Stiri

Sabrina Ionescu participă la World Cup 3x3 cu SUA

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.06.2018

Sabrina Ionescu joacă pentru Statele Unite la FIBA World Cup 3x3 care a început astăzi în Filipine. Sportiva cu origini românești face parte dintr-o echipă foarte tânără, cu cea mai experimentată jucătoare având 21 de ani.

Sabrina Ionescu (locul 8258 mondial și 761 la categoria open feminin) le are alături pe Erin Boley, Otiona Gildon și Ruth Hebard. Toate au același număr de puncte, 29.900 și ocupă locuri învecinate în clasamentul mondial. Gildon este cea mai experimentată, având 21 de ani. Celelalte trei componente ale reprezentativei SUA au 20 de ani. Ionescu a făcut echipă cu Boley, Gildon și Hebard și în timpul sezonului, în NCAA, la Oregon Ducks.

Cele patru s-au impus la USA Basketball 2018 Open National Championships, care s-a ținut în 21 și 22 aprilie. Au concurat pentru Oregon Ducks și au câștigat în finală cu Bye Felicia, scor 21-6. Din lotul finalistelor de la naționalele americane au făcut parte și două jucătoare care au evoluat în campionatul românesc, Kristen McCarthy și Vashuandra Young.  

Formația Statelor Unite a fost repartizată în grupa C la FIBA World Cup 3x3 și a este a 13-a în lista capilor de serie, din cele 20 de participante. Americancele încep turneul sâmbătă dimineață, la ora 6:50 (ora României), în fața Iranului (10). De la 9:30 urmează meciul cu Andorra, a doua favorită. După o zi de pauză, SUA dispută ultimele două partide din grupă, luni dimineață, de la ora 6:50 cu Uganda (19) și de la ora 8:20 cu Rusia (5), deținătoarea titlului.

Statele Unite au câștigat primele două titluri mondiale din competiția feminină de 3x3, în 2012 și 2014. La ediția din 2016 americancele s-au clasat pe locul trei, iar anul trecut nu au avut suficiente puncte pentru a se califica la turneul final.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!