Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova caută revanșa în fața Piteștiului după cel mai spectaculos meci din turul campionatului

Eduard Popa

Eduard Popa
21.01.2018

scm u craiova bcm u pitesti

SCM U Craiova va primi vizita lui BCM U Pitești în ultima partidă a etapei a XV-a din Liga Națională de Baschet Masculin.

Oltenii vin după trei victorii consecutive în fața unor echipe mai puțin puternice ale campionatului, precum BC Mureș, Phoenix Galați și Timba Timișoara. Echipa condusă de tandemul Dan Ioan – Aco Todorov arată un apetit grozav din punct de vedere ofensiv, dar și mare lacune în defensivă. Goran Martinic este liderul echipei, fiind cel mai bun din LNBM la puncte marcate (22,5) și pase decisive (7,2) pe meci, având de asemenea 3,6 recuperări și 2,3 intercepții. Al doilea cel mai bun marcator al Craiovei, Ivan Siriscevic (20,4 puncte pe meci), va lipsi contra piteștenilor, în timp ce juniorul care prinde cele mai multe minute, Radu Vîrnă, este și el incert pentru partida cu BCM U Pitești. Nemanja Aleksandrov și Jamal Samuels propun și ei un duo interesant sub panou, cel puțin din punct de vedere ofensiv.

După un debut ezitant de sezon, Craiova se află acum pe locul 7 în clasamentul LNBM cu 7 victorii și 6 înfrângeri.

De partea cealaltă BCM U Pitești se află la rândul lor într-o formă bună, cu 3 victorii din ultimele 4 meciuri. Singura înfrângere a venit la capătul unui meci jucat pe teren propriu cu campioana U-BT Cluj-Napoca, atunci când elevii lui Hristu Șapera au scăpat victoria printre degete în ultimele 1:30 minute. Andriy Agafonov este cel mai important om al piteștenilor, cu medii de 18,1 puncte și 5,9 recuperări pe meci. Porter Troupe a adunat la rândul său 14 puncte, 4,9 pase decisive și 3 recuperări pe întâlniri, în timp ce Titus Nicoară se află într-o creștere vizibilă de formă, având medii de 10,9 puncte și 8,1 recuperări pentru piteșteni.

BCM U Pitești ocupă în prezent locul șase în LNBM, având 9 victorii și 5 înfrângeri.

Partida din tur, desfășurată în Sala Trivale din Pitești, a fost una epică. Gazdele s-au impus după o repriză de prelungiri, cu scorul de 122-112. Porter Troupe a fost cel mai bun marcator al meciului, cu 27 de pct și 8 pase decisive, Alexander Kostoski a adunat 23 de pct, 9 recuperări și 4 pase decisive, iar Andriy Agafonov a strâns 22 de pct și 9 recuperări. Goran Martinic a fost cel mai bun marcator al Craiovei, cu 25 de pct și 7 recuperări, Nemanja Aleksandrov a reușit 24 de pct și 11 recuperări, Ivan Siriscevic 20 de pct și 4 pase decisive iar Jamar Samuels a reușit un double-double uriaș, cu 20 de pct și 17 recuperări.

În total cele două echipe s-au întâlnit până acum de 22 de ori. SCM U Craiova are câștig de cauză, conducând duelul cu 12-10.

Partida dintre SCM U Craiova și BCM U Pitești se joacă luni, 22 ianuarie, de la ora 17:45. Meciul va fi difuzat de Digi Sport 2.

*foto: facebook BCM U Pitești

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meci
    Unul extrem de important. Castigam, avem sanse mari la locul 5 in prima parte de campionat. E foarte dificil la Craiova dar cu Siriscevic, absent, va fi interesant.

    cu 6 ani în urmă (22.01.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    pitesti
    Fara Siriscevic pe teren, Pitestiul are prima sansa. Trebuie doar sa se apere bine la Martinic.

    cu 6 ani în urmă (22.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!