Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SURSE. U-BT Cluj, direct în grupele Basketball Champions League, Steaua în preliminarii

Radu Bărăian

Radu Bărăian
27.05.2017

Sezonul 2016-2017 din Liga Națională de Baschet Masculin s-a încheiat ieri odată cu ultimul meci din finală. Odată cu acest ultim joc s-a definitivat clasamentul final, noua campioană națională fiind U-BT Cluj-Napoca, argintul revenind celor de la Steaua CSM EximBank București, bronzul celor de la CSM CSU Oradea, în timp ce BC CSU Sibiu a încheiat pe locul 4. 

Toate cele patru formații din fruntea ierarhiei vor evolua în sezonul competițional 2017-2018 în cupele europene, iar conform surselor TotalBaschet, campionii de la U-Banca Transilvania vor evolua direct în grupele Basketball Champions League, în timp ce vicecampionii de la Steaua vor disputa două tururi preliminarii pentru a-și asigura calificarea în grupele aceleiași competiții. Totodată, ocupantele locurilor 3 și 4, CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu, vor evolua în grupele primei faze a FIBA Europe Cup

În sezonul recent încheiat, România a fost reprezentată în România tot de patru echipe și anume CSM CSU Oradea, U-BT Cluj, Steaua CSM și BC Mureș. Orădenii au jucat 2 tururi preliminarii în Champions League și au reușit calificarea în grupe, de acolo au fost însă eliminați și au ajuns în fazele superioare ale FIBA Europe Cup, acolo unde au părăsit competiția în faza optimilor de finală. U-BT Cluj a fost eliminată în preliminariile Champions League, a trecut de prima fază a FIBA Europe Cup, însă s-a văzut eliminată în runda secundă. De cealaltă parte, Steaua a părăsit FIBA Europe Cup după prima fază a grupelor, în timp ce BC Mureș a ajuns până în faza a doua a FIBA Europe Cup, parcursul lor european fiind încheiat acolo. 

Vom reveni cu mai multe informații referitoare la acest subiect! 

*Foto: Răzvan Păsărică @sportpictures.eu / Roby Boros / Facebook CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!