Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova bifează al doilea succes al sezonului

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
20.10.2018

SCM U Craiova a jucat primul meci al sezonului pe teren propriu și a reușit să învingă pe BC CSU Sibiu cu scorul de 74-71. Meciul a fost controlat în mare parte de olteni dar oaspeții nu au cedat ușor și au făcut ca ultimele minute de joc să fie intertesante. Craiova avea însă că câștige primul meci al sezonului de pe teren propriu în timp ce Sibiul a suferit primul eșec al sezonului.

Partida din Bănie a început cu o întârziere de 30 de minute și apoi cu două coșuri marcate de gazde prin fundașii Mijajlovic și Ionescu. Au urmat două coșuri pentru oaspeți de la Pratt și Hardy. Craiova a avut un run excelent iar același Mijajlovic alături de Troupe marcau 9 puncte la rând și duceau scorul la 13-4. Diferența avea să ajungă și la 10 puncte, așa cum arăta tabela după reușita lui Radukic, cu un minut de joc din primul sfert, 19-9. Philmore cu un three-point-play și Tamulis cu o liberă transformată erau ultimii marcatori ai primului act, pentru 19-13. Morris Curry avut un start incendiar în sfertul secund și a marcat rapid două triple pentru Craiova. Philmore a răspuns cu 4 puncte pentru echipa vizitatoare.A urmat show-ul lui Jason Boone care a dat trei dunk-uri de efect prin care ducea scorul la 35-22. Ultimele 4 minute ale reprizei au fost sărace în puncte, Berceanu marcând pentru gazde iar Cooper și Philmore pentru oaspeți și la cabine se intra cu scorul de 37-27 pentru olteni.

În sfertul trei, SCM U Craiova a reușit să-și mențină un avantaj în apropierea diferenței de 10 puncte iar de fiecare când sibienii reușeau să mai strângă din ecart ei găseau răspunsul care să-i mențină la cârma partidei. Mai mult decât atât, în final de sfert, tripla lui Porter Troupe creea cea mai diferență a partidei, 15 puncte, 56-41. Cele două echipe au mai marcat până la finalul actului și înaintea ultimelor 10 minute se pleca de la scorul de 59-46. Partida a decurs în același mod și finalul de meci se anunța unul liniștit. Sibiul nu a cedat și cu parțial de 11-0 a revenit în joc. Oaspeții au egalat la 67, după care Curry și Casale au pus 4 puncte pe tabelă, profitând de ratările lui Hardy și Falker.  Curry avea să închidă meciul de la linia de fault și Craiova câștiga în fața Sibiului cu scorul de 74-71.

Jason Boone a fost cel mai bun jucător al meciului cu 19 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive. Igor Mijajlovic a terminat cu 14 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive. Morris Curry a venit de pe bancă cu 13 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări în timp ce Porter Troupe a contribuit cu 10 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive.

Isaiah Philmore a fost cel mai bun jucător al echipei învinse după ce și-a trecut în cont 28 de puncte și 6 recuperări. Kevin Hardy a reușit 13 puncte și 7 recuperări iar Monyea Pratt 10 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive.

foto: sportpictures.eu

10 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova sebi12 :

    VICTORIE
    Joc f f bun,aproape perfect..din nou ,pacat de relaxarea din sf4,ca in meciul cu dinamo..asta a facut ca scorul sa fie asa strans.HAI CRAIOVA!

    cu 5 ani în urmă (20.10.2018)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Felicitari pentru victorie..
      dar daca tie ti s-a parut ca ati facut un meci aproape perfect esti departe de realitate. Noi am jucat execrabil si am egalat la 67 pe final. Mie mi s-a parut ca in afara de Boone si Igor care au jucat decent restul echipei a jucat modest.

      cu 5 ani în urmă (20.10.2018)
    • tanaseb:

      Craiova
      Lasa-l no. Mereu vede altfel lucrurile. Se bagase acum ceva saptamani peste salariile de la Pitesti. Sibiul o jucat slab de tot. Daca Boone nu era in forma, alta era situatia. Troupe si Mijajlovic ar trebui sa fie oamenii de baza acolo.

      cu 5 ani în urmă (20.10.2018)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova sebi12 :

    Haha
    Lucrurile stateau altfel :)))pana in sf4, am mereu peste,legat de troupe , ati vazut cum s a aparat?nu neg faptul ca sibiu a jucat slab

    cu 5 ani în urmă (20.10.2018) Raspunde
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Sebi
    Ai ceva ochi.Intradevar Troupe a fost mai util in aparare decat in atac.Dar nu te lasa dus de val,JCN are dreptate ambele echipe au facut, un joc mediu, Craiova si un joc slab Sibiul.Marturie,cate puncte a dat Gajovic,care va fi un pilon al nostru in acest sezon si evolutia americanilor de la Sibiu.Dintre jucatorii tineri de la Craiova,mie mi-a placut Casale.Cei care nu au jucat....?

    cu 5 ani în urmă (20.10.2018)
    • SCM "U" Craiova sebi12:

      Asa e
      Gajovic a fost slab intr-adevarar,la romani si mie tot casale mi a placut,nu inteleg de ce insista cu marele baschetbalist BERCEANU ,cred ca popa ar fi o varianta mai buna

      cu 5 ani în urmă (21.10.2018)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova blue ray :

    Off topic
    Nu trebuie trecut cu vederea momentul de un penibil rar, specific administrației locale, de la ascultarea imnului național. Lumea se ridicase în picioare, așteptând să înceapă imnul, iar după câteva secunde de liniște nenea care pune muzică în polivalentă a ieșit din cabină strigând ”Nu-l găsesc!”. Noroc cu galeria Sibiului care ne-a scos din încurcătură începând să cânte imnul. Bravo lor!

    cu 5 ani în urmă (21.10.2018) Raspunde
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Off topic-Blue Ray
    De asta-i Romania o chestie simpatica.., pentru ca oamenii normali se comporta natural si îi scot din rahat pe cei care nu prea stiu ce inseamna munca...

    cu 5 ani în urmă (21.10.2018) Raspunde
  • SCM "U" Craiova fan Craiova :

    Felicitari suporterilor sibieni
    Despre Gajovic si Berceanu s-a scris mai sus, nu are rost sa reiau. Goran are timp sa reintre in forma de "pistolar" iar tanarul Berceanu e esenta sezonului trecut. M-a impresionat prestatia lui Jason Boone.
    Ma asteptam la un joc mai bun al lui Pratt si am fost surprins de acest Philmore, despre care recunosc nu stiam nimic si care a incheiat cu cea mai buna statistica. Daca Hardy nu era eliminat puteam avea overtime sau pierdeam meciul. Sa nu uitam de un avantaj de 10 puncte care s-a topit in sfertul 4.
    Ambele echipe sunt la inceput de sezon si e nevoie de coeziune.
    Felicitari galeriei CSU care a dat tonul si a cantat imnul Romaniei in timp ce baietii rosii din partid se uitau la un semen de-al lor care nu mai gasea banda de la magnetofon. Pentru al patrulea sezon acesti indivizi de la partid refuza sa treaca numele jucatorilor pe tabela de marcaj. In schimb imnul oltenilor rasuna asurzitor in sala, la nesfarsit, in noul sezon in care probabil nu se va incuraja performanta.

    cu 5 ani în urmă (21.10.2018) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Intr-adevar
    Jos palaria in fata suporterilor sibieni!Despre ce se petrece la sala si club,simplu,similar intregii administratii locale,puroi!
    M-a surprins neplacut Sibiul si se pare ca nu e suficienta potenta fizica fara o minte limpede pe teren,respectiv si niscaiva aruncari de afara atunci cand jocul scartaie.
    La noi lucrurile sunt destul de limpezi,suntem extrem de deficitari la potenta fizica(doar doua exceptii,Boone si Gajovic),orice echipa va reusi sa mentina un ritm de joc accelerat si cu intensitate fizica ne va spulbera.Pe pozitiile mari e jale,doar cu Boone nu se face primavara,caci Gajovic nu e niciodata 4,respectiv Radukic ala e o puscarie de jucator,adus doar pentru consacratul parandarat!Cu tinerii e si acolo o discutie,doar Casale misca ceva,Berculescu si Popa nu stiu de ce nu sunt folositi,iar Ionescu si Berceanu sunt extrem de limitati,desi lor li se da cel mai mult credit.
    Per ansamblu,asa cum constata un alt coleg p-aici,campionatul s-a nivelat, insa in jos,iar confirmarea acestui lucru am avut-o in prestatiile jalnice din cupele europene.

    cu 5 ani în urmă (21.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!