Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova se află în negocieri cu trei jucători străini

David Istrate

David Istrate
20.08.2018

transferuri craiova baschet

În sezonul precedent, formația antrenată de Rami Hadar a fost compusă din  baschetbaliști de o calitate individuală excepțională, însă nu a reușit să depășească prima rundă a playoff-ului. Cu o ofensivă excelentă, SCM U Craiova a fost una dintre echipele care au marcat cele mai multe puncte, însă în același timp a și primit foarte multe.

Prin urmare, conducerea clubului a decis să renunțe la toți străinii de care dispunea și să încerce să formeze un lot de la zero. Primul venit a fost Aaron Walton-Moss, un conducător de joc cu cifre impresionante în anii anteriori. Americanul a fost urmat de Jason Boone, un sportiv mai cunoscut baschetului românesc prin faptul că a evoluat la CSM Steaua Eximbank București.

În același timp, Basti Ionescu și Ionuț Berceanu au decis să continue la formația olteană, care a ajuns la o înțelegere și cu Amedeo Casale și Camil Berculescu. Ultimii doi au avut câteva evoluții excelente în sezonul precedent pentru echipele la care au jucat: CS Dinamo București și U-BT Cluj-Napoca.

Astfel, singura necunoscută legată de SCM U Craiova era reprezentată de restul jucătorilor străini care vor completa lotul lui Aleksandar Todorov. Potrivit unei postări de pe pagina dedicată fanilor olteni, în acest moment conducerea clubului s-ar afla în negocieri cu trei baschetbaliști: Tanner McGrew, Daleshondis Jones și Bojan Sarcevic.

Primul dintre ei a terminat colegiul în SUA, la Wesleyan, și a jucat acolo în 103 meciuri, având medii de 13.3 puncte, 8.8 recuperări și 1.7 pase decisive. În sezonul 2016-2017, McGrew a trecut în Europa la SISU Copenhagen, în prima ligă daneză, unde a avut niște cifre foarte bune: 16.6 puncte, 10.5 recuperări, 3.4 pase decisive și 1.2 intercepții. Această evoluție i-a adus transferul în a doua ligă franceză, unde a jucat pentru Saint Chamond Basket. Pentru formația franceză, McGrew a jucat în 30 de partide, având medii de 9.2 puncte, 5.1 recuperări și 2.4 pase decisive.

În cazul în care s-ar concretiza transferul, Dale Jones ar juca pentru prima oară în Europa, după ce până acuma a jucat doar la nivel de colegiu. Din cauza faptului că a ratat două sezoane, fiind accidentat, conducerea NCAA i-a acordat jucătorului american dreptul de a evolua 6 sezoane în ligă. Astfel, timp de 3 ani, Dale Jones a jucat pentru Tyler Junior College, apoi 2 ani la Iowa University și un sezon la University of North Dakota.

Ultimul jucător de pe lista conducerii lui SCM U Craiova este Bojan Sarcevic, un baschetbalist cu multă experiență acumulată în liga finlandeză. Și-a început cariera profesionistă în sezonul 2006-2007 la UU-Korihait, formație la care a rămas până în 2011. Din sezonul 2011-2012, Sarcevic s-a transferat la KTP Basket, echipă alături de care a reușit să ajungă în finală în următorul an. Cu toate acestea, după doi ani petrecuți în Kotka, jucătorul bosniac a plecat la Kauhajoen Karhu. La scurt timp, Sarcevic a devenit căpitanul echipei, confirmând și prin evoluții foarte constante. În cinci sezoane petrecute la Karhu, jucătorul de 1.90 a avut medii de 11.1 puncte, 5.3 pase decisive și 3.5 recuperări. De asemenea, în cursul sezonului precedent, Bojan Sarcevic a fost numit MVP-ul finalei pe care echipa sa a câștigat-o cu 4-2 în fața lui Salon Vilpas.

Rămâne de văzut în următoarele zile dacă se vor confirma cele trei transferuri, urmând astfel ca SCM U Craiova să își definitiveze lotul. De precizat că pagina dedicată fanilor baschetului din Craiova a fost prima care a anunţat transferul americanului Aaron Walton-Moss.

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova sebi12 :

    info
    transferul lui sarcevic a picat in ultimul moment,probabil din motive personale si aparent s ar alege un jucator dintre dale si tanner,preferat fiind insa dale

    cu 5 ani în urmă (22.08.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!