Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova a dominat CSM CSU Oradea în Bănie

Eduard Popa

Eduard Popa
28.10.2018

craiova oradea

SCM U Craiova a trecut de CSM CSU Oradea, scor 92-78, în ultimul meci din etapa a patra a Ligii Naționale de Baschet Masculin, grupa valorică A.

SCM U Craiova a început în formula Basti Ionescu, Igor Mijajlovic, Porter Troupe, Goran Gajovic și Jason Boone, în timp ce Oradea i-a avut la start pe Tudor Fometescu, Vaidas Kariniauskas, Muhamad Pasalic, Sean Denison și Arturas Valeika.

Oradea a pus primele puncte pe tabelă, prin Denison și Kariniauskas, dar oltenii au revenit cu un parțial de 13-2, cu coșuri de trei de la Troupe, Ionescu și Igor Mijajlovic. Giordan Watson a răspuns cu un coș de 3 puncte, Jason Boone a răspuns cu un slam dunk, iar cu două minute rămase Craiova conducea cu 17-11. După primul sfert, scorul era 21-15 pentru gazde. Sean Denison a pus primele puncte pe tabelă în sfertul secund, dar gazdele au răspuns prin 4 puncte consecutive ale lui Mo Curry. Kris Richard a pus un coș de 3 puncte, dar a urmat apoi un run de 9-0, cu cinci puncte ale lui Basti Ionescu și 4 ale lui Jason Boone, inclusiv un alley-oop din pasa lui Porter Troupe (34-20). Același Ionescu a mai marcat un coș de 3 puncte, dar Oradea a avut în sfârșit o reacție, cu un run de 9-2 care i-a apropiat la 9 puncte (30-39). Ultimele trei puncte au fost marcate însă de Radukic, din spatele liniei de 3, care a stabilit și scorul la pauză, 42-30 pentru gazde.

Basti Ionescu și-a continuat recitalul și în sfertul al treilea, cu două coșuri de 3 puncte cu care a dus scorul la 48-32. Watson și Valeika au redus însă din diferență și au adus Oradea la nouă puncte, scor 50-41. Craiova a reușit însă să se distanțeze la 13 puncte după un coș al lui Radukic, scor 56-43. Richard a răspuns cu un coș de 3 puncte. Mijajlovic și Gajovic au dus însă scorul la 62-46, cu două coșuri de 3 puncte consecutive, stabilind scorul după 30 de minute. Mo Curry a deschis sfertul 4 cu o nouă aruncare de 3 puncte și tot el a dus scorul la o diferență de 20 de puncte (68-48). Troupe a reușit un and-one, dar Pasalic a răspuns cu un coș de 3 de la 9 metri. Oradea a trecut la o apărare în zonă, iar după coșul lui Denison (55-71), Aco Todorov a cerut un time-out. Curry a rupt zona cu un coș de 3. Pasalic și Gavrilă au adus scorul la 13 puncte (67-80), dar Troupe a restabilit diferența de 16 puncte (83-67) pentru Craiova. Porter și Muha Pasalic au schimbat apoi coșuri de 3 puncte, iar Craiova a administrat corect finalul de meci și a câștigat fără emoții, scor final 92-78.

Mo Curry a avut un joc încântător, cu 23 de puncte, 5 pase decisive și 5 recuperări. Basti Ionescu a înscris 17 puncte, cu 5/10 de la 3 puncte, Porter Troupe a reușit 16 puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări, în timp ce Jason Boone a reușit 14 puncte și 7 recuperări. De partea cealaltă, Kris Richard a înscris 21, Sean Denison 13 puncte și 7 recuperări și Muhamed Pasalic 12 puncte.

După acest meci, Craiova ajunge la 3 victorii din tot atâtea meciuri, în timp ce Oradea coboară la 2 victorii și 2 înfrângeri.

Etapa viitoare, Craiova va juca pe terenul lui U-BT Cluj, în timp ce Oradea va primi replica celor de la CSU Sibiu.

