Stiri

San Antonio Spurs se află într-o situație neobișnuită cu 15 meciuri rămase din sezonul regulat

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
13.03.2018

San Antonio Spurs a suferit al 3-lea eșec la rând și a ieșit din zona locurilor care duc în play-off, pentru prima dată în ultimii 20 de ani. Fără Aldridge, Leonard și Ginobili, Spurs a pierdut derby-ul texan cu Houston Rockets, scor 109-93. Echipa condusă de Gregg Popovich a ajuns astfel într-o situație neobușnuită și anume să fie în afara locurilor de play-off atât de târziu în sezon. Acest lucru nu s-a mai întâmplat pentru Spurs de când Tim Duncan a fost draftat în anul 1997.

„De când sunt în ligă, am jucat opt finale de conferință, cinci finale NBA. Am câștigat mult. Dar în acest an, au fost o mulțime de accidentări. Trebuie să găsim o cale să încercăm să ne calificăm în play-off” a spus Tony Parker după înfrângerea din Houston.

San Antonio a jauns pe 10 în clasamentul Conferinței de Vest cu 37 de victorii și 30 înfrângeri. După All Star Game texanii au câștigat doar 2 partidei și au suferit 6 înfrângeri.

În actualul sezon San Antonio Spus s-a confruntat cu o mulțime de probleme medicale. Kawhi Leonard, principalul nume din lotul lui Gregg Popovich, a jucat doar 9 meciuri ăn acest sezon. De-a lungul acestui sezon texanii au folosit 23 de garnituri de start diferite și au avut întreg lotul la dispoziție pentru un singur meci.

Este așteptată revenirea lui Kawhi Leonard pentru a salva acest sezon. „The Klaw” și-a anunțat revenirea în acțiune la meciul de joi, 15 martie, contra lui New Orleans Pelicans. Totuși există multe semne de întrebare asupra impactului pe care Leonard îl poate avea asupra echipei din angrenajul căreia a lipsit 58 de meciuri în acest sezon.

„Toată lumea încearcă să fie cât de buni pot fi ei în apropierea play-off-ului. Acesta va fi și obiectivul nostru, de asemenea – să fim în play-off și să fim cât mai buni posibil, indiferent de circumstanțe” a spus și Gregg Popovich.

San Antonio Spurs mai are la dispoziție 15 partide pentru a se redresa și a ajunge în play-off pentru al 21-lea sezon la rând. Recordul de prezențe consecutive în play-off este deținut de Syracuse Nationals, transformată ulterior în Philadelphia 76ers, cu 22 de sezoane la rând în faza eliminatorie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!