Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sasha Ocokoljic: „Dacă le limitam aruncarea de la 3 puncte, am fi câștigat”

Eduard Popa

Eduard Popa
09.12.2018

ocokoljic steaua oradea

CSA Steaua a pierdut duelul din deplasare, de pe Arena Antonio Alexe, scor 83-92. CSM CSU Oradea a fost într-o zi excelentă de aruncare, cu 16 reușite dinafara semicercului și cu procentaj de 64% de la 3 puncte.

Antrenorul oaspeților, Sasha Ocokoljic, s-a arătat dezamăgit de prestația defensivă a echipei sale și a spus că, dacă trupa sa ar fi jucat mai bine în defensivă, Steaua ar fi avut șanse importante la victorie:

„Felicit Oradea, a meritat victoria pentru felul în care a aruncat la coș. Au avut avantaj pe tot parcursul jocului, inclusiv la diferență mare de puncte.

Noi am avut două reprize diametral opuse. Prima a fost modestă, am permis adversarului să facă tot ce și-a dorit. Am jucat extrem de moale și ne-a lipsit concentrarea. Ne-am lăsat impresionați de jocul orădenilor din precedentele două etape și nu am respectat nimic din planul de joc.

Am fost surprins și dezamăgit de modul în care am înțeles să reacționăm după eșecul cu Craiova din etapa precedentă. Probabil am fost mult prea respectuoși cu adversarii noștri având în vedere că le-am permis orice în primele două sferturi.

În repriza secundă am arătat altfel. Am început să facem anumite lucruri care se presupune că sunt eticheta noastră. Am jucat mult mai tare în repriza a 2-a. Desigur, nu poți să omiți faptul că joci pe terenul campioanei, o echipă ce are numeroase calități, inclusiv individuale. În pofida jocului nostru mai bun din repriza a 2-a nu am reușit să răsturnăm situația pe tabela de marcaj.

Bineînțeles, ca de obicei în acest sezon, ne-a lipsit un jucător. Malesevic a revenit cu ocazia acestui meci, dar de această dată ne-a lipsit conducătorul de joc, Vlahovic. În cele din urmă când o echipă marchează 14 coșuri de trei puncte cu procentaj de 64% e foarte dificil să o bați. Dacă reușeam să limităm aruncarea de la semicerc a adversarului sunt de părere că am fi câștigat.

Am marcat multe puncte în acest meci, dar când încasezi 92 puncte e imposibil să câștigi. Mai ales pentru o echipă ca a noastră, care nu strălucește în faza de atac. Avem o medie stagională de 70 puncte, astfel încât la un simplu calcul matematic rezultă că trebuia să înscriem cu o treime în plus față de media noastră stagională pentru a câștiga.

Am stat bine la recuperare și am avut grijă de minge. Acestea sunt aspectele care mă bucură de pe urma acestui meci. Sunt de părere că diferența a fost făcută de calitatea individuală și mai ales de aruncarea de la distanță.”

După această înfrângere, Steaua a ajuns la 3-5. Pentru roș-albaștri urmează acum restanța cu Craiova și meciul din etapa a 10-a, cu U-BT Cluj.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!