Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM "U" Craiova defilează în repriza a doua și câștigă la Timișoara

Marius Petri

Marius Petri
01.03.2014

Liga Națională

Etapa a XXI-a

65 - 90

Sala "Constantin Jude"

3-18 Fișa meciului 12-8

SCM Universitatea Craiova a câștigat meciul disputat în deplasare pe terenul celor de la BC Timba, scor 90-65 (24-25, 18-18, 26-15, 22-7). După ce a fost condusă la pauză, echipa din Bănie a reușit o repriză a doua foarte bună, impunându-se în acest meci din etapa a XXI-a a Ligii Naționale.

Florveus este cel care deschide scorul în sala “Constantin Jude” după aproximativ un minut de joc. Cele două echipe merg cap la cap și partida devine una foarte echilibrată. Bureau se remarcă în primele două minute prin două capace de efect, însă scorul rămâne foarte strâns, Craiova având avantaj de o posesie (12-10) la jumătatea primului sfert. Timba înscrie mai ales prin aruncări de 3 puncte, în special prin Nakic și Andrieș. Cu două minute înainte de încheierea secvenței, gazdele conduc cu 21-17, aceasta fiind cea mai mare diferență înregistrată până acum. Pe final, oltenii revin prin Tyler și prima secvență a întâlnirii se încheie cu scorul de 25-24 pentru gazde.

Primele minute ale sfertului secund consemnează debutul în Liga Națională a lui Josip Naletilic, fundașul bosniac înlocuindu-l pe Sokk. După un minut în care nu se marchează, Timba reușește să se distanțeze din nou la 4 puncte, 30-26, și Milan Nisic cere time-out. Astfel, oaspeții revin în joc și înscriu 5 puncte consecutive pe fondul unor neatenții în faza ofensivă din partea “urșilor”. Cu patru minute înainte de intrarea la cabine, Bogdan Murărescu îl trimite pe teren pe tânărul Casian Todorov și scorul devine 34-34. După o perioadă în care Craiova s-a aflat la conducerea jocului, Andrieș își readuce echipa în avantaj în ultimul minut și bănățenii intră la vestiare cu un punct avans, 43-42.

În sfertul al treilea, la fel ca în prima repriză, scorul este deschis de același Florveus. După 3 minute de joc, însă, formația din Bănie trece în avantaj prin execuțiile lui Sokk și Bureau, conducând cu 50-45. Cu 5 minute rămase din acest sfert, Timba acumulează 5 faulturi de echipă și craiovenii profită, mărind ecartul la 10 puncte. Gazdele încep să rateze tot mai mult și distanța crește până la 14 unități (52-66), însă baschetbaliștii de pe Bega reușesc să revină pe final, astfel încât tabela indică 58-68 după încheierea celei de-a treia secvențe.

În ultimele 10 minute, diferența se menține constantă, Craiova apropiindu-se tot mai mult de victorie. Cu 7 minute rămase, scorul este 61-72 și șansele gazdelor de a produce surpriza scad proporțional cu trecerea timpului. Avansul oaspeților începe să crească în special datorită lui Travis Bureau, care face spectacol, reușind să înscrie din alley-oop și slam-dunk. Timba nu se regăsește și ratează la fiecare fază, având doar 3 puncte marcate în acest sfert. Unul dintre cei mai buni marcatori ai bănățenilor, Alin Andrieș, este eliminat pentru cumulul de faulturi, iar Murărescu introduce pe teren un alt baschetbalist foarte tânăr, Ovidiu Udrea. După aproape 9 minute fără coș marcat, Florveus înscrie pentru Timba, însă Craiova se impune fără emoții, scorul final fiind 65-90.

Astfel, cu LeVar Seals urmărind partida din tribune și cu doar 10 baschetbaliști pe foaia de joc, formația lui Milan Nisic pleacă din Banat cu o victorie, prima după două înfrângeri consecutive (în Liga Națională și Liga Balcanică). Pentru Craiova urmează o perioadă de foc, cu 5 meciuri foarte grele în cele două competiții în care este angrenată. Oltenii luptă pentru calificarea în play-off, aflându-se la acest moment pe ultima poziție care asigură acest obiectiv, însă își doresc și o calificare în etapa următoare a Ligii Balcanice.