*foto: Sportul Doljean

19 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    penibil
    asa cum am postat si acum 2 zile este un pacalici de campionat pana acum.
    nu stiu daca e din cauza actualului sistem de joc(grupa A,B,C,D,E sau care mai vreti voi),cert e ca sunt jalnici:
    antrenori,jucatori si aici ma refer la toata grupa A .
    Nu mai vezi dorinta de a castiga de a lupta pana in ultima secunda(spuneti-mi un meci pana acum care sa castigat in ultimele 10 secunde
    ).

    cu 5 ani în urmă (28.10.2018) Raspunde
  • SCM "U" Craiova sebi12 :

    adis
    nu in ultimele 10 secunde,dar au fost cateva meciuri decise pe final...cluj-pitesti/craiova-sibiu/steaua-cluj/sibiu-dinamo si cu siguranta au mai fost

    cu 5 ani în urmă (28.10.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Cu sau fãrã regula U 23?
    Nu a progresat baschetul cu nimic in LN cu regula U23. Dar nici tinerii nu sunt pregatiti ca sã facã fata macar 10 minute pe parchet.

    cu 5 ani în urmă (28.10.2018)
    • YMCA alin67:

      totusi...
      Baschetul nu a progresat prin aceasta regula, dar cred ca ea este benefica, macar prin faptul ca a oferit o sansa multor tineri sa continue la acest nivel si sa spere ca vor deveni mai buni. Acest lucru nu se poate intampla peste noapte, dar daca ai 70-80 de tineri U23 in liga nationala, poti spera sa incropesti o nationala decenta peste trei-patru ani. Daca ai avea doar 20, ce sanse ar fi? Acesti tineri vor deveni mai buni, trebuie sa devina mai buni, pentru ca echipele vor fi nevoite sa-i faca mai buni. Fara cativa jucatori U23 buni in lot, e greu sa castigi titlul.

      cu 5 ani în urmă (28.10.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe channingfrye :

    Stimabile
    Poate tinerii vostri nu sunt pregatiti sa faca fata. De la Craiova, Basti Ionescu a dat 17 puncte asa ca... Interesant e ca voi l-ati avut in lot dar ati ales pe altii.

    cu 5 ani în urmă (28.10.2018)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      A plecat si va pleca
      Basti a plecat si cred in mod sigur cã pleca fãrã doar si poate... la fel va pleca si Fometescu si alt jucator.
      Ieri cei patru jucãtori mai experimentati din ambele echipe au facut jocul pana la pauza mare.
      Si miercuri pierdem contra echipei din Turcia tot pe aceasta situatie ca nu are pe cine sa foloseasca Achim ca si jucator autohton si mana sigurã.

      cu 5 ani în urmă (29.10.2018)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova sebi12 :

    channingfrye
    si meciul trecut al craiovei,cu sibiu,casale a jucat f bine

    cu 5 ani în urmă (28.10.2018) Raspunde
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    Dupa Mandache,a venit si randul lui Basti sa ne dea lectii de baschet. Sper sa nu ma insel, dar azi s-a vazut cine joaca ca e baiatul lui tata - Fometescu, si cine joaca ca are valoare - Basti.
    Oradea in acest sezon nu joaca mai nimic. Nu am vazut in nici un meci apararea in zona, care ne-a adus atatea succese anul trecut.

    cu 5 ani în urmă (28.10.2018) Raspunde
  • YMCA alin67 :

    mai buna...
    Afirmam anterior, ca toate echipele sunt, sau cel putin par, mai slabe, dar Craiova este mai buna decat in sezonul precedent. Desigur, acest lucru se intampla in conditiile in care echipa de anul trecut a fost mediocra. Cred ca "pilonul" central al lotului este Porter Troupe, care atunci cand este in teren confera siguranta echipei si incredere coechipierilor.

    cu 5 ani în urmă (28.10.2018) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Tommy :

    TITLU
    Anul acesta castigam lejer campionatul!! Pur si simplu nu avem adversari,acasa nu misca nimeni,Pitesti,tu urmezi,iar cu tine stricam tabela !!!!

