Stiri

Sabrina Ionescu și Kobe Bryant au fost co-antrenori la un turneu de junioare U16

David Istrate

David Istrate
15.04.2019

Acum 9 zile a avut loc finala competiției feminine din cadrul NCAA, câștigată de Baylor cu scorul de 82-81 în fața lui Notre Dame. Sabrina Ionescu și Oregon au ratat la limită calificarea în ultimul act, după ce au fost învinse pe final de Baylor.

Cu toate acestea, universitatea din Eugene, Oregon, s-a descurcat foarte bine la prima apariție în Final Four. Mai mult decât atât, Sabrina Ionescu, lidera acestei echipe, a anunțat că va mai sta un an la facultate pentru a încerca să câștige titlul național.

Până la începerea noului sezon, jucătoarea născută în Walnut Creek, California, se bucură de o scurtă perioadă de vacanță însă activitățile ei țin în mare parte tot de sfera baschetului. De exemplu, în seara de duminică, 14 aprilie, legendarul jucător al lui Los Angeles Lakers, Kobe Bryant, a participat împreună cu echipa sa de fete la un turneu în Eugene. Acesta a invitat-o pe Sabrina Ionescu să i se alăture pe banca tehnică.

Formația alcătuită din jucătoare de 11, 12 sau 13 ani s-a bătut de la egal la egal cu celelalte echipe din această competiție U16 și a reușit să câștige trofeul. Fetele antrenate de Bryant și Ionescu au avut o motivație speciale, jucând pentru persoanele cu autism. După ce au câștigat turneul, fiecare componentă a echipei a primit câte un tricou pe care scria „Jucăm pentru autism” („Hoopin' for autism”).

Kobe Bryant a postat imaginea cu fetele sale, declarând că este foarte mândru de ele. De asemenea, cvintuplul campion NBA i-a mulțumit în descriere și Sabrinei Ionescu pentru ajutorul acordat pe banca tehnică. La scurt timp, Kobe Bryant a postat încă o fotografie în care era alături de fiica sa mijlocie, Gianna, și de Sabrina Ionescu. Prin această postare, businessman-ul de 40 de ani a divulgat porecla pe care i-a dat-o Sabrinei Ionescu. Jucătoarea cu origini în România a primit numele de „Geppetto” după celebrul personaj din romanul pentru copii „Pinocchio”, scris de Carlo Collodi în 1883, și adaptat de Disney într-un film 57 de ani mai târziu.

View this post on Instagram

#mambacita and @sabrina_i aka Geppetto

A post shared by Kobe Bryant (@kobebryant) on Apr 14, 2019 at 8:25pm PDT

Chiar dacă nu înțelegem exact motivele care stau în spatele acestei denumiri, suntem siguri că Bryant are raționamentul lui. Oricum, ne bucură relația excelentă dintre Sabrina Ionescu și un jucător așa de consacrat precum Kobe Bryant, considerat de mulți în Top 3 al celor mai buni baschetbaliști din istorie. Sperăm că sportiva de 21 de ani să învețe cât mai mult de la jucători precum Kobe Bryant, Steph Curry sau LeBron James și să devină un model pentru tinerele baschetbaliste din Statele Unite ale Americii și, de ce nu, din România.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!