Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova și BC Mureș se luptă direct pentru un loc în play-off

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.01.2018

Unul dintre cele mai interesante meciuri ale etapei a 13-a din Liga Națională de Baschet Masculin se va disputa cu siguranță în Bănie între SCM Universitatea Craiova și BC Mureș Târgu Mureș. Cele două formații se află în luptă directă pentru ocuparea unui loc în play-off la finele sezonului regulat, iar rezultatul din această etapă va putea cântări destul de mult în economia clasamentului final. 

Confruntarea dintre cele două formații alb-albastre este programată duminică, 7 ianuarie, în Sala Polivalentă din Craiova cu începere de la ora 19:00, fiind transmisă în direct pe FRB TV. Meciul va fi condus de o brigadă de arbitri formată din Alin Faur, Șerban Rașoga și Costin Bogdănescu, în timp ce comisar din partea FRB va fi Marius Marinescu. 

Înaintea meciului direct de duminică seara ambele formații au câte două jocuri mai puțin disputate la activ. Gazdele din Craiova sunt pe locul 9 cu 14 puncte acumulate și un bilanț de 4 meciuri câștigate și 6 pierdute, în timp ce Mureșul este pe locul 8 cu 5 victorii și 5 pierdute. O eventuală victoria a craiovenilor va incendia și mai mult această luptă de la distanță dintre olteni și ardeleni, ambele formații urmând să aibă același bilanț și număr de puncte. În caz contrar, o victorie a mureșenilor ar complica foarte mult situația craiovenilor, care ar ajunge la 7 înfrângeri și s-au îndepărta periculos de locurile de play-off. Atât pentru Craiova, cât și pentru Mureș, din spate nu ar veni niciun pericol, Timba, Iași și Dinamo fiind departe în clasament. 

În meciul tur, disputat la Târgu Mureș, gazdele, pe atunci în formulă completă, s-au impus la 3 puncte diferență în fața Craiovei, 78-75. Acum, situația este complet diferită, Mureșul, având o situație financiară extrem de delicată, se va deplasa în Bănie cu un lot subțire în care se regăsesc doar doi jucători străini, astfel, Craiova pornind cu prima șansă în acest duel. 

Totuși, de când echipa din Târgu Mureș s-a destrămat, fiind compusă doar din străinii Pita și Person, respectiv restul de români, majoritatea tineri, aceștia au câștigat două meciuri extrem de dificile în compania unor adversari importanți din LNBM, Pitești și Galați. În primul meci din 2018, BC Mureș a dispus pe teren propriu de Phoenix Galați cu 85-78, în timp ce Craiova nu a mai jucat din 21 decembrie, atunci când au cedat cu BC SCM Timișoara, 95-107. Așadar, meciul dintre Craiova și Târgu Mureș este deschis oricărui rezultat și spectacolul de pe parchet fiind garantat. 

Până în prezent, SCM U Craiova și BC Mureș s-au întâlnit de 31 de ori, timp în care ardelenii s-au impus de 22 de ori, în timp ce oltenii și-au adjudecat 9 confruntări. 

*Foto: sportuldoljean.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    Lupta bugeteor !!!!
    Nu trece interviu fara ca cel mai cel manager al unei formatii de baschet din Romania (la baza profesor de tumbe asa cum se autodefineste) sa nu ne spuna povestea cu bugetele , si anume : BUGET MIC PERFORMANTA IOC !!!!!
    Insa cum se face acum ca avand un buget similar cu cel al Sibiului (daca nu chiar mai mare) se bate la ultimele pozitii cu echipe care practic participa la competitie ca sa fie la numar : DINAMO, IASI, TIMBA.
    Iata ca se bate de la egal la egal cu Muresul, o echipa plina de datorii si care are doar doi jucatori straini, in timp ce la noi numai Orbeanu cu salariul sau face cat cei doi straini ai Muresului.
    Iata ca inca o data filosofia cu bugetul mic nu tine. O fi mic pentru nevoile lor prea mari (se stie ale cui) dar pentru a forma o echipa decenta este foarte bun.
    In rest se promisesera niste schimbari de jucatori, atat straini cat si romani, dar din nou managerul ne-a vandut gogosi (ce de fiecare data) intentia sa fiind sa puna batista pe tambal si sa continue "trebusoara"pe care o are pe la club.

    cu 6 ani în urmă (06.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!