Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SURSE. Echipele din grupa valorică B a LNBM cer depunctarea celor de la CSM Mediaș

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
25.09.2018

Luni, 24 septembrie 2018, a avut loc la București ședința Consiliului Director al Federației Române de Baschet. La această ședința au participat cei 12 membrii ai Consiliului Director plus alți doi invitați, Adrian Voinescu, președintele Colegiului Central al Arbitrilor și Doru Toma, jurist FRB.

În cadrul ședinței, la punctul 6, au fost consemnat și aprobate următoarele decizii:

„6. Memoriul celor 3 cluburi din LNBM, grupa B, si memoriile justificative ale cluburilor care sunt pasibile de depunctare, pentru neparticiparea in LN de 3x3, au fost directionate catre CCLTO, forul decizional, care trebuie sa se intruneasca de urgenta si sa analizeze memoriile respective.”

Din informațiile nostre, ABC Athletic Constanța a inițiat un memoriu împotriva celor de la CSM Mediaș și cer depunctarea echipei de pe Târnava pentru faptul că nu a îndeplinit toate condițiile de participare în LN de baschet 3x3. Echipa de la Marea Neagră a primit susținere și din partea celorlalte echipe din grupa valorică B a LNBM, Cuza Sport Brăila și CSO Voluntari.

Regulamentul specific al LNBM Masculin 2018/2019 face următoarea referire la participarea în LN 3x3:

„35. Fiecare echipă structură sportivă cu echipă înscrisă în LNBM are obligația:
b) De a participa în „Liga Națională de Baschet 3x3”, sezonul 2018: neparticiparea la minim 4 turnee se sancționează cu depunctare cu 5 puncte în LNBM.”

Și în baschetul feminin există o problemă asemănătoare, unde chiar campioana Sepsi SIC Sfântu Gheorghe nu a participat la suficiente turnee de LN 3x3.

Rămâne de văzut ce va decide CCLTO, for decizional care trebuie să se întrunească de urgeanța pentru soluționa această problemă.

6 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Frumos spirit...
    Sa va fie rușine, mai ales Constanței și Brăilei... Doua orașe comparabile cu Clujul care se ocupa cu asemenea mizerii... și care se chinuie de ani de zile în ligile inferioare... asta da profesionalism... bine la Brăila mor jucătorii prin oraș, dar voi va luați de Mediaș... mie silă.

    cu 5 ani în urmă (25.09.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Stop
      Ești supărat pe cei de la Constanța că v-au reclamat, dar pe proprii manageri care nu și-au făcut treaba și nu au trimis 3 oameni să joace baschet nu ești supărat...

      cu 5 ani în urmă (25.09.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Cararidemunte :

    Jucati cinstit ! Jucati pe teren,nu in culise!
    Gyke,esti dezinformat. CSM Medias a participat la fix 4 turnee de 3x3. Din cate stiu eu,au ramas 3 juniori sub contract la club peste vara si s-au antrenat fara pauza doar pentru participarea la 3x3.
    Eu cred ca echipelor din grupa B le cam tremura chilotii cand vad ce echipa si-a facut Mediasul :) niciuna dintre ele nefiind sigura pe o calificare mai departe. Dar,cu o depunctare a Mediasului cu 5 puncte,ar avea mari sanse sa mearga ele mai departe. Daca s-au aliat pentru memoriul acesta,sigur se vor alia si in campionat si isi vor da meciuri una alteia,doar ca sa ii scoata pe Medias. Pacat. Jucati pe teren baschet,oamani buni. In tara asta merge numai cu aliante,prietenii,furaciuni si injungheri pe la spate .

    cu 5 ani în urmă (25.09.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Păi
      ... dacă au jucat la toate turneele atunci nu au nici o problema, iar un eventual memoriu va fi respins... Dar tare mi-e teama ca lucrurile nu stau chiar asa, informat sau dezinformat.

      cu 5 ani în urmă (25.09.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Cararidemunte :

    Eroare?'
    Probabil s-a strecurat vreo eroare. Sunt curios unde! Mediașului abia a început un proiect nou, iar Brăila,Constanța și Voluntari,cu bugete mult mai mari și sponsori, sa se împiedice de un amarat de oraș? Sibiul are din nou doua echipe,și noi ne tărâm prin ligile inferioare???
    Eu aștept sa vad duelurile pe parchet dintre cele 4 echipe. Ar fi frumos sa fie televizate și meciurile din grupele B și C. Vor fi meciuri echilibrate și interesante.
    Hai CSU! Întotdeauna peste U!

    cu 5 ani în urmă (26.09.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Corect
    Cararidimunte.... Respect, exact asta e.situatia.

    cu 5 ani în urmă (26.09.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!