Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova câștigă detașat meciul cu BCM U Pitești

Eduard Popa

Eduard Popa
22.01.2018

craiova pitesti

SCM U Craiova a câștigat meciul cu BCM U Pitești, 94-79, în ultimul meci al etapei a XV-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

În absența lui Ivan Siriscevic, Craiova a început partida în formula Martinic, Vîrnă, Paasoja, Aleksandrov și Samuels. De partea cealaltă Hristu Șapera a pornit la drum cu Troupe, Kostoski, Ciotlăuș, Nicoară și Agafonov.

După 3 minute scorul era 5-4 pentru gazde, după un coș de 3 puncte al lui Martinic. A urmat însă un run de 9-0 pentru piteșteni, care au dus scorul la 13-5. Agafonov a mai pus apoi patru puncte, grație cărora scorul a ajuns la 17-9. Ucraineanul a fost sancționat însă de două ori iar Șapera a fost nevoit să îl scoată de pe teren. Acest lucru s-a văzut și pe tabela, unde Craiova a preluat inițiativa până la finalul sfertului și a dus scorul la 25-20, grație unui run de 16-3. La sfârșitul sfertului Agafonov a fost autorul a 13 din cele 20 de puncte ale oaspeților. Cu noua achiziție LaMarcus Reed pe teren și cu Martinic și Aleksandrov în formă, Craiova a continuat forma bună și în sfertul doi. Astfel, la pauză tabela indica un avantaj de 17 puncte, scor 52-35.

Reușita lui Agafonov a deschis sfertul al treilea, dar gazdele au răspuns cu un run de 10-2 și a dus scorul la 62-39. De aici a mai fost o simplă formalitate pentru băieții conduși în acest moment de Aco Todorov și Dan Ioan. Ei au reușit să mențină Piteștiul pentru tot restul partidei la 15-20 de puncte. La sfârșitul sfertul al treilea scorul era 76-58 pentru Craiova, iar scorul final a arătat 94-79 pentru gazde.

Goran Martinic (21 pct, 9 pase decisive) și Nemanja Aleksandrov (21 pct, 9 recuperări) au fost principalii marcatori ai gazdelor, Jamar Samuels a strâns 13 pct și 9 recuperări în timp ce LaMarcus Reed a avut o prestație bună, cu 13 pct, 8 recuperări și 5 pase decisive.

De partea cealalată Andriy Agafonov a marcat 22 de puncte, Porter Troupe a adunat 20 de puncte iar Titus Nicoară a reușit un double double, cu 14 pct și 11 recuperări.

Cu această victorie SCM U Craiova a ajuns la 8 victorii și 6 înfrângeri, fiind vecină de clasament pe locurile 6-7 cu Pitești, care 9 victorii și 6 înfrângeri, dar și un meci în plus.

Etapa viitoare ambele echipe vor juca meciuri tari în deplasare: SCM U Craiova pe terenul Stelei, BCM U Pitești la CSU Sibiu.

*foto: Gabriel Pintilei/ foto BCM U FC Argeș Pitești

8 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Interesant
    ...ce remarca autorul articolului, etapa viitoare Pitesti si Craiova joaca la singurele echipe care nu au pierdut inca pe teren propriu campionatul asta Sibiu si Steaua. O surpriza la Bucuresti nu m-ar deranja :).

    cu 6 ani în urmă (22.01.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Pitesti
    Oameni buni, aceeasi jucatori au castigat pana acum. A fost un meci prost, atat. Daca am aduce un 5 strain ar fi super. In rest, Reed un plus pentru Craiova.

    cu 6 ani în urmă (23.01.2018)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Ce ai castigat?
      Obiectivul asumat de antrenor, conducere, jucători, locurile 1 4. Suntem departe de asta. La Cj va reveni Rasic, la Oradea- Zeno, la Steaua- Runkauskas si la Sibiu- Capers. Echipele astea sunt peste noi si cu loturile actuale! Sa nu mai punem Craiova, care ne a batut fără Siricevic! În timpul sezonului poti profita de o conjunctură favorabilă si poti învinge chiar echipe precum Cj, Or, Sb, dar in play off, unde se joaca 3 din 5, echipa mai valoroasă castiga. Din pacate buget am avut anul acesta dar se pare ca nu s a profitat de acest lucru. Si de la anul, toată lumea stie ca banii vor merge către alt sport.

      cu 6 ani în urmă (23.01.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      Nu stiu cine esti si dorinte ai. Campionatul nu s-a terminat. Asa cum am mai comentat la un articol, asa o fac si acum. Cred ca doar in Romania mai vedem pe paginile echipelor de facebook, pe site uri, astfel de critici dupa o infrangere. Fratilor, vin la baschet de peste 13-14 ani, dar nu incetez sa sustin echipa niciodata pentru ca e a noastra. Orice se intampla, e loc de mai bine. Poate se intoarce roata. Poate ca Sapera va castiga multe meciuri de acum inainte. Poate vom intra in TOP 6 sau nu vom intra (sper sa nu existe sansa asta), dar forma conteaza in PLAY-OFF. Tu stii ca acum aveam 11-4 daca nu gafam la Mures si se fluiera corect cu Cluj acasa? Stii ca aceeasi echipa a castigat de 6 ori la rand si la Timisoara? Stii ca revenirile de care zici e posibil sa afecteze jocul echipelor? (de ex la Steaua.. Taylor, Lapornik, Zekovic.. nu vor mai avea sansa sa arunce asa mult cu Runkauskas pe teren.. la Sibiu.. Laser nu va mai avea 30 pct cu Capers.. si tot asa.. asta poate fi de bine sau nu.. De asta zic, linistiti-va si bucurati-va de baschet. Pe facebook vad frustrati care pierd la jocurile de noroc si isi varsa nervii pe echipa. HAI PITESTI!

      cu 6 ani în urmă (23.01.2018)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Haios!
      Prea multi de "daca" in ceea ce spui. La Mures trebuiau să bată fără drept de apel, cu tot respectul pentru ei! Cu Cj an pierdut pe mana noastra, sa n o dam pe arbitrii, mereu găsim scuze după înfrângeri. Ne mulțumim cu putin!

      cu 6 ani în urmă (23.01.2018)
    Raspunde
  • BC Sirius Mureșul Târgu Mureș mmstoica11 :

    bet
    Are cineva idee de ce cota la pariuri pe victoria Craiovei a căzut brusc, cu o oră înainte de meci, de la 1.75-1.8 la 1.15-1.2??? Şi nu e prima dată când se întâmplă asta la un meci al Piteştiului!!! Iar rezultatele au fost de fiecare dată conforme cu scăderea cotelor!

    cu 6 ani în urmă (23.01.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Bet
      Esti tu frustrat ca ai pierdut cred. Va mananca mafia pariurilor.

      cu 6 ani în urmă (23.01.2018)
    Raspunde
  • BC Sirius Mureșul Târgu Mureș mmstoica11 :

    ochelari de cal
    Frustrat? N-am de ce! La Pitesti e simplu, urmaresti trendul cotelor si pariezi dupa el. Si esti castigator. E bine pentru Pitesti ca are astfel de suporteri, care accepta ca o echipa care se bate de la egal la egal cu Sibiu, Timisoara sau Cluj poate sa piarda clar la Targu Mures, in fata unei formatii care ii pierduse pe Mladenovic sau Mitchell si avea o cota de 7 la acel meci. Care, culmea!, a si iesit. Apoi, Muresul a batut alta poama, Galatiul, dupa care a pierdut la peste 25. Toata lumea a stiut ca Pitestiul nu va bate rau pe Iasi si asa a fost, la doar 10 puncte, ca pierde rau la Steaua si asa a fost. Lucrurile se leaga pentru cine vrea sa le vada. Aveti niste baieti dubiosi prin echipa, care fac cartile. Nu avea cum sa aiba Craiova cota de 1.15 cu Pitestiul, oricum te-ai uita la clasament. Dar, e bine ca-ti sustii echipa la bine si la rau

    cu 6 ani în urmă (23.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!