Deși a practicat un joc foarte bun în primele 20 de minute, tânăra echipă a Timbei arată că mai are de acumulat experiență și rezistență fizică pentru a se putea menține la un nivel ridicat pentru 40 de minute. De asemenea, carențele din trupa lui Bogdan Murărescu s-au văzut foarte clar în repriza secundă, când rotația încercată de antrenorul timișorean nu a dat roade.  Principalele probleme ale “urșilor” sunt lipsa unor rezerve valoroase pe pozițiile 4 și 5, unde Florveus și Andrieș joacă foarte multe minute aproape în fiecare etapă.

Principalul remarcat din tabăra olteană a fost Travis Bureau, acesta reușind 18 puncte, 10 recuperări și 3 pase decisive, în ciuda faptului că era incert înaintea partidei. Mirko Kovac s-a evidențiat prin același număr de puncte, contribuind și prin 4 recuperări și 4 pase decisive. Babic (15 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări) și Sokk (13 puncte, 6 assist-uri, 3 recuperări) au avut și ei evoluții foarte bune, în vreme ce uriașul James Tyler a terminat în double-double, prin 11 puncte și 10 recuperări. Josip Naletilic nu a fost în cea mai bună zi, reușind doar 3 puncte, 2 pase decisive și o recuperare la debutul în culorile Craiovei.

În ceea ce privește formația gazdă, John Florveus a fost principalul realizator prin 18 puncte și 12 recuperări. Alin Andrieș se numără și el printre remarcați cu 17 puncte, 3 pase decisive și 3 recuperări, în vreme ce Vedran Nakic a fost autor a 15 puncte, 5 assist-uri și o recuperare. După ce a evoluat doar câteva minute în ultimul meci, Florin Popa a revenit cu 11 puncte și 6 recuperări.

*foto: Facebook SCM U Craiova

14 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova adiro :

    victorie muncita
    Am urmarit, cat de cat, meciul livescore si cred ca i-am luat cam "la pret de matineu" pe cei de la Timba si asta s-a vazut in prima repriza.Felicitari totusi si pt Nisic,care a stiut sa -i motiveze pe baieti care au obinut o victorie normala pana la urma

    cu 10 ani în urmă (01.03.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova adiro :

    Tyler&Bureau
    Felicitari pt cei doi care au terminat in double-double.Daca cei doi sunt in forma atunci si echipa joaca bine.Sa speram ca macar Bureau sa fie la inaltime(si la propriu si la figurat)si sa reusim o clasare cat mai buna

    cu 10 ani în urmă (01.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rmefr :

    Timba
    Bine ca li s-a terminat benzina, deveneam rasul campionatului

    cu 10 ani în urmă (01.03.2014) Raspunde
  • tzontzolino :

    re
    nu li s-a terminat nici o benzina! Se stia invingatoarea de la inceput si antrenorul nu a fortat! Timba nu duce un meci cu actualul lot si aici s-a facut diferenta, Tyler e slab cand daca ar juca contra jucatori mult mai experimentati, iar Bureau e un jucator foarte bun si un dunker spectaculos!

    cu 10 ani în urmă (02.03.2014) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    meci
    Felicitari sincere jucatorilor romani de la Timba,in multe meciuri s-au straduit sa faca fata unor adversari mai valorosi si mult mai experimentati si sigur sezonul acesta i-a ajutat sa creasca in valoare,desi sunt sceptic asupra posibilitatii lor de a avea continuitate si-n sezoanele urmatoare in privinta unor minute consistente si nu doar cat sa se odihneasca pret de cateva minute strainii,lucru evident valabil si pentru romanii din celelalte echipe din LNB.In privinta asta sunt extrem,extrem de dezamagit de politica noastra de la club,si daca-mi spune cineva ca Gavrila nu ar fi fost mai util decat Mocanu sau ca Damian si Ciotlaus nu ar fi putut juca mult mai mult decat au facut-o inseamna ca minte sau este efectiv rau intentionat.

