Stiri Cupa României Masculin

SCM U Craiova și BC CSU Sibiu se întâlnesc în manșa retur a sferturilor Cupei României

David Istrate

David Istrate
18.03.2019

Deși în majoritatea țărilor europene deja au avut loc turneele finale de Cupă, în România, Final Four-ul se va juca în a doua jumătate a lunii aprilie. În acest moment, această competiție se află în faza sferturilor de finală la care participă cele 6 echipe din Grupa Roșie și două dintre cele mai bune formații din Grupa Galbenă, CS Știința Dinamo București și CSA Steaua București.

Având în vedere acest fapt, este evident că două dintre întâlniri sunt mai dezechilibrate, cele între echipe aflate în grupe diferite, și două sunt mai echilibrate. Acestea din urmă sunt: U-BT Cluj-Napoca – BCM U FC Argeș Pitești și BC CSU Sibiu – SCM U Craiova. Dacă formația din Cluj-Napoca s-a impus cu greu în fața argeșenilor, scor 93-88, în schimb, BC CSU Sibiu a câștigat la o diferență de 15 puncte împotriva echipei din Craiova, scor 89-74.

Pentru trupa antrenată de Dan Fleșeriu, partida din tur a reprezentat cea de-a 4-a întâlnire a sezonului cu SCM U Craiova. Formația olteană a câștigat primul duel dintre cele două echipe cu scorul de 74-71, dar apoi BC CSU Sibiu a reușit să se impună de 3 ori (107-82, 77-68 și 89-74). Totuși, toate aceste trei succese au venit pe teren propriu, loc unde se știe deja cât de puternică este echipa de pe malul Cibinului. La fel este și SCM U Craiova. Echipa antrenată de Aleksandar Todorov a reușit victorii foarte mari în Sala Polivalentă din Bănie în timp ce în deplasare a cedat în moduri inexplicabile.

Așadar, se prevede o confruntare interesantă între cele două combatante. BC CSU Sibiu a câștigat ultimele 6 meciuri oficiale, în timp ce în cursul zilei de duminică, 17 martie, SCM U Craiova a încasat cea de-a 5-a înfrângere consecutivă. Totuși, trupa olteană are mulți jucători valoroși în lot. Porter Troupe, Igor Mijajlovic și Goran Gajovic sunt deja baschetbaliști foarte cunoscuți în România datorită calităților pe care le posedă. De asemenea, pivoții Jason Boone și Vladislav Koreniuk pot reprezenta niște adversari pe măsură pentru Chris Cooper și Randal Falker.

De partea cealaltă, BC CSU Sibiu se bazează pe serviciile unor jucători foarte atletici, cu un stil de joc rapid precum Monyea Pratt sau Kevin Hardy. De asemenea, în acest sezon, Dan Fleșeriu are în lot și un shooter de excepție în persoana lui Justas Tamulis, provenit dintr-o țară recunoscută pentru aruncători excelenți. Nu în ultimul rând, ambele formații au jucători români muncitori cu un potențial mare. Din lotul gazdelor îi remarcăm pe Sebastian Ionescu, Amedeo Casale, Ionuț Berceanu, Camil Berculescu, Bogdan Popa sau Andrei Iliescu în timp ce de la oaspeți îi consemnăm pe Lucas Tohătan, Mirel Dragoste, Aurelian Gavriloaia, Wilhelm Brosser sau Dragoș Gheorghe.

În duelul cu U-BT Cluj-Napoca, am sesizat prezența lui Mo Curry în rotația lui Todorov, acesta revenind după o mică accidentare. Așadar, din sursele de care dispunem, SCM U Craiova nu se confruntă cu nici o problemă de lot. Aceeași este situația și în rândul celor de la Sibiu și cu toate acestea, Dan Fleșeriu ar putea să încerce să surprindă prin introducerea lui Daniel Ewing, jucător ce a evoluat într-un singur amical pentru trupa sibiană.

Aceste detalii rămân însă de văzut la ora jocului. Reamintim că SCM U Craiova trebuie să revină de la -15 puncte pentru a se califica în semifinalele Cupei României. Returul are loc marți, 19 martie, în Craiova și nu va fi transmis de niciun post de televiziune.

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!