Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

ACTUALIZAT. SURSE. Se reîntoarce Ceskovic la CSU Sibiu?

Radu Bărăian

Radu Bărăian
27.01.2015

Foto: Andor Marton

După ce sursele Total Baschet au indicat că Matija Ceskovic este aproape de o revenire la CSU Atlassib Sibiu, informatia a fost confirmată și de clublui sibian, printr-un comunicat de presă.

"CSU Atlassib Sibiu l-a transferat ȋn echipa galben-albastră pe Matija Ceskovic. Acesta și-a manifestat dorința de a se reîntoarce la Sibiu, după un tur bun de campionat, la echipa BC Târgu Mureș", se arată ȋn comunicat.

----

Începând de luni, 26.01, Matija Ceskovic nu mai este jucătorul formaţiei BC Mureş Târgu Mureş. Anunţul oficial a fost făcut de către site-ul clubului mureşean, la o lună distanţă după ce sursele Total Baschet au sesizat iminenţa rupturii dintre sportivul croat şi clubul mureşean. După această despărţire BC Mureş Târgu Mureş a rămas cu şase jucători străini în componenţă.

Aceleaşi surse indică faptul că Ceskovic este foarte aproape de o revenire la CSU Sibiu, formaţia alături de care a disputat, în stagiunea trecută, sferturile de finală ale LNBM. Fundaşul croat s-a simţit foarte bine pe malul Cibinului, dovadă fiind statisticile înregistrate, medii de 16.6 puncte, 4.3 pase decisive cu 48.1% la aruncările de la semidistanţă şi 40.1% de la mare distanţă. Dacă se va concretiza transferul, Ceskovic va părăsi pentru a doua oară BC Mureş Târgu Mureş cu direcţia CSU Sibiu.

La capitolul zvonuri putem menţiona o potenţială despărţire între CSU Sibiu şi LeVar Seals, cel mai probabil în cazul în care varianta Ceskovic se va concretiza. Americanul aflat la al 10-lea sezon consecutiv în România a evoluat în 14 partide pentru CSU având medii de 13.2 puncte şi 3.2 recuperări pentru 10.6 unităţi la eficienţă. Vom reveni cu mai multe amănunte.

11 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    !
    Hai Cesko hai ! E clar ca Matija e peste Levar in momentul acesta, Levar ne-a si ajutat pana acum, dar a si gresit, nu mai e ce a fost odata din pacate.

    cu 9 ani în urmă (27.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe aditza :

    haha
    Levar juca pentru echipa, Ceskovic joaca pentru statistica. Crezi ca daca vroia Levar sa arunce numai el la cos nu putea? Acum o sa avem nevoie de 2 mingi pe teren ca sa poata arunca cate 20 de aruncari pe meci Boiki, Matija si Hurd iar ceilalti se vor uita...Cred ca nu au citit bine statistica cei din staff!

    cu 9 ani în urmă (27.01.2015)
    • BC CSU Sibiu danb61:

      haha+ha
      20pct.Boiki+20 Matija+20 Hurd=60.Lee-15;Calota-15 si se mai poate trai!

      cu 9 ani în urmă (27.01.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe aditza:

      haaaaa
      Felicitari! Este exact cum ai prevazut :))))))))))))) Exact pe dos! hahaha

      cu 9 ani în urmă (02.03.2015)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Andrei<3Scm :

    Levar
    Hai LeVar înapoi la Craiova, ca doar noi te iubim cel mai mult!!! Știam eu ca trebuia sa facem tot sa il păstram la noi din vara!!

    cu 9 ani în urmă (27.01.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      Azi
      esti cam inflacarat...Sigur,desi cineva a remarcat corect ca LeVar nu mai este decat amintirea jucatorului decisiv de odinioara,este net peste cateva dintre petardele aduse pe post de jucatori la noi.In plus,nu ne-ar mai ajuta cu nimic,calificarea in play-off este iremediabil compromisa,eu mai degraba as utiliza aceasta parte a sezonului pentru consolidarea jocului romanilor,in vederea campionatului urmator,cand se revine la obligativitatea folosirii unui roman pe toata durata meciului.

      cu 9 ani în urmă (27.01.2015)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    pierdere
    Ceskovic este un jucator foarte bun pentru liga noastra. Este o pierdere ca a plecat de la noi. Daca as fi sigur ca asta va insemna ca Polyak va juca 15 min pe meci as putea sa accept usor decizia, dar raman cu impresia ca Matija a fost un jucator tare fain in tricoul BC Mures.

    cu 9 ani în urmă (27.01.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu frank :

    Matija
    Eu unul ma bucur sincer ca a revenit la Sibiu, nu trebuia sa plece la sfarsitul campionatului trecut. Bine ai revenit Matija! Imi pare rau de Levar dar asta e viata, mult succes in campionatul Ungariei la Kormend!

    cu 9 ani în urmă (27.01.2015)
    • tzontzolino:

      Levar
      Si mie imi pare rau de Levar..nu inteleg de ce nu avea cetatie deja! Sincer mi se parea inimos si muncitor-adica nu era arongat sau absurd ca multi altii! Nu tragea de statistica, era atent..! Sunt jucatori ca el, Darby, Troupe,Jovanovic si chiar Ciuc care parca ii stii de o viata pe aici si ti se pare aiurea campionatul fara ei!

      cu 9 ani în urmă (27.01.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    LeVar ar avea la toamna exact 10 ani de cand joaca in Romania, e normal sa fie de-al casei. Din pacate e acelasi tip comod care nu a nici evoluat, nici involuat. Ba chiar i-a pierit mult din motivatie comparativ cu primele doua sezoane si poate asta l-a facut putin mai "de echipa". Insa, a ramas acelasi gen de jucator care are flash-uri fantastici, dar nu te poti baza pe el intotdeauna. La final de meci poate da 3 de 3, iar pana atunci sa aiba un 0 din 5 si alte cateva atacuri facute praf. Cand a venit a fost ceva atractiv, o pata de culoare. Imi aduc aminte un meci cu Pitestiul lui Ziguli in cupa cand a la o diferenta considerabila a scapat pe contraatac, a batut mingea in podea si a dat un dunk care a facut "Demianul" sa sara in sus. Cu timpul i-a cam pierit cheful, au aparut si altii cu skill-urile lui si el a ramas pe la mijloc p-acolo. Cand a fost adus in primele multe meciuri era de o stangacie teribila si cum era moda brazilienilor de duzina la fotbal(vb lui DInu, in Romania a fost adus primul brazilian care nu stie dribla), ne gandeam ca si la CLuj a venit primul american care nu stapaneste niciun procedeu de pe acolo.

    cu 9 ani în urmă (27.01.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    .
    Din pacate ambii sunt in scadere de forma fata de sezonul trecut, deci nu stiu cu cat ne va ajuta mai mult Ceskovic.

    cu 9 ani în urmă (28.01.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!