Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SURSE. Craig Moore înapoi la Mediaș?

Adrian Micinic

Adrian Micinic
13.12.2012

Craig Moore ar putea fi una dintre noile achiziții ale lui Gaz Metan Mediaș. Formația de pe Târnava Mare este confruntată cu serioase probleme de efectiv, în condițiile în care Mike St John este pierdut pe termen lung, iar despre starea lui Deven Mitchell s-ar părea că nu există un diagnostic exact în acest moment.

Pe lângă accidentări, un alt argument care vine să sprijine eventuala legitimare a unor noi jucători constă în faptul că Gaz Metan a izbutit să se califice mai departe în FIBA EuroChallenge. Astfel, cu cel puțin alte șase jocuri în Europa, participarea în Cupa României, respectiv situația deloc strălucită din campionat, trupa pregătită de către Marcel Țenter are nevoie neapărată de sânge proaspăt și de o rotație cât de lungă posibil.

O veste bună vine dinspre Tudor Dumitrescu, jucător care se pare că a reluat pregătirile după operația la care a fost supus ca urmare a herniei de disc cu care a fost diagnosticat în această toamnă.

Totuși, pe lângă cel mai longeviv jucător din actualul lot al lui Gaz Metan, Țenter are neapărată nevoie de un jucător capabil să conducă mingea și să ofere alternative pentru pozițiile 1-2. Desigur, Mediaș are nevoie și de forță la interior, întrucât absența lui St John nu poate fi suplinită de nimeni în acest moment.

Pe de altă parte, problemele financiare cu care se confruntă clubul de pe Târnava Mare pare să împiedice realizarea unui extra-transfer înaintea meciului cu CSU Ploiești. Însă, nu trebuie să uităm că vorbim despre Gaz Metan Mediaș, o echipă la care problemele financiare se cataloghează altfel decât la majoritatea cluburilor din România. Altfel spus, acest aspect poate fi remediat în timp record și găsirea banilor pentru realizarea unui extra-transfer nu are legătură propriu-zis cu lipsa lor ci mai degrabă cu eliberarea acestora pentru realizarea sau ajutorarea îndeplinirii obiectivelor echipei. Concret, e o problemă administrativă sau de viziune la nivel de conducere, decât o criză financiară în adevăratul sens al cuvântului.

Moore (26 ani, 1.90 metri) pare să fie o soluție foarte bună pentru acoperirea poziției 2, acolo unde se poate spune că Gaz Metan nu a avut parte de cele mai bune și constante prestații în acest sezon. De asemenea, pe lângă forța ofensivă extraordinară a lui Craig, acesta poate fi un jucător util și pe faza de construcție. Americanul poate juca atât poziția 1 cât și poziția 2. În 43 de meciuri disputate în sezonul 2011/12 pentru Gaz Metan, Moore a avut medii de 10.0 puncte, 2.9 pase decisive și 2.4 recuperări pentru 10.6 la eficiență.

Dacă Craig se potrivește concepției și viziunii lui Marcel Țenter și Milorad Perovic cu privire la această echipă rămâne de văzut. Mai ales dacă va fi legitimat. Însă un lucru e sigur: Moore este cunoscut de mulți dintre jucătorii lui Gaz Metan, lucru de care este nevoie în cazul unui transfer în cursul sezonului.

Rămâne de văzut dacă zvonurile existente cu privire la eventuala revenire a lui Moore se vor confirma. De asemenea, este interesant de văzut când vor veni noutățile cu privire la îmbogățirea lotului de jucători.

1 comentariu la aceasta stire:
  • realHQ :

    LOL
    Ce elegant si voalat exprimat intr-un intreg paragraf de catre domnul Micinic faptul ca Gazu' nu ca nu are bani, dar ca inca nu se stie -din motive de schimbare politica sa zicem - directorul care trebuie sa semneze viramentul. :) Altfel simpatica echipa Gazul - echipa la care actionari suntem cu totii ;)

    cu 11 ani în urmă (13.12.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!