    cu 10 ani în urmă (02.03.2014)
    • SCM "U" Craiova alb&albastru:

      .....
      Sigur ca jucatorii romani puteau sa joace mai mult, la cate meciuri am jucat sezonul asta... chiar era necesara incercarea integrarii si folosirea lor si in meciuri mai dificile. Poate se mai schimba si politica de la club, chiar sper ca Toma sa invete din greselile facute sezonul asta... avem nevoie de un proiect serios, pe termen lung.... eu as aduce un antrenor roman, nu stiu ce pretentii are Tenter, dar sunt sigur ca un roman ar acorda mai multe sanse jucatorilor autohtoni.
      Forta Stiinta!

      cu 10 ani în urmă (02.03.2014)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    mare dreptate ai
    doar ca pana acum nu prea am vazut vreun licar de invataminte trase,ba dimpotriva,as spune ca o incapatanare chiar riscanta,in fine,sper ca pauza dintre sezoane sa fie un sfetnic bun.Subscriu deasemenea ideii tale cu antrenorul roman,doar ca Sapera mi se pare mult mai pretabil stilului nostru,inclusiv ca temperament.Si eu unul zic ca am simtit-o pe pielea noastra ce inseamna chimia,avem anul asta un lot excelent,dar cu fluctuatii groaznice din lipsa liantului...(zic asta fiindca la ce lot valoros avem,daca exista armonie si empatie intre ei,ne era suficient pana si un antrenor ca Nisic...)

    cu 10 ani în urmă (02.03.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova alb&albastru :

    liantul....
    ...in opinia mea, poate fi din alt material (temperament) decat cel din care suntem construiti noi, ar fi o provocare si pentru Marcel, ar fi o etapa importanta si pentru baschetul craiovean... avem nevoie de experienta unuia ca Tenter, si el si noi vrem un proiect serios, pe termen lung...

    cu 10 ani în urmă (02.03.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      interesanta
      ipoteza ta,eu unul sunt insa sceptic in reusita ipoteticului proiect in aceasta formula.

      cu 10 ani în urmă (02.03.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Tenter
      Nu stiu daca este un antrenor pentru bugetul vostru! Si o spun sincer si prieteneste, costa extrem de mult si este invatat cu salarii exorbitante! A plecat pe o suma uriasa la Medias pe post de prima de instalare iar de ce salar a avut la Cluj se putea plati salariul la doi jucatori buni pentru campionatul nostru! Dar daca va tin pingelele. foarte bine, merita sa il aduceti deorece este un antrenor capabil si de valoare!

      cu 10 ani în urmă (03.03.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Cunoastem
      Si este si acesta un motiv pentru care nu stiu cat ar fi de nimerit.

      cu 10 ani în urmă (03.03.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Este oare Tenter acelasi fara Pintea secund?...nici anul trecut si nici anul asta nu a mai avut aceeasi defensiva de fier. Adevarul e ca inca nu a confirmat fara Pintea:D...omul care in fiecare moment dificil se ridica de pe banca si venea cu o idee cand era Tenter principal

      cu 10 ani în urmă (03.03.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Tenter
      Interesant ce spui tu! Eu nu o sa uit niciodata cand a trebuit Tenter sa se aseze in bratele lui Bobo pentru a nu lua tehnic la cat de urat facea Pintea!

      cu 10 ani în urmă (03.03.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Da era in finala castigata intr-un meci...parca meciul 3 sau 4.
    Bobo e un ardelean adevarat...se supara greu, da si cand se supara ii greu de oprit. Asa era si pe teren cand intra uneori moale si nu iesea nimic dupa aia ori rupea tot ori rata tot, da se urca peste pivoti. Frumos a fost finalul carierei cand mi se pare ca in ultimul meci a decis meciul cu o aruncare de 3 contra Timisoarei.

    cu 10 ani în urmă (03.03.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!