Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova se impune la Tîrgu Mureș

Noémi Csiki

Noémi Csiki
12.10.2014

LNBM
etapa II 

75-77
(26-23, 15-15, 14-21, 20-18) 

Sala Sporturilor Tîrgu Mureș

1-1 Statistica 2-0

BC Mureș a suferit astăzi prima înfrângere în LNBM, după ce a fost învinsă de SCM Universitatea Craiova în etapa a doua cu scorul 75-77.

Formulele de start au fost formate din Sinadinovic, Ceskovic, Peciukas, Ivanovic și Barro, respectiv Otovic, Andrei, Bureau, Krstanovic și Bozovic.

Gazdele au început în forță, cu 8-0, și păreau de neoprit de la distanță: în primele zece minute au marcat 6 aruncări de trei puncte (din 8 încercări). Totuși, craiovenii s-au redresat și au egalat la 20. După un prim sfert foarte bogat în puncte, mureșenii aveau un avantaj de trei puncte (26-23). Al doilea sfert a fost foarte echilibrat (15-15). Pentru SCM Universitatea a intrat, pentru prima oară, Ivan Bosnjak, și a primit și Sánta câteva minute pe parchet, iar de partea gazdelor, Sekulovic i-a trimis în teren pe Lázár și Căpușan. În afară de minutele celor doi din acest sfert, la BC Mureș au jucat doar cei șase stranieri.

Sfertul al treilea a început de la 41-38 și în primele două minute craiovenii au preluat conducerea pentru prima dată în cursul meciului (41-42). Scorul a evoluat strâns până la mijlocul sfertului,, iar de la 53-53, oltenii au reușit un run de 0-6, care s-a dovedit pasul decisiv către victorie. După acest moment, mureșenii nu au reușit să revină în avantaj după acest sfert, pierdut la 14-21. În cursul ultimelor zece minute, ecartul oaspeților a atins zece puncte (58-68), după care BC Mureș a redus din diferență, dar nu a întors soarta partidei. Scorul final, 75-77, a fost stabilit în penultima secundă a meciului de Edi Sinadinovic, printr-o reușită de la distanță.

BC Mureș are, astfel, o victorie și o înfrângere în sezon, în timp ce SCM U Craiova a bifat deja două victorii, ambele după două meciuri cu scor final strâns, în care au revenit după ce au fost conduși.

Principalii performeri ai craiovenilor au fost Milivoje Bozovic (18 puncte, 8 recuperări), Nikola Otovic (19 puncte) și Travis Bureau (8 puncte și 9 recuperări), în timp ce pentru BC Mureș, s-au remarcat Ousmane Barro (9 puncte și 16 recuperări), Vaidotas Peciukas (20 de puncte, 5 recuperări), și Edi Sinadinovic (15 puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive).

*Foto: Bogdan Dănescu

7 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    felicitari
    Felicitari echipei craiovane pentru victorie, a fost o victorie meritata. Diferenta a facut-o dupa pauza acest otovic cu citeva cosuri de trei puncte in momente cheie ale jocului in timp ce lui Ceskovic nu ia intrat nimic. Din pacate am vazut un Sekulovic pur si simplu blocat lipsit in totalitate de reactii cum nul-am prea vazut de cind a venit la Tg-Mures. Totusi, ceva nu se leaga in jocul nostru sper sa cistigam simbata cu pitestiul desi si acesta va fi un meci extrem de greu HAI BC MURES!!!

    cu 9 ani în urmă (13.10.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    felicitari
    Felicitari oltenilor! Victorie pe deplin meritata. Nu stiu ce se intampla dar nu cred ca vom face mare branza cu o rotatie asa de scurta. Sper ca cine trebuie a tras concluziile care se impun.

    cu 9 ani în urmă (13.10.2014)
    • tzontzolino:

      pai normal
      Ati luat jumatate de Pitesti si ati spus gata batem tot? Mai trebuie completat putin...

      cu 9 ani în urmă (13.10.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      !
      Ai dreptate ca mai trebuie completat putin. La urma urmei am luat trei jucatori de la o echipa mai slaba ca a noastra

      cu 9 ani în urmă (13.10.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @tzotzolino
    no offence dar bati campii, am luat doar 2 jucatori ca Barro a revenit la noi dupa un stagiu la Pitesti asa ca .....Oricum jucatorii veniti de la Pitesti nu sunt motivul infrangerii.

    cu 9 ani în urmă (14.10.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Andrei<3Scm :

    BC Mures
    Stai putin ca nu ma prind. Este Barro, Sinadinovic, dar al treilea venit de la Pitesti care e?

    cu 9 ani în urmă (14.10.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Andrei<3Scm :

    .
    E cumva Corpodean?

    cu 9 ani în urmă (14.10.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!