Stiri

Sacramento Kings va retrage maieul purtat de Peja Stojakovic

Paul Olar

Paul Olar
18.09.2014

Sacramento Kings a anunțat în cursul zilei de marți, 16 septembrie, faptul că va retrage numărul 16 purtat de Predrag Stojakovic. Baschetbalistul a evoluat la gruparea din California în perioada 1998-2006, reușind performanțe deosebite.

Făcând echipă cu Mike Bibby și Chris Webber, sârbul i-a ajutat pe “regi” să ajungă de trei ori în semifinalele Conferinței de Vest. Ulterior, extrema a fost cedată la Indiana Pacers, New Orleans Hornets, Toronto Raptors și Dallas Mavericks, plavul câștigând și titlul NBA alături de ultima grupare amintită.

De altfel, “Peja” a contabilizat 899 de prezențe în cel mai important campionat al planetei, remarcându-se cu medii de 17.0 puncte, 4.7 recuperări și 1.8 pase decisive. Totodată, ex-iugoslavul a participat de trei ori la NBA All Star Game, fiind și dublu campion al concursului de trei puncte.

Originar din Pozega, Stojakovic și-a început cariera în maieul Stelei Roșii Belgrad. El a mai trecut și prin Grecia, acolo unde a fost desemnat MVP-ul stagiunii 1997/1998. În plus, fostul sportiv se mândrește cu o activitate internațională fabuloasă, din moment ce a pus mâna pe medaliile de aur la FIBA World Cup 2002, respectiv Eurobasket 2001.

Predrag devine, așadar, al șaselea jucător ce beneficiază de o astfel de onoare din partea lui Kings. Ceremonia oficială de retragere va avea loc pe 17 decembrie.

*Foto: gettyimages.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!