craiova. Partida se va disputa în sala “Constantin Jude”  începând cu ora 14:00 și nu va fi televizată.

După ce și-au îndeplinit obiectivul, securizând poziția a 12-a cu victoria din meciul cu Chiajna, baschetbaliștii de la Timba încearcă să producă surpriza în partida cu Craiova. Cu un grup care acumulează tot mai multă experiență și pare tot mai unit, Bogdan Murărescu se bazează în primul rând pe John Florveus și Vedran Nakic, care au avut prestații foarte bune în ultimele partide și au terminat în double-double meciul cu Concordia. Deși au reușit doar două victorii în acest retur, “urșii” arată o creștere evidentă în joc, datorată în principal omogenității lotului, majoritatea jucătorilor evoluând de mult timp împreună.

Echipa antrenată de Milan Nisic sosește la Timișoara motivată să obțină victoria, dat fiind faptul că au cunoscut gustul amar al înfrângerii în ultimele două partide disputate. Runda trecută, craiovenii au pierdut în deplasare la U-BT Mobitelco Cluj, în vreme ce la mijlocul acestei săptămâni au suferit un eșec după prelungiri în Liga Balcanică împotriva campioanei en-titre, Galil Gilboa. Un alt motiv pentru care oltenii sunt obligați să câștige e poziția din clasament. Situată pe ultima poziție care duce în play-off, Craiova simte în ceafă răsuflarea celor de la BC Timișoara, aflați la doar două puncte distanță.

În ciuda entuziasmului și tinereții echipei gazdă, care beneficiază și de avantajul terenului propriu, calculele hârtiei o indică drept favorită clară pe Craiova. Statistica duelurilor directe este net favorabilă oaspeților de mâine, aceștia câștigând toate cele 5 meciuri jucate până acum în compania bănățenilor.

Partida BC Timba – SCM U Craiova va fi arbitrată de o brigadă formată din Marius Epure, Vlad Potra și Alin Dragoș, iar observator din partea FRBaschet va fi Viorel Constantinescu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!