Stiri

San Antonio Spurs traversează cea mai bună formă a sezonului

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
13.03.2019

San Antonio Spurs traversează cea mai bună perioadă a a sezonului 2018/2019 din NBA, după ce a obținut cea de a 6-a victorie consecutivă. Formația din Alamo City a câștigat pe terenul lui Dallas Mavericks cu scorul de 112-105, într-un derby din Texas.

Elevii lui Gregg Popovich au stăpânire pe joc spre finalul actului inaugural, când au reușit să se desprindă și să încheie primele 10 minute de joc la 10 puncte avantaj. Cu DeRozan și Aldridge în mare formă, Spurs nu a mai cedat avantajul până la finalul partidei și chiar mai mult decât atât, diferența în marea majoritate a fost de minim două posesii.

DeMar DeRozan a fost omul meciului cu 33 de puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări și 4 intercepții. LaMarcus Aldridge a fost și el la înălțime cu 28 de puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive. Derrick White a avut o contribuție importantă, 23 de puncte, 7 pase decisive și 3 recuperări. Davis Bertans a venit de pe bancă cu 11 puncte și 6 recuperări.

Jalen Brunson a impresionat la Mavs cu 34 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Dwight Powell a încheiat cu 20 de puncte și 7 recuperări, în timp ce Luka Doncic a avut o prestație mai ștearsă decât în mod normal și și-a trecut în cont 12 puncte, 7 pase decisive și 6 recuperări.

După acest succes, San Antonio Spurs ajunge la 39 de victorii și 29 de înfrângeri și ocupă poziția a 6-a în Conferința de Vest, la o diferență de 5 meciuri față de Sacramento Kings, prima echipă de sub linia care duce în playoff.

O prezență în playoff o poate duce pe formația din San Antonio în rândul echipelor cu cele mai multe prezențe consecutive în playoff-ul NBA. Spurs este aproape de al 22-lea playoff la rând iar singura echipă care a mai reușit acest lucru a fost Philadelphia 76ers între 1950 și 1971, dar între 1950 și 1963 franciza se afla în Syracuse și evolua sub numele de Nationals.

San Antonio este foarte aproape de această performanță luând în considerare și forma bună pe care o traversează. Texanii au câștigat ultimele 6 partide disputate, după cum urmează:

vs Detroit Pistons – 105-93
vs Oklahoma City Thunder – 116-102
vs Denver Nuggets – 104-103
@Atlanta Hawks – 111-104
vs Milwaukee Bucks – 121-114
@Dallas Mavericks - 112-105

Următoarele 6 partide par puțin mai complicate pentru San Antonio Spurs, chiar dacă 4 dintre ele se vor desfășura la AT&T Center:

vs New York Knicks
vs Portland Trail Blazers
vs Golden State Warriors
vs Miami Heat
@Houston Rockets
@Boston Celtics

*foto: nba.com/Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!