Stiri

Santana, Popescu, Vlaicu, Ştefan: „Suntem campioni europeni!”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
08.09.2014

România a câştigat Campionatul European de baschet 3x3 după o finală nebună cu Slovenia, câştigată în cele din urmă de tricolori cu 18-16, fiind conduşi la un moment dat cu 14-16. Angel Santana, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu şi Vasile Ştefan şi-au adjudecat aurul european în competiţia organizată la Bucureşti, având o singură înfrângere pe parcursul turneului, chiar cu Slovenia, scor 20-21, în ultimul meci din faza grupelor. 

Cei patru baschetbalişti români au vorbit după finala cu slovenii despre acest succes imens pe care l-au izbutit, spunând la unison că sunt campioni europeni. 

„Sunt extrem de fericit! Suntem cei mai buni din Europa, suntem campioni! A fost o atmosferă de vis, o competiţie deosebit de grea, şi mă bucur că la final am demonstrat că noi suntem numărul 1”, a spus Angel Santana.

„Nici nu-mi vine să cred, nu am cuvinte. Suntem campioni europeni! A fost un turneu foarte dificil, am muncit enorm, şi am demonstrat că merităm medaliile de aur. Nu am trăit aceste sentimente până acum în baschetul clasic, dar uite că acum trăim momente unice. Suntem cei mai buni din Europa! Mulţumim publicului care ne-a împins efectiv de la spate şi ne-a dat putere să revenim de la 14-16 pentru Slovenia”, a declarat Bogdan Popescu.

„Ne-am împlinit visul: suntem campioni europeni. Am muncit mult pentru această performanţă şi am demonstrat că suntem cei mai buni. A fost o atmosferă fantastică, iar acest public merită numai medalia de aur!", a completat şi Cătălin Vlaicu.

„Este cea mai frumoasă seară, am câştigat aurul european! A meritat din plin să ratez nu una ci trei vacanţe pentru acest titlu. A fost foarte greu, dar publicul ne-a dat aripi", a mărturisit Vasile Ştefan.

Într-un final, Horia Păun, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, a vorbit la rândul său despre această performanţă istorică, câştigarea primului titlu european de baschet 3x3.  

„Este un succes meritat după 10 ani de muncă. România a fost pionier în această disciplină, iar acum culegem roadele. Am avut un public senzaţional în aceste trei zile în Bucureşti şi în final ne-am bucurat împreună atunci când s-a cântat imnul României la festivitatea de premiere. Aşteptăm în continuare evenimente similare, dar de asemenea aşteptăm ca tinerii care au urmărit această competiţie şi au fost în Piaţa Universităţii să vină la baschet şi să vizeze performanţa. Sperăm ca şi cei patru baschetbalişti care au cucerit aurul în această seară să devină modele pentru copii", a concluzionat preşedintele FRB, fiind citat de site-ul oficial al forului din ţara noastră.

În cele trei zile de competiţie, naţionala masculină a României a obţinut rezultatele următoare: 

Faza grupelor

vs. Italia 16-13

vs. Azerbaijan 15-8

vs. Slovenia 20-21

Sferturi de finală

vs. Belgia 21-15

Semifinale

vs. Lituania 18-13

Finală

vs. Slovenia 18-16

De cealaltă parte, în competiţia feminină, reprezentativa compusă din Gabriela Mărginean, Anca Şipoş, Andra Haas şi Alina Crăciun s-a oprit în faza sferturilor de finală, având următoarele rezultate. 

Faza grupelor

vs. Ucraina 20-17

vs. Irlanda 17-12

vs. Elveţia 15-20

Sferturi de finală

vs. Rusia 15-21

*Foto: frbaschet.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe D12 :

    campioni europeni la ....
    miuta! meserie!

    cu 9 ani în urmă (09.09.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate