Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova câștigă meciul de pe teren propriu contra CSA Steaua

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
12.12.2018

SCM U Craiova a început partida cu Mijajlovic, Boone, Troupe, Ionescu și Gajovic, iar de partea cealaltă, Ocokoljic i-a trimis în teren pe Virnă, Malesevic, Delas, Duric și Spencer.

Malesevic a deschis scorul partidei prin două coșuri din acțiune, fiind urmat de Boone, care înscrie și el primele puncte pentru gazde, iar scorul era  4-2 pentru CSA Steaua. Duric mărește ecartul pentru militari la +6 după ce reușește să marcheze 7 puncte consecutiv. Gajovic și  Mijajlovic readuc SCM Craiova în joc cu câte o aruncare de la distanță fiecare, ducându-și echipa la doar un punct în spatele oaspeților. Același Gajovic își duce echipa în avantaj 13-12, însă Vîrnă și Duric înscriu 4 puncte și schimbă liderul pe tabelă. Avântul militarilor este tăiat de craioveni, care cu două coșuri consecutive din acțiune trec din nou în față.  Lucic și Casale înschid scorul sfertului inaugurator, cu câte un coș de 2 puncte fiecare. (21-18)

Sfertul secund a consemnat desprinderea gazdelor, începută de Casale și continuată pe rând de colegii săi, care împreună au dus diferența la +13 după doar 5 minute de joc. Deși militarii au avut o încercare de a reveni în meci, craiovenii prin Gajovic și Troupe au stabilit scorul final al primei părți, 41-35.

La pauza mare, Gajovic era cel mai bun jucător al gazdelor, cu 10 puncte, o recuperare și 3 pase decisive. De partea cealaltă, Duric a adunat 15 puncte și 3 recuperări.

La revenirea de la vestiare, sfertul al 3lea a fost inaugurat de aceeași Casale și Gajovic, care au dus avantajul gazdelor la +11. Malesevic, cu 6 puncte, urmat de Mandache și Duric încep lupta militarilor pentru revenire, care își aduc echipa la doar 3 puncte în spatele gazdelor. Troupe, cu o liberă marcată pentru SCM Craiova și Duric, cu un coș din acțiune stabilesc scorul final al sfertului 3, 53-51.

Primele minute ale sfertului 4 au fost jucate de la egal la egal, niciuna dintre formații reușind să se desprindă pe tabela timp de 3 minute. Berceanu dă tonul, alături de Mijajlovic și Curry și împreună duc scorul 66-61. Delas înscrie 2 libere, după ce a fost trimis la linia de libere de Berceanu. Troupe, cu un coș de 3 puncte și Curry, cu unul de 2 măresc încă o dată ecartul gazdelor la +8. Mandache înscrie un coș de la distanță, însă Gajovic închide scorul partidei cu 2 libere marcate, iar SCM Craiova își adjudecă partida, scor final 75-66.

De la SCM U Craiova s-au remarcat: Goran Gajovic cu 20 puncte (2x3), 7 recuperări și 4 pase decisive, Igor Mijajlovic cu 12 puncte (4x3), 2 recuperări și 3 pase decisive și Porter Silvanus Troupe cu 11 puncte (1x3), 2 recuperări și 3 pase decisive.

De partea cealaltă s-au remarcat Zarko Duric cu 23 puncte (1x3) și 6 recuperări, Nikola Malesevic cu 15 puncte (1x3), 8 recuperări și 3 pase decisive și Andrei Mandache cu 9 puncte (1x3), 6 recuperări și 5 pase decisive.

 

*foto: Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!