Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Universitatea Craiova a spulberat Gazul în Bănie

Ionuț Greere

Ionuț Greere
15.03.2014

106-78

Craiova și Mediaș s-au întâlnit în această seară în sala Polivalentă din Craiova într-un meci din cadrul etapei a-XXIII-a din Liga Națională. La capătul unui meci spectaculos, oltenii s-au impus cu scorul de 106-78.

Alb-albaștrii  au urcat pe locul cinci cu 38 de puncte, iar medieșenii se situează pe locul 11 cu 30 de puncte, fără nicio șansă de a mai prinde unul din primele opt locuri.

Oltenii încep în forță și după numai două minute au deja 5-0 pe tabelă după aruncarea de la distanță a lui Seals și coșul de sub panou a lui Bureau. Medieșenii au replicat imediat și reușesc să egaleze la 5-5 după ce Bogavac a transformat două aruncări libere și coșul de 3 puncte al lui Radetic. Din păcate acesta se accidentează la mijlocul primul sfert și nu mai poate continua partida. Sten Sokk face 15-7 cu coș de semidistanță, iat Tyler imperial la libere mărește diferența la 25-13. Ultima reușită a primei secvențe aparține lui Andrei Mandache, 29-21.

Al doilea sfert a fost adjudecat și mai clar de formația craioveană  care a intrat la pauza mare cu 57-33 cu toate că au avut în teren mai multe rezerve care și-au făcut datoria. Andrei Căpușan fără greșeală la aruncările de semidistanță și Bogdan Popescu care l-a suplinit foarte bine pe Tyler.

După pauză a revenitit pe parchet o altă echipă medieșeană, iar Dumitrescu și Tsiaras au adus un pic de teamă în polivalentă prin reușitele de dincolo de semicerc. Gazul se apropie la 75-60 după 10 minute catastrofale a oltenilor.

Ultima secvență a meciului a fost un adevărat recital al craiovenilor, iar tripla lui Bureau  pentru 100 de puncte a ridicat în picioare pe cei 3000 de spectatori din tribune. Mediașul rămâne fără piesele de bază care au fost descalificate pentru cinci greșeli personale, iar cei care i-au înlocuit au fost simple jaloane pentru cinciul de bază al Craiovei. Babic a marcat în ultima secundă pentru un neverosmil 106-78 la finalul jocului.

Tyler cu 23 puncte și 14 recuperări, secondat de Bureau 17 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive, au fost remarcații gazdelor. De partea cealaltă, Slavisa Bogavac 21 de puncte și 16 recuperări, respectiv Tudor Dumitrescu cu 19 puncte și 3 recuperări au fost cei mai buni.

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova adiro :

    I-AM UMILIT
    Ne-am luat revansa pt meciul din tur,cat si pt cele din play-off de anul trecut.Un meci fara istoric in care Gazul s-a apropiat in sfertul 3, pe fondul relaxarii noastre dar si a aruncarilor de la distanta,dar care per ansablu a fost la discretia noastra.NE PREGATIM DE PLAYY-OFF!!!

    cu 10 ani în urmă (16.03.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova adiro :

    Tyler
    I-mi place din ce in ce mai mult Micutzul(cum i-l alint eu),intra foarte bine in combinatii si ceea ce este de remarcat ,faptul ca a inceput sa aiba un procentaj din ce in ce mai bun la libere.
    Daca a-ti observat echipa are o usoara cadere atunci cand el nu este in teren

    cu 10 ani în urmă (16.03.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!