Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova se califică în semifinalele LNBM în dauna celor de la SCM Timișoara

Valentin Todea

Valentin Todea
06.05.2019

SCM U Craiova se califică în semifinalele LNBM în dauna celor de la SCM Timișoara

SCM Universitatea Craiova a câștigat pe teren propriu meciul 5 din sferturile de finală ale Ligii Naționale cu SCM Timișoara, scor 67-62 (16-13, 18-19, 14-17, 19-13). Formația antrenată de Aco Todorov se va duela cu BC CSU Sibiu în semifinalele LNBM.

Echipele de start

SCM U Craiova: Morris Curry, Porter Troupe, Goran Gajovic, Amedeo Casale, Vladislav Koreniuk

SCM Timișoara: Brandon Randolph, Dragoș Diculescu, Marko Stojadinovic, Sherwood Brown, Vladan Vukosavljevic

Primul posesie aparține oaspeților, care înscriu prin Sherwood Brown de lângă panou. Același jucător transformă de la mare distanță pentru 0-5, iar mai apoi Randolph este oprit în drumul spre panou. Troupe înscrie primul coș pentru Craiova printr-un slam-dunk de efect, în timp ce Gajovic înscrie și el pe contraatac prin același procedeu, 4-5. Gazdele trec în avantaj prin coșul lui Amedeo Casale, 6-5. Craiovenii duc run-ul la 8-0 și au un avantaj de 3 lungimi pe tabelă, 8-5. Diculescu ratează egalarea printr-o aruncare de afară, iar timișorenii mai irosesc două ocazii de a puncta. Goran Gajovic reușește un nou slam iar tabela indica 10-5 la primul time-out al confruntării din Bănie. La reluare, tot gazdele punctează iar ecartul se mărește la 7 lungimi, 12-5. Timișoare reduce imediat din deficit, dar Gajovic își continuă forma bună și duce scorul la 14-7. Brown rămâne nemarcat și înscrie din afara semicercului, 14-10. Casale înscrie din nou pentru ca tabela să arate 16-10, dar Pesakovic se apropie la o posesie după coșul de 3 puncte semnat de Pesakovic, 16-13, scor consemnat și la finalul primului sfert.

Formația oaspete egalează prin Randolph de la mare distanță, 16-16, iar Komatina se descurcă foarte bine lângă panou și își aduce echipa în avantaj, 16-18. Pesakovic marchează din afara arcului de cerc, 16-21, iar antrenorul gazdelor cere timp de odihnă. Morris Curry înscrie și el de afară, 19-21, în timp ce Gajovic ratează șansa de a-și readuce echipa la conducere, după o aruncare necontestată. Curry egalează printr-un step-back jumper, 21-21, iar Troupe o aduce pe Craiova în avantaj de la linia de libere, 23-21. Curry punctează din nou frumos pentru Craiova, 25-21, dar Baciu răspunde imediat cu un slam-dunk, 25-23. Morris Curry înscrie de la mare distanță la următoarea fază, 28-23, iar Diculescu obține coș cu fault la reluare, transformând libera suplimentară, 28-26. Troupe rămâne nemarcat în afara semicercului și punctează pentru 31-26, însă Pesakovic înscrie imediat după o pătrunde în interior, 31-28. După prima repriza, SCM U Craiova conducea cu scorul de 34-32.

Gazdele se distanțează la 5 puncte după pauză, 39-32, iar Diculescu reușește să reducă din diferență, 39-34. Jucătorul rămân adaugă încă o triplă pe tabelă iar scorul devine 39-37, dar Troupe dă replica imediat printr-o aruncare tot din afara semicercului, 42-37. Morris Curry duce scorul la 46-39 printr-o pătrundere de efect, iar Brown reduce ecartul de lângă panou în urma unui contraatac, 46-41. Același jucător trece ușor prin defensiva gazdelor și aduce gruparea bănățeană la o doar o posesie în spatele adversarilor, 46-43. Dragoș Diculescu înscrie de la mare distanță și aduce egalarea pentru Timișoara, 46-46, iar Brandon Randolph găsește de asemenea ținta de la 3 puncte, 46-49, iar Aco Todorov cere time-out. Înaintea sfertului patru, oaspeții aveau un avantaj minim pe tabelă, 48-49.

Randolph mărește diferența la 4 lungimi pentru Timișoara după un coș din afara semicercului, 50-54, iar Gajovic înscrie din nou spectaculos printr-un slam-dunk, 53-54, după ce anterior transformase una din cele două aruncări libere primite. Mo Curry nu greșește de la linia de fault în urma unui tehnic încasat de banca Timișoarei, 54-54. Porter Troupe își aduce echipa în avantaj de la libere, 56-54, iar Baciu contribuie cu 4 puncte pentru oaspeți și Timișoara conduce cu 56-58. Boone înscrie pentru 58-58 și obține o liberă suplimentară pe care o ratează însă, pentru ca ulterior să rateze alte două aruncări libere la același scor. Gajovic o aduce pe Craiova în avantaj din dreptul liniei de fault, 60-58, iar Vladan Vukosavljevic ratează de asemenea două libere la rând. Craiova profită și înscrie de la mare distanță prin Porter Troupe, 63-58, cu puțin peste un minut rămas de jucat. Stojadinovic înscrie pentru 63-60 după time-out-ul Timișoarei, iar Pesakovic duce scorul la 63-62 de la linia de libere cu 19 secunde rămase. Koreniuk este trimis la linia de libere și fructifică ambele aruncări, 65-62, moment în care Cristian Bota cere ultimul timp de odihnă pe care îl mai avea la dispoziție. La reluare, Brown ratează de la mare distanță iar Goran Gajovic înscrie apoi liberele acordate și închide tabela la scorul de 67-62.

Goran Gajovic a fost cel mai bun jucător al partidei cu 18 puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive și 2 intercepții. Porter Troupe și Morris Curry l-au urmat pe lista marcatorilor de la SCM U Craiova, ambii având câte 15 puncte marcate. Amedeo Casale a avut 9 recuperări și 4 puncte înscrise.

Pentru SCM Timișoara cel mai bun marcator a fost Brandon Randolph cu 15 puncte, în timp ce Sherwood Brown a marcat 12 puncte, Dragoș Diculescu 11 și Nikola Pesakovic 10. Cătălin Baciu a avut cele mai multe recuperări în această partidă, 10, la care a adăugat 7 puncte.

*Foto: Bogdan Dănescu/sporttim.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!