Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova a învins categoric BC Timișoara

Ionuț Greere

Ionuț Greere
29.03.2014

Liga Naţională

Etapa 25

75-60

Sala Polivalentă Craiova

16-9 Statistică 11-14

SCM Universitatea Craiova a obținut un nou success în Liga Națională după victoria de pe teren propriu contra ”leilor” de la BC Timișoara cu scorul de 75-60. Situația pe sferturi a fost 19-13, 20-10, 18-24, 18-13.

Oltenii au început partida cu Bureau, Seals, Sokk, Kovac și Popescu. Petricevic a răspuns cu Vasojevic, Gacesa, Radulovic, Conley, Jovanovic.

După această victorie Craiova a obținut 41 de puncte și și-a consolidate poziția a cincea în clasamentul Ligii Naționale cu un bilanț de 16 victorii și 9 înfrângeri. Bănățenii înregistrează o nouă înfrângere și au ajuns la 36 de puncte cu un active 11-14.

Meciul din această seară din sala Polivalentă din Bănie a fost dominat clar de echipa craioveană, bănățenii punând probleme numai în primele minute ale jocului. Gacesa, respectiv Jovanovic au dus scorul la 5-9. Oaspeții au mai condus și cu 7-11 grație coșului lui Jovanovic, pentru ca apoi gazdele să aibă un parțial de 11-0, pentru 19-11 în ultimul minut al primului sfert. În rest, ”Legiunea” a fost vioara întâi, iar publicul care a fost din nou răsfățat cu faze spectacol.

Pentru SCM U Craiova, Levar Seals a totalizat 19 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive, Mirko Kovac a terminat meciul cu 14 puncte și 5 recuperări, iar Travis Bureau a adăugat 10 puncte și 8 recupeări. În replică, pentru BC Timișoara s-au remarcat Zlatko Jovanovic cu 28 de puncte și 7 pase decisive, respectiv Antony Lee cu 10 puncte și 8 recuperări.

Din punct de vedere statistic, Craiova a avut procente de 50 % la aruncările din interiorul semiceruclui (20 din 40 de încercări), 38 % la cel din afara semicercului (6/18), respectiv 65 % la aruncările libere (17/26). Echipa antrenată de Dragan Petricevic a terminat partida cu 16/38 la aruncările de 2 puncte, cu un procentaj de 42 %, la aruncările de la distanță oaspeții au avut un procentaj de 17 %, 4/23, iar la linia de pedeapsă, timișorenii au termiant meciul cu 15 libere marcate din cele 22 acordate.

După șapte luni de pauză în echipa pregătită de Milan Nisic a debutat în actualul sezon și pivotal Ionuț Drăgușin. În cele 6:38 minute petrecute pe teren acesta a marcat 5 puncte, a realizat o recuperare defensivă.

6 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    -
    Fara dubii, sunteti cea mai spectaculoasa echipa din LNB, lucru datorat 95% lui Bureau. Fenomenal omul, rar se vad executii ca a ale lui si in TOP 10-ul NBA, iar posterul la bietul Lapusete e de necomentat. In baschetul nordamerican dupa o executie asemanatoare a lui Griffin la Mozgov s-a nascut un verb, "got mozgoved". Pacat ca Lapuste n-are un nume mai rezonant, sigur ar fi iesit un verb pe masura :) Daca reuseste vreun fan SCM sa uplodeze faza pe youtube, sau o gaseste pe undeva, pls link.

    Mi-a stat inima in loc cand am vazut cazatura aia a lui Travis si m-am temut sa nu fie ceva mai grav, play-off-ul ar fi fost unul mult mai sarac fara el, insa ma bucur ca el a revenit pe parchet imediat dupa acel incident.

    Felicitari inca odata echipei voastre pentru victorie si pentru spectacolul oferit. As vrea sa spun ceva si despre Timisoara, insa ma apuca empatia fata de fratii lei din Banat si nu pot sa scriu nici o iota.


    Indiferent cu cine picati in play-off, ca e Mures, Sibiu sau Oradea, din punctul meu de vedere nu cred ca e vreuna dintre echipe mai de preferat ca alta si cine se ghideaza dupa lucruri de genul cred ca n-a inteles nimic din acest sezon si abordeaza problema superficial. Cel putin eu, in afara de CSU Ploiesti, care din punctul meu de vedere e altceva, ma tem in egala masura si consider la fel de periculoase Rovinariul, Pitestiul, Craiova, precum ma tem de "U" Cluj, Mures sau Sibiu. S-a dovedit in acest sezon ca dictonul "oricine poate bate pe oricine" nu e cliseu nici macar 0.1% si nu stiu de ce, dar am un feeling ca 2 din primele 4 clasate vor parasi play-off-ul inca din primul tur, insa nu am nici o premunitie catre care ar fi eliminatele si performerele.

    cu 10 ani în urmă (29.03.2014)
    • SCM "U" Craiova blue ray:

      -
      Mulțumesc, în numele băieților din teren și al prietenilor din tribună, pentru vorbele de bine. E evident că Travis e cel mai spectaculor jucător din liga națională. Față de sezonul trecut, anul ăsta e și mult mai eficient. Nici de modestie nu duce lipsă.

      În privința calculelor pt playoff, din punctul meu de vedere sunt de evitat (în ordinea asta) Ploieștiul, Clujul și Mureșul. Din fericire, sunt șanse minime să jucăm cu vreuna dintre ele. Rămâneți voi și Sibiul.

      cu 10 ani în urmă (29.03.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tumero :

    Fenomenal
    Bureau a fost fenomenal ieri, si eu m-am speriat cand a cazut, omul asta merita vazut in orice echipa joaca, e spectacol pur ce face...

    cu 9 ani în urmă (29.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dirk41 :

    !!!
    Oradea isi castiga cele 2 meciuri si ajunge la 46p, Mures bate pe Sibiu si bate si in ultima etapa ajunge la 45p, Craiova pierde la Ploiesti, Medias bate pe Pitesti iar Pitesti isi castiga cele 2 meciuri ramase relativ facile cu Chiajna si Timba asta inseamna Craiova 42, Pitesti 41, Clujul are nevoie de o victorie in ultimele 3 meciuri pt a avea locul 5 asigurat asta inseamna Craiova 6 vs Mures 3, cateva calcule care nu sunt imposibil si un adversar pe care nu si l-ar dorii niciun oltean

    cu 9 ani în urmă (29.03.2014) Raspunde
  • SCM Timișoara cristian_ :

    Digi 24 Craiova
    Chiar mă bucur că măcar am avut șansa să urmăresc meciul la TV, mulțumesc Digi24 Craiova. În rest ați putea insista puțin pentru o urmă de imparțialitate din partea comentatorilor.

    cu 9 ani în urmă (29.03.2014) Raspunde
  • SCM Timișoara sorin :

    pentru un oradean fara dubii
    Abia acum mi-am dat seama ca nu esti decat un biet cersetor de like-uri.

    cu 9 ani în urmă (30.03.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!