Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SURSE. Denison, foarte aproape de a nu mai continua la Oradea

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
24.06.2014

CSM Oradea se pregătește de o altă despărțire. Pivotul canadian Sean Denison este pe picior de plecare de la formația lui Cristian Achim. Conform unor surse apropiate site-ului nostru, sportivul în vârstă de 29 de ani are șanse minime să mai continue alături de formația bihoreană și în sezonul viitor.

Sean Denison a ajuns în vara lui 2013 la CSM Oradea, el venind de la Ataman Rostov. Pivotul ce măsoară 2.10 metri a jucat 37 de partide în LNBM pentru orădeni și 6 în Cupa României. El a încheiat sezonul cu medii pe meci de 10.9 puncte, 5.3 recuperări și 1.2 pase decisive în LNBM, iar în Cupa României a strâns medii de 13.2 puncte, 5.0 recuperări și 0.8 pase decisive. În sezonul recent încheiat, Sean Denison a fost principalul pivot al lui CSM Oradea. De asemenea, canadianul a prins în culorile lui CSM și 6 meciuri în EuroChallenge, unde a terminat cu 15.5 puncte și 9.0 recuperări în medie pe partidă.

Sean Denison a absolvit în 2007 universitatea Santa Clara iar după 4 sezoane petrecute în NCAA nu a fost draftat în NBA. Cariera de profesionist și-a început-o în Turcia unde a evoluat pentru Tofas S.K între 2007 și 2010. În sezonul 2010/11 a evoluat pentru germanii de la Eisbaren Bremenhaven.  În 2011/12 a jucat în Rusia pentru Spartak Primorye și înainte de a veni în Români a, a jucat tot în Rusia pentru un an în tricoul lui Ataman Rostov.

Această despărțire, care se conturează, ar fi a treia despărțire importantă după ce de la bihoreni au mai plecat Will Franklin și Titus Nicoară.

18 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara sorin :

    pacat
    Daca se confirma acest zvon,va fi o alta galusca greu de digerat de suporterii oradeni.Denison a fost cel putin in ultimul sezon baschetbalistic al CSM-ului,unul dintre stalpii echipei.Dar,poate asta este doar parerea mea.

    cu 9 ani în urmă (24.06.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru :

    dupa cum spuneam....
    oradea se destrama... sfarsit de ciclu.
    dar, poate renaste ca pasarea phoenix!

    hai Oradea!

    titus, will - mercenari de 2 bani

    cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Franklin nu ii mercenar, pana la urma nu simtul datoriei iti hraneste familia! Sunt putini cei care joaca doar din placere....

      cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    • U BT Cluj-Napoca horatiucsm:

      tim
      Nu toti pot fi ca TIM DUNCAN. Franklin bine ca o plecat aducem altu mai bun, dar de Titus e pacat ca alt jucator roman mai bun nu este in campionat.

      cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru :

    lol
    acum nu esti deloc corect - doar a plecat la voi.
    avand in vedere faptul ca a fost tinut un an pe banii clubului ,i s-a acordat o mare incredere si a plecat cum a plecat nu pot sa il consider decat un mercenar de 2 bani.

    oricum, astept berea...

    :P

    cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Sincer, dupa ce toata finala am tinut cu voi acuma am o jena, asa, cand vad ca se destrama echipa voastra! Zicea cineva pe aici ca in anul in care a fost accidentat nu a fost platit si in anul urmator salariul lui a fost foarte mic.... daca informatiile astea sunt corecte (aici le-am citit si era coleg de-al vostru de suferinta) atunci ii orice dar nu mercenar! Cat despre bere, sper sa nu o primesti :)) si asta nu din punct de vedere financiar!

      cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      ...
      Eu pe Will il inteleg desi daca pleca afara nu eram asa de suparat (dar inca nu a semnat cu Cj din cate stiu) dar pe Titus cu toate argumentele lui FlorinD nu pot sa il inteleg. Avea sansa sa devina un simbol pentru echipa orasului natal. Cu siguranta nu era prost platit si poate pe termen lung castiga mai bine si financiar decat sa zboare din floare in floare. Sper pentru el ca Steaua Eximbank sa nu repete situatia Steaua Turabo sau Gaz Metan Medias.

      cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    Se scrie
    Titu$ si Wi$$

    cu 9 ani în urmă (24.06.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru :

    si...
    deni$on...

    cu 9 ani în urmă (24.06.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Evelina Nicolae :

    La cine pleaca Nicoara?
    La cine pleaca Nicoara? La Steaua Exim, echipa care are fonduri banesti mult peste medie (Exim Bank - banca de stat!?! si primaria Bucurestiului...etc), o echipa din afara play-off-ului, cu zero realizari cu un antrenor ca Bavcevic, care nu este adeptul jocului sub panou (poate prinde T. Nicoara maxim 15 per meci, ca la Medias) si ce sa mai spunem de temperamentul d-lui antrenor.
    Pentru ce? Vreo 1000 euro in plus, sa fim seriosi d-lor, pentru Bucuresti diferenta asta e infima.
    NU, CSM Oradea se desparte de Titus Nicoara, ci dansul de echipa.Se desparte de o echipa creata in jurul lui de doi oameni de caracter, d-l Cristian Achim si d -l Serban Sere.
    Iar pentru fani e o lovitura, sala lor la Steaua de cat e de 300 de locuri? Din astia cat o sa-l sustina? La ce caracter are Titus o sa fie unpic lovit de acest fapt, in orice caz domnule Titus succes!!!

    cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    • CSM CSU Oradea unguru:

      foarte adevarat...
      titu$ a plecat ca un adevarat mercenar...
      la csm nu are ce sa mai caute!

      cei "4 muschetari" ce au fost anuntati ca pleaca, s-au prezentat chiar dupa terminarea finalei si au cerut cu nesimtire salarii cu mult mai mari. asta e multumirea fata de echipa ce i-a adus in top.

      performantele CSM-ului sunt in primul rand ale lui Cristi si ale lui Serban si nu ale jucatorilor luati individual...

      oradea va renaste ca pasarea phoenix!

      PS: acelasi lucru s-a intamplat si la sfarsitul sezonului 2013-2014 cu maric, pesic si lupusavei... asta pentru curiosi. nu au fost dati afara ci pur si simplu nu li s-a raspuns afirmativ la nesimtire. punct

      cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    • U BT Cluj-Napoca horatiucsm:

      lasa
      il aducem pe Moldoveanu in locu lu Titus. :))

      cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Unguru, sincer exagerezi grav, un jucator, oricare o fi el nu o sa iti joace pentru ca asa vrei tu! Dykes cand a plecat de la noi abvea 4500 Euro salar, a mers in Ucraina pe 14500 .... are sotie/prietena si doi copii plus o familie numeroasa in spate, crezi ca ii tot una 4500 cu 14500? Un sportiv joaca pentru bani si nu pentru iubire, iubirea nu tine de foame! Fiecare sportiv isi cunoaste valoare si din pacate tampitii de la federatie au facut in asa fel incat uni sportivi sa se supraevalueze! Degeaba ii numesti mercenari si mai ai putin si ii faci si gunoaie, atata vreme cat au fost in teren au dat totul pentru Oradea, asta ii to ce conteaza!!! Cati Silva sunt in lumea asta, cati Ciua care iti joaca din placere sunt in lumea asta? Pana la urma traim intr-o societate bazata si formata pe bani si in conditiile astea banul este primordial! Sa sti ca oricum privesti problema, dragostea cu forta tot viol se numeste!

      cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    Raspunde
  • YMCA alin67 :

    nicoara
    Dupa un an-doi petrecuti la o echipa,un jucator nu poate insemna prea mult pentru fani,indiferent de valoare sau de prestatia avuta. Personal il consider pe Titus un jucator supraevaluat,foarte norocos si cu un joc la recuperare tolerat de arbitri. Poate ca voi fi criticat si cu siguranta nu este treaba mea,dar nu-mi place. De asemenea, nu cred ca Franklin merita 6000, asa cum am auzit ca primeste. In primul an la Energia, Evans i-a adus pe Jackson,Troupe,Darby la 2-3000, iar talentatul si regretatul Hardy juca pe 1000 la Giurgiu (adus tot de Evans). Balta are peste destul. Consider ca atitudinea lui Sere de a nu ceda presiunii create de "prestatia si meritele" jucatorilor (care pana la urma nu au reusit decat sa fie APROAPE de o performanta-locul doi nu prea este retinut de istorie)este una coecta.

    cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      CAnd nu cedezi pierzi sau castigi, orice decizie ei este o arma cu doa taisuri..... O fi avand balta peste dar asta nu inseamna ca ii peste de calitate!

      cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Este o diferenta uriasa intre un jucator care sti ca ii bun sau mai bine zis stii ce poate si pe ce te bazezi si unul care speri ca sti si ca poate! Jucatori de streetball gasesti pe toate gardurile, din pacate aia sunt interesate doar de statistica personala!

      cu 9 ani în urmă (24.06.2014)
    Raspunde
  • YMCA alin67 :

    diferenta
    Este,sigur in ce priveste salariile,dar exista si posibilitatea sa constati ca cel cu salariul mai mic (streetball-erul de pe gard) joaca mai bine. Clujul insa,care are bani de cheltuit din belsug nu trebuie sa experimenteze.In plus,5-10% din 6000 e mai mult decat din 3000. Dar,cum spuneam,are balta peste (si BT-ul cash).

    cu 9 ani în urmă (25.06.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Nu inteleg cum am ajuns la discutii despre BT si cash-ul lor sau de ce este esential bugetul nostru in relatia cu salariile celor de la CSM! Nu uita ca bugetul asta trebuie sa sustina mai mult decat echipa mare, acu doi ani grupele de copii au consumat 150.000 Euro dintr-un buget de 600.000 Euro, anul trecut bugetul pentru tot clubul a fost 500.000 Euro cu o alocare de 75-100.000Euro pentru copii! Nu, nici o echipa care vrea performanta nu isi poate permite sa experimenteze, noi din 500.000 am experimentat un singur jucator, Sparks, si a fost si castigator da si perdant, cu el in forma am fi avut mai multe sanse sa ajungem in finala! Nu poti face o echipa de experimente daca macar o urma de obiectiv!

      cu 9 ani în urmă (25.06.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!