    cu 5 ani în urmă (29.10.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Vis
      Baiatule, cred ca te-a lovit cutremurul si ai nevoie de putin somn. In primul rand fii atent cum vorbesti ca poti fi eliminat de pe aici la vreo sesizare. Vedem noi dupa meci care va fi rezultatul. Sunteti zmei ca ati batut pe Dinamo si 2 echipe care nu au existat pe teren 3 sferturi? Vedem la final care va fi campioana, sa nu va bateti putin mai jos de linie. Aveti mare noroc cu Troupe care e un adevarat profesionist.

      cu 5 ani în urmă (30.10.2018)
    • BC CSU Sibiu raz:

      Relax
      are dreptul sa spere si el
      De ce sa-i omoram optimismul omului !

      cu 5 ani în urmă (30.10.2018)
    • SCM "U" Craiova kristake:

      andrac
      El poate fi acuzat in cel mai rau caz de lipsa de modestie, tu de calomnie. Eu cred ca tu ai putea fi in situatia de a "zbura" de pe aici.

      cu 5 ani în urmă (30.10.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      @raz
      Lasam oltenii sa spere si sa isi ia apararea intre ei. E bine sa fim cu totii optimisti:)

      cu 5 ani în urmă (30.10.2018)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova sebi12 :

    andrac
    chestia asta cum ca bati,doar ca adversarul a jucat slab,este cel putin un argument penibil,castigi un meci ca ai fost mai bun (cu exceptia cand arbitrii "trag putin peste limita pt o echipa").Prin ce ai spus tu reiese ca si voi ati castigat la steaua ,doar ca au jucat ei f slab 3 sferturi ,nu?sau voi ati jucat f bine si ati meritat victoria?.."aveti mare noroc cu troupe"asta chiar m-a amuzat,nu stiu daca ai vazut meciurile noastre ,am avut 3-4 ,uneori si 5 jucatori care au jucat f bine pana acum asa ca comentariul tau nu are nicio legatura cu ce s a intamplat pana acum in acest inceput de campionat !

    cu 5 ani în urmă (30.10.2018) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Tommy :

    Andrac
    Ai spus ca echipa noastra Craiova,a batut-o pe Sibiu care nu a existat pe teren 3 sferturi,din cate imi aduc aminte echipa ta Pitesti,a jucat si ea impotriva celor de la Sibiu si ce sa vezi daca Sibiul cu noi nu a existat 3 sferturi(din spusele tale),noi spunem ca echipa ta,nu a existat tot meciul,scorul vorbeste de la sine!
    In alta ordine de idei,am facut un schimb foarte bun:Troupe care e un adevarat profesionist a venit la noi,pe cand voua v-am oferit un jucator de nationala ORBEANU(tentativa de jucator) si Siriscevic,care are nevoie de foarte multe aruncari pentru a aduna cateva puncte! Drept urmare,sa vina meciul direct sa vedem cine e mai bun!! Pana atunci multa bafta si bucurati-va de talentatul jucator IULIAN ORBEANU!

    cu 5 ani în urmă (30.10.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Craioveni
    Baieti, lasati frustrarile si fiti alaturi de echipa. Imi amintesc comentariile voastre inainte de sezon cu privire la conducere. De aici reiese frustrare. Ma bucur ca aveti trupa buna, bafta si sa luati campionatul, cum a zis colegu’!;)

    cu 5 ani în urmă (30.10.2018)
    • SCM "U" Craiova sebi12:

      Ce?
      Poate poti sa mj explici de unde ai dedus ca suntem frustrati..cu conducerea da , asa este .este unul din singurele sezoane cand au facut o treaba buna

      cu 5 ani în urmă (30.10.2018)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova sebi12 :

    Andrac
    Scuze, acum am inteles ce ai zis ..e normal sa nu ti convina ce face conducerea si sa nu ai asteptari prea mari pt un viitoe sezon cand vezi ce s a intamplat in sezoanele trecute..anul asta da,e altceva

    cu 5 ani în urmă (30.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!