Mvp-ul etapei
Andrija Stipanovic
Andrija Stipanovic
Minute 22:04
Puncte 11
Pase decisive 10
Recuperari 6
Eficienta 22
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Grupa Roșie. SCM U Craiova primește vizita celor de la CSM CSU Oradea în prima etapă din Top 6

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
18.01.2019

Partida contra CSM CSU Oradea se joacă sâmbătă, 19 ianuarie, începând cu ora 17 în sala Polivalentă Craiova. Meciul va fi transmis pe Digi Sport 3 de la ora 18:00.

Gazdele au terminat prima fază a LNBM pe poziția a treia, cu un total de 24 de puncte, acumulat din 10 victorii și 4 înfrângeri.

În ultima etapă a sezonului regulat, SCM U Craiova s-a impus categoric în fața propriilor fani contra SCM Timișoara, scor 93-65. Oltenii au terminat prima parte a meciului în avantaj, urmând ca în partea a doua să domine meciul și să-și majoreze considerabil avantajul. De la SCM Universitatea Craiova s-au remarcat: Iuri Fraseniuc cu 13 puncte (3x3), Jason Boone cu 12 puncte și 6 recuperări și Igor Mijajlovic cu 12 puncte (2x3), 3 recuperări și 5 pase decisive.

De partea cealaltă, CSM CSU Oradea a terminat prima fază a LNBM pe poziția a4a, cu un total de 23 de puncte, acumulat din 9 victorii și 5 înfrângeri.

Bihorenii au câștigat cu emoții pe teren propriu partida cu BCM U FC Argeș Pitești, la 6 puncte diferență, scor final 82-76. Echipa piteșteană a avut un sfert secund foarte bun, reușind nu doar egalarea, ci chiar să intre la vestiare în avantaj după un parțial de 27-18. Astfel, la pauza mare tabela din „Antonio Alexe” indica un avantaj de 3 puncte al oaspeților, 42-39. Bihorenii au continuat să lupte, reușind să se desprindă treptat de adversară. De la CSM CSU Oradea s-au remarcat: Dragan Zekovic cu 18 puncte (3x3), 6 recuperări și o pasă decisivă, Marcus Darrel Ginyard cu 14 puncte (1x3), 6 recuperări și o pasă decisivă și Muhamed Pasalic cu 13 puncte (3x3), 3 recuperări și 3 pase decisive.

În ceea ce privește partidele directe, în tur, SCM Craiova s-a impus contra campioanei en-titre în fața propriilor fani, scor 92-78. Cele două formații s-au luptat de la egal la egal în prima parte a meciului, însă la revenirea de la vestiare, gazdele și-au dominat adversarii și au reușit sa se impună la o diferență considerabilă de 14 puncte. De la SCM Universitatea Craiova s-au remarcat: Morris Sharaud Curry cu 23 puncte (3x3), 5 recuperări și 5 pase decisive, Sebastian Ionescu cu 17 puncte (5x3), o recuperare și o pasă decisivă și Porter Troupe cu 16 puncte (3x3), 5 recuperări și 7 pase decisive. De partea cealaltă s-au remarcat Kristopher Jameil Richard cu 21 puncte (4x3), 3 recuperări și o pasă decisivă, Sean Morgan Denison cu 13 puncte (1x3), 7 recuperări și 2 pase decisive și Muhamed Pasalic cu 12 puncte (2x3), 3 recuperări și 3 pase decisive.

În retur, CSM Oradea și-a luat revanșa la 16 puncte diferență în fața echipei din Bănie, scor 85-69. Orădenii au dominat întreaga partidă, fără a le da multe șanse de revenire celor de la SCM U Craiova. De la CSM CSU Oradea s-au remarcat: Giordan Lee Watson cu 19 puncte (4x3), 2 recuperări și 5 pase decisive, Muhamed Pasalic cu 16 puncte (2x3), 5 recuperări și 5 pase decisive și Sean Morgan Denison cu 15 puncte (2x3), 5 recuperări și 4 pase decisive. De partea cealaltă s-au remarcat Goran Gajovic cu 18 puncte (2x3), 4 recuperări și 2 pase decisive, Porter Troupe cu 17 puncte (2x3), o recuperare și 3 pase decisive și Jason Boone cu 17 puncte și 9 recuperări.

Zilele recente, SCM U Craiova a efectuat al doilea extratransfer, după Iuri Fraseniuc, prin aducerea lui Vladislav Koreniuk. Totodată, el este al șaptelea baschetbalist strain al oltenilor, după Porter Troupe, Morris Curry, Goran Gajovic, Igor Mijajlovic, Jason Boone și Aleksandr Radukic.

Cele două formații s-au întâlnit până acum de 31 de ori, iar CSM CSU Oradea conduce detașat la scorul întâlnirilor directe, cu 22-9.

*foto: